Η FIFA καραδοκεί και θα επέμβει…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα γράφουμε από τώρα, επειδή οργιάζουν οι φήμες. Επειδή η νέα ΚΕΔ με τους τρεις ξένους πρώην διαιτητές, εφόσον γίνουν εκλογές θα μπει μετά από αυτές, ή εφόσον προκύψει νέα διοικούσα, θα τοποθετηθεί μετά την 31η Ιουλίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα επιχειρήσουν να βγάλουν πίνακες ενόψει της σεζόν 2017-18. Βοά η πιάτσα ότι είναι ήδη έτοιμοι, όμως δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά και την ομαλότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Είναι γνωστό σε όλους τι πίνακες θα βγάλει το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ. Φάνηκε και στους ορισμούς των Ελλήνων διεθνών διαιτητών στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Champions League και του Europa League. Τους ρέφερι επιλέγει η UEFA, όμως οι βοηθοί και οι τέταρτοι μπαίνουν από το Πάρκο Γουδί. Οπως και σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, όπου τα έκαναν όλα μπάχαλο, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης αποκλείουν διεθνείς βοηθούς για να βάλουν ή πρώην διεθνείς, ή βοηθούς και διαιτητές (ως τέταρτους) που είχαν ασυλία σε ό,τι και αν έκαναν. Ολα αυτά παρότι τον περασμένο η FIFA απέτρεψε σχέδιο αλλαγής των πινάκων των διεθνών, επικυρώνοντας αυτούς που είχε επιλέξει η εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ.
Μπορεί με τα παραπάνω να δοκιμάζουν τις αντοχές της FIFA, όμως δεν θα ισχύσει το ίδιο αν επιχειρήσουν να βγάλουν νέους πίνακες. Οι Ακχαλκάτζε, Λάκοβιτς και Ρηγόπουλος που παρακολούθησαν και τις εργασίες της Γ.Σ. της ΕΠΟ παρακολουθούν τα πάντα και θα επέμβουν για να σταματήσει το σχέδιο «φαγώματος» διαιτητών, οι οποίοι κατά σύμπτωση φαίνεται πως βρίσκονται και σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ. Είναι οι στοχοποιημένοι (και από την προπαγάνδα) ρέφερι, βοηθοί και παρατηρητές που δεν πήραν καν ευκαιρίες για να δείξουν αν είναι ή όχι… ελέφαντες!


ΟΡΓΙΟ φημών ότι παρότι θα αναλάβουν ξένοι, η τωρινή ΚΕΔ θέλει να βγάλει πίνακες!


Το κατάλαβαν όλοι

Κάποιες ποδοσφαιρικές ενώσεις ήταν έτοιμες να θέσουν θέμα στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, ώστε να μην βγουν πίνακες, ενόψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφού συν τοις άλλοις η ΚΕΔ δεν έχει τέτοιο δικαίωμα επειδή είναι επιλογή της ΠΔΕ/ΕΠΟ και η θητεία της λήγει μαζί της (31/07). Ομως, μετά τις εξαγγελίες των Ακχαλκάτζε, Λάκοβιτς ότι θα τοποθετηθεί νέα ΚΕΔ και ήδη η FIFA επεξεργάζεται τα πρόσωπα, δεν χρειάστηκε καν να μπει κανείς στον κόπο να θέσει τέτοιο θέμα. Είναι αυτονόητο ότι αυτομάτως «αφαιρέθηκε» το δικαίωμα αυτό από το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ. 


Ο ρόλος
Φυσικά και το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει με τους περσινούς πίνακες. Φυσικά και δεν μπορούν να φύγουν από τώρα οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, αφού υπάρχει και ο διεκπεραιωτικός ρόλος. Κάποιος θα πρέπει να κάνει τις γραπτές εξετάσεις, όπως επίσης και τα αγωνιστικά τεστ, πριν ξεκινήσουν οι ορισμοί. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι με τον νέο κανονισμό θα καθιερωθεί δεύτερη ευκαιρία για όσους κοπούν στα γραπτά.


Ηρεμία
«FIFA και UEFA θεωρούμε ότι η λύση για το μέλλον είναι να ηρεμήσουν οι σχέσεις ειδικά μεταξύ των μεγάλων συλλόγων την επόμενη περίοδο και να βοηθήσουμε τον εκλεγμένο πρόεδρο να σκεφτεί ίσως μία νέα δομή στην ΚΕΔ, με επικεφαλής ξένο ειδικό από την πλευρά της FIFA», δήλωσε ο εκπρόσωπος της δεύτερης, Ζόραν Λάκοβιτς.


Μπουρλότο
Από τη δήλωση του Λάκοβιτς, επειδή τα άλλα είναι γνωστό, κρατήστε τις λέξεις «να ηρεμήσουν οι σχέσεις μεταξύ των μεγάλων συλλόγων». Αρα, και οι ξένοι απεσταλμένοι που ασχολούνται με τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου γνωρίζουν πως ενδεχόμενες αλλαγές στους πίνακες θα πυροδοτήσουν την κατάσταση. Πόσο πιο καθαρά να το πει ο Σέρβος ότι δεν πρέπει να βγουν πίνακες; Μένει να το καταλάβουν οι απερχόμενοι ιθύνοντες.


Λειτουργία
Οι Ακχαλκάτζε, Λάκοβιτς και Ρηγόπουλος είδαν πώς λειτουργούσε η διαιτησία στην προ και μετά Κουτσοκούμνη εποχή. Είδαν ότι επί θητείας των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, σε αντίθεση με το παρελθόν, οι κανονισμοί έγιναν… λάστιχο, ότι επέστρεψαν ρέφερι παράνομα στον πίνακα και αδικαιολόγητα δεν έπαιζαν άλλοι. Πότε ξανά δεν υπήρξαν κραυγαλέες αδικίες και κραυγαλέα λάθη.Το… σοκ για Γραμμένο
 «Πολύ σημαντικό από την πλευρά μου και θέλω να το υπογραμμίσω άλλη μια φορά είναι πως δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο πρόεδρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λακόβιτς, μια δήλωση που αποτελεί σκωτσέζικο ντους για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, αν ο «εκλεκτός» του Σαββίδη καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές. Παρότι το παρουσιάζουν αλλιώς, εμείς λέμε ότι έχει λίγες πιθανότητες, μια… ξεδοντιασμένη ομοσπονδία θα πάρει.


Συνεργασία με Ελληνες
«Σύμφωνα με την εμπειρία μας από άλλες χώρες, τα καλύτερα αποτελέσματα δίνει πάντα ο συνδυασμός αλλοδαπών ειδικών με ντόπιους. Ομως, είπα ότι θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση της FIFA», είπε επίσης ο Λάκοβιτς, αναφερόμενος στη σύνθεση της ΚΕΔ. Με βάση τα λεγόμενά του, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να… έδειξε τον Βασάρα. Υπάρχει άλλος που να ξέρουν η FIFA και UEFA; Αλλωστε έμεινε μέχρι το 2019 στην επιτροπή διαιτησίας της δεύτερης.


Ενα άγχος θα πρέπει να έχουν διαιτητές όπως οι Μάνταλος, Κύζας, Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος, Βάτσιος κτλ. Να μη δουν οι ξένοι που θα έρθουν να αναλάβουν την ΚΕΔ πώς πήγαν την προηγούμενη σεζόν. Στην περίπτωση αυτή κάποιοι δεν πρόκειται να σφυρίξουν ξανά. Τα λάθη τους έβγαλαν μάτια και δεν είναι υπερβάλουμε.Υψηλού επιπέδου θα είναι τα σεμινάρια των διαιτητών. Από τη μια η εισαγωγή του video assistance referee, από την άλλη η επιτήρηση της διαιτησίας από τη FIFA, και τα δύο μαζί σημαίνουν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα να διδάξουν ξένοι εκπαιδευτές συν ο Βασάρας. Κάτι φυσιολογικό αφού οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί και τι προβλέπεται για το var.