Δικαστικές περιπέτειες για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλ/νίας

***Τρία σωματεία , αλλά και το μέλος της διοίκησης και πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιώργος Λαγούδης έλαβαν κλήση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ώστε να καταθέσουν σαν μάρτυρες κατά του προέδρου Παναγιώτη Παπαχρήστου στα πλαίσια της πειθαρχικής διαδικασίας
***Επίσης βρίσκεται  σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία μετά την μήνυση που υπέβαλε ο κ. Νίκος Χολέβας κατά του προέδρου της Ένωσης
ΠΗΓΗ: www.agriniopress.gr

Καυτό και όχι μόνο για λόγους καύσωνα , αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα για τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Α Παναγιώτη Παπαχρήστο καθώς έχει ανοιχτά μια σειρά από ζητήματα με την δικαιοσύνη (αθλητική και ποινική).
Ας πάρουμε με την σειρά τα γεγονότα.  Είναι γνωστό ότι από την περασμένη χρονιά τρία σωματεία της Ένωσης (Φλόγα Παλαιομάνινας, ΠΑΟ Αγρινίου και Χρυσός Αστέρας Παντάνασσας) είχαν προσφύγει στην επιτροπή δεοντολογίας της ομοσπονδίας ζητώντας να γίνει διαχειριστικός έλεγχος τριετίας στα οικονομικά της Ε.Π.Σ.Α.   Μετά από τις καταθέσεις  που έγιναν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το ζήτημα είχε κολλήσει. Τον προηγούμενο  μήνα με νέο έγγραφο τα σωματεία επανήλθαν και  ζήτησαν να πληροφορηθούν την πορεία της υπόθεσης . Η επιτροπή δεοντολογίας τους απάντησε ότι η έρευνα συνεχίζεται και ότι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν περαιτέρω πληροφόρηση από την πλευρά της δικαστικής εξουσίας.
Σήμερα όμως σημειώθηκε μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς τα τρία σωματεία , αλλά και το μέλος της διοίκησης και πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιώργος Λαγούδης έλαβαν κλήση ώστε να καταθέσουν σαν μάρτυρες κατά του προέδρου Παναγιώτη Παπαχρήστου στα πλαίσια της πειθαρχικής διαδικασίας που είναι σε εκκρεμότητα  Την κλήση σε απολογία υπογράφει η πρωτοδίκης κα  Γλυκερία Λουϊζα Ιωαννίδου.
Το θέμα θα συζητηθεί της ερχομένη Πέμπτη στην επιτροπή δεοντολογίας στις 10 το πρωί στα γραφεία της Ε.Π.Ο.
Επίσης βρίσκεται  σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία μετά την μήνυση που υπέβαλε ο κ. Νίκος Χολέβας κατά του προέδρου της Ένωσης , του μέλους της ΚΕΔ Παναγιώτη Καψάλη και του διαιτητή Τσοπλάκου για συκοφαντική δυσφήμιση.
Εδώ να αναφέρουμε ότι η πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ.Α είχε κατηγορήσει τον κ. Χολέβα με βάση την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας προσπάθεια επηρεασμού του διαιτητή του αγώνα Φλόγα Παλαιομάνινας –Ναυπακτιακός Αστέρας.  Μάλιστα είχε  παραπέμψει το  θέμα στην πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Ο. χωρίς να το εξετάσει και να λάβει καμία απόφαση.
Η επιτροπή της ομοσπονδίας επέστρεψε ως αναρμόδια το θέμα και πάλι στην πειθαρχική της Ε.Π.Σ.Α μιας και έπρεπε να υπάρχει  μια πρωτόδικη απόφαση και  να δικάσει  επ΄ αυτής.
Ο θιγόμενος Νίκος Χολέβας είχε ζητήσει με κάθε νόμιμο  τρόπο να πληροφορηθεί τα στοιχεία με τα οποία βρέθηκε κατηγορούμενος   της πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ.Α.
Η διοίκηση της Ένωσης και προσωπικά ο πρόεδρος της με μια παρελκυστική τακτική αρνούνταν να δώσει κάθε πληροφορία.
Έτσι ο κ. Χολέβας έκανε ασφαλιστικά μέτρα και ζήτησε μέσω δικαστηρίου να έχει στα χέρια του τα στοιχεία που τον έφερναν ουσιαστικά κατηγορούμενο.  Τα ασφαλιστικά μέτρα ένα  μήνα σχεδόν μετά την εκδίκαση τους κερδήθηκαν από την πλευρά του θιγόμενου.
Όσον αφορά την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε ο κ. Χολέβας ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μιας και έχει ήδη καταθέσει ο μηνυτής και ένας ακόμη μάρτυρας .
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η κλήση για κατάθεση στους καταγγελλόμενους.
Πλέον τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά για τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Α. του οποίου η δημόσια εικόνα πλήττεται σημαντικά και αυτό  ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα προκύψουν.
Αν αυτές είναι καταδικαστικές και κυρίως αυτή της επιτροπής δεοντολογίας που θα βγει άμεσα τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει την θεσμική θέση που κατέχει  στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή για την επομένη μέρα της ομοσπονδίας όπου οι πληροφορίες τον ήθελαν να έχει σημαντικό ρόλο.
Το επόμενο διάστημα επομένως είναι αρκετά κρίσιμο για  τον κ. Παπαχρήστο αλλά και γενικότερα για την διοργανώτρια αρχή του τοπικού μας ποδοσφαίρου αφού  μια πιθανή καταδίκη του ίσως δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων στην διοίκηση της Ε.Π.Σ.Α.


Γ. Μπακέλας.