Αγριος πόλεμος Superleague-NOVA

***Το συνδρομητικό ζητεί συναινετικό διαζύγιο στα τηλεοπτικά και η διοργανώτρια απαντά να σπάσει το συμβόλαιο και να επωμιστεί τις ρήτρες
***Αύριο αποφασίζει η διοργανώτρια για το νέο πρωτάθλημα, υπάρχει μέχρι και σενάριο να καταργηθούν τα πλέι οφ
Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Superleague και της NOVA, ουσιαστικά έχει ξεκινήσει πόλεμος με άγνωστη την κατάληξή του. Το συνδρομητικό είχε υποβάλει πρόταση μείωσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους 18 %, η διοργανώτρια αντιπρότεινε μείωση ύψους 8 % αλλά να καταβληθούν ρήτρες ύψους 6,5 εκατ. ευρώ που ενεργοποίησε λόγω της απόφασης του Κοντονή να αναβάλει την έναρξη του προηγούμενου πρωτάθλημα και ενώ προηγήθηκε η καθυστερημένη έναρξη των πλέι οφ της περιόδου 2015-16, επειδή στον υφυπουργό και στην ΑΕΚ δεν άρεσαν οι βοηθοί του τελικού.
Δηλαδή οι ρήτρες αποτελούν το… τίμημα της εξυγίανσης, αφού κανείς δεν σταματούσε το… θέατρο του παραλόγου συγκεκριμένων ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ) και υφυπουργού. Αλλωστε δεν είναι κρυφό ότι ο Κοντονής δεν είχε στόχο να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, παρά κατηγορείται ότι ήθελε να επιβάλλει συγκεκριμένη φιλοσοφία ή κατ’ άλλους συγκεκριμένα συμφέροντα.
Η απάντηση της NOVA είναι πρόταση για συναινετικό διαζύγιο και ουσιαστικά κατάργηση της κεντρικής διαχείρισης. Όμως, άμεση ήταν η αντίδραση της Λίγκας, η οποία δεν αποδέχεται τη σχετική πρόταση, την οποία χαρακτηρίζει ως επικοινωνιακό παιχνίδι και ταυτόχρονα πετάει το… γάντι στο συνδρομητικό κανάλι, να σπάσει το συμβόλαιο που έχει ισχύ μέχρι το 2019 (και περιλαμβάνει όλες τις ομάδες πλην του ΠΑΟΚ) αλλά και να καταβάλει υψηλά ποσά ως ρήτρες. Παράλληλα η Superleague θεωρεί ότι η πρόταση διαζυγίου αποτελεί κίνηση τακτικής, ώστε να πιεστούν οι «μικρομεσαίες» ομάδες του πρωταθλήματος να ψηφίσουν στο αυριανό ΔΣ τις αλλαγές για μείωση των ομάδων σε 14 και την ανάδειξη πρωταθλητή μέσω play offs.
Όμως, η σχετική πρόταση δεν αναμένεται να περάσει, επειδή πέρασε αρχικά με την φιλοδοξία να αυξηθούν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Και όχι μόνο, καθώς στο αυριανό συμβούλιο θα τεθεί ακόμη και θέμα οριστική κατάργησης των play offs, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο.
Χαρακτηριστική απόδειξη των κακών σχέσεων Λίγκας-συνδρομητικού είναι ότι για δεύτερη σερί σεζόν δεν θα μεταδοθεί η αυριανή κλήρωση του πρωταθλήματος.