Εκτέθηκαν στη FIFA με τους ορισμούς

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τότε που ανέλαβαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης γράφαμε για τους ορισμούς τους ότι εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα τελικά διαπιστώναμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Τούτο ισχύει και μετά τη λήξη της σεζόν, συγκεκριμένα με αφορμή το «ξεσκόνισμα» που κάνουν ομάδες εργασίας της FIFA, προκειμένου να διαπιστώσουν τι γινόταν στην ελληνική διαιτησία επί θητείας τους και ο κατήφορος δεν είχε τέλος.
Αρμόδιοι της FIFA ερευνούν όλους τους τομείς της ελληνικής διαιτησίας και βρίσκουν… λαβράκια, τα οποία εκθέτουν τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Το πιο φρέσκο έχει να κάνει με τους διεθνείς ορισμούς βοηθών και τέταρτων! Στους ευρωπαϊκούς αγώνες οι ρέφερι ορίζονται από την UEFA και οι υπόλοιποι από το δίδυμο, όμως μέχρι και εκεί τους βρήκαν λάθος!
Ο λόγος είναι ότι όρισαν σε διεθνείς αγώνες τους μη διεθνείς βοηθούς Μπαλτά (Αχαϊας), Γρεβένη (Χαλκιδικής), Καρατζίκα (Αθηνών) και τέταρτο τον 36χρονο ρέφερι Ζαχαριάδη (Μακεδονίας). Αναμφισβήτητα πρόκειται για έμπειρους, όμως η οδηγία είναι όσοι μη διεθνείς ορίζονται σε ευρωπαϊκούς αγώνες πρέπει να είναι νεαροί σε ηλικία για να μπορούν να εξελιχθούν σε διεθνείς! Δηλαδή, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης επέλεξαν τελείως αντίθετα και οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό γίνονταν, επειδή με κάποιους είχαν φιλίες, όταν ήταν νυν παράγοντες της ΚΕΔ ήταν εν ενεργεία ρέφερι.
Ακόμη στη FIFA αδυνατούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να ορίζονταν ρέφερι και βοηθοί της Football League σε αγώνες της Superleague, τη στιγμή που δεν υπήρχε πίνακας υποψηφίων ανόδου! Εκεί που τρελάθηκαν οι ομάδες εργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν όταν διαπίστωσαν ότι διεθνείς διαιτητές (Αρετόπουλος (φωτ.), Μάνταλος, Καλογερόπουλος) ορίστηκαν σε αγώνες της Football League. Πρόκειται συμπεριφορά που κρίθηκε απαξιωτική προς τους διεθνείς ρέφερι, όσο και για τους καλύτερους της δεύτερης κατηγορίας.


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ομοσπονδία συμπεραίνει ότι Τριτσώνης, Κουκουλάκης απαξίωναν διαιτητές!



Μαντάρα…
Οι άνθρωποι της ομάδας εργασίας της FIFA βγήκαν από τα… ρούχα τους, όταν είδαν τον αριθμό των ορισμών του κάθε διεθνή διαιτητή. Ο  Καλογερόπουλος (Αθηνών) και ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) πήραν τα περισσότερα παιχνίδια, από 12. Ο Κύζας (Δράμας), ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) σφύριξαν 10 ματς, ο Μάνταλος (Καβάλας) εννέα και ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) επτά. Την ίδια στιγμή διεθνείς άλλων χωρών παίρνουν από 20 ορισμούς τουλάχιστον. Βέβαια αρκετοί από τους διεθνείς τα έκαναν μαντάρα και είναι ένα ακόμη θέμα της κακής θητείας των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Το κατάφεραν και αυτό!


Ευθύνη
Οι κακές εμφανίσεις των διεθνών, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, δεν απασχολούν την ομάδα εργασίας της FIFA. Και για αυτό ρίχνουν ευθύνη στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, επειδή δεν κατάφεραν να τους διαχειριστούν ανάλογα. Μάλιστα η τακτική που ακολούθησε το δίδυμο της ΚΕΔ ήταν με τους ορισμούς να τους εκθέτει ακόμα περισσότερο. Όμως, όχι μόνο τους άφηναν να αδικούν τον Ολυμπιακό αλλά τους παρείχαν και σχετική ασυλία.


Απαράδεκτο

Οι αρμόδιοι της FIFA είδαν ότι υπάρχει και πίνακας τέταρτης κατηγορίας, χωρίς πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής. Εκεί θα πρέπει να έτριβαν να μάτια τους, καθώς το συγκεκριμένο πίνακα απάρτιζαν συνολικά 100 διαιτητές. Όμως, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα έπρεπε να το αλλάξουν αυτό και να τους ορίζουν στα πρωταθλήματα νέων, όπου έμπαιναν ελάχιστοι.


Ελάχιστα
Και στη Football League δεν ήταν καλύτερη η άποψη των ξένων για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Διαπίστωσαν ότι οι πρώτοι στους ορισμούς της κατηγορίας έχουν πάρει από έξι ματς και είναι ελάχιστοι. «Μα πως θα προετοιμαστούν διαιτητές για την ανώτερη κατηγορία, αν δεν παίρνουν αγώνες. Επιπλέον είναι δυνατόν στην πρώτη να υπάρχουν διαιτητές με 6-7 αγώνες, αυτοί πως θα βελτιωθούν;», είναι κάποια από τα σχόλια που έγιαναν.


Παράλογα
Είναι αυτονόητο ότι η FIFA θα ζητήσει εξηγήσεις για όλα αυτά από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, μόλις έρθουν στην Ελλάδα. Όμως, το κλίμα δεν είναι καλό, δεδομένου ότι όλα αυτά που έκαναν τα θεωρούν παράλογα και χωρίς να έχουν σχέδιο για τη διαιτησία. Να δούμε τι άλλο θα βρουν οι ξένοι.


Βρίσκονται στον… αέρα
Τριτσώνης  και Κουκουλάκης, με βάση το ρεπορτάζ από την έρευνα της FIFA στην διαιτησία, βρίσκονται στον… αέρα. Οι αρμόδιοι τους έχουν βρει πολλά λάθη και το ποτήρι είναι έτοιμο να ξεχειλίσει. Η θα συμπορευτούν με τον κανονισμό ή θα πρέπει να παραιτηθούν πριν τους διώξουν, αν και τώρα κοντά στην έξοδο είναι. Όμως, αν δεν τους διώξουν πως θα πάει η διαιτησία μπροστά με παράγοντες που την οδήγησαν πολλά βήματα πίσω;


Η έρευνα συνεχίζεται
Αυτές τις μέρες η FIFA ψάχνει τι γίνεται με τον κανονισμό διαιτησίας, που τον έχουν κάνει… λάστιχο οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και αν έχουν αδικήσει διαιτητές ή βοηθούς. Παράλληλα αναζητεί και ποια είναι η ΚΕΔ που ταιριάζει στην Ελλάδα, ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια. Όμως, θεωρούνται δεδομένοι οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές και ο έλεγχός τους από άλλη επιτροπή της FIFA. Παράλληλα η Παγκόσμια Ομοσπονδίας του παρακολουθεί για να μην τα κάνουν μπάχαλο.


Με αυτά που έκαναν και με αυτά που κάνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης με τους διεθνείς δεν πρέπει να μας φανεί περίεργο αν η FIFA αφαιρέσει θέση ρέφερι ή βοηθού. Από τη στιγμή που βλέπει ότι μια επιτροπή δεν στηρίχθηκε καθόλου σε αυτούς ή τους διαχειρίστηκε λάθος, με αποτέλεσμα να τους… κάψει όλους.


Με δήλωσή του ο Βασιλειάδης ομολόγησε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι εκπρόσωποι των FIFA, UEFA κορόιδεψαν τις ποδοσφαιρικές ενώσεις στη ΓΣ της ΕΠΟ. Το πρωτοφανές είναι ότι στο καταστατικό πέρασαν τελικά τα κωλύματα που ισχύουν στο νόμο και όχι στο καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Και πέρασαν με… πονηρή διάταξη. Αν πήγαιναν στα ίσα δεν θα ψήφιζε κανείς. Πόσο ηθικό είναι αυτό;