Αλλοίωσε την πραγματικότητα στην Εθνική


Είπε και άλλα πολλά ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννης Δρόσος στη συνέντευξή του που αναρτήθηκε και στο σάιτ της ομοσπονδίας... Ομως, έδειξε ξεχασιάρης, αναφερόμενος στη λειτουργία της Εθνικής (παρέα με τον Βρύζα) και επισημαίνοντας το καλό επίπεδο λειτουργίας της αλλά και την αήττητη πορεία της στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018.

Από την μια αποθέωση την παρουσία του Σκίμπε στον πάγκο της εθνικής ομάδας αλλά από την άλλη ξέχασε να πει την παραμικρή κουβέντα για τον άνθρωπο που ανέλαβε πριν από αυτόν, κόντρα στο ρεύμα να διαχειριστεί μια μεταβατική περίοδο της ομάδας με έντονα αρνητικό πρόσημο και κατάφερε, με κόπο και τεράστια προσπάθεια, να ξαναβάλει το τραίνο στις ράγες.
Την επάνοδο της εθνικής ομάδας στην απαραίτητη διοικητική, οργανωτικά, λειτουργική και προπονητική ηρεμία την υπέγραψε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΟ και εκδιωχθείς από τη θέση του με ανεπίτρεπτο τρόπο για ένα ποδόσφαιρο που σέβεται την ανεξαρτησία του από τις δυνάμεις εκείνες που έτρεμαν την βέβαιη ήττα τους στις επικείμενες εκλογές.
Αυτός ο Γκιρτζίκης με τους συνεργάτες του την περίοδο της μεγάλης πίεσης πήραν δύσκολες αποφάσεις, κινήθηκαν κόντρα στο ρεύμα, επένδυσαν σε μια επιλογή με ρίσκο, ανέλαβαν το μεγάλο κόστος να αναστηλώσουν ερείπια και πέτυχαν. Όσο και να προσπαθεί κάποιος λοιπόν να αλλάξει προς όφελός του τα δεδομένα, να προσεταιριστεί τη δουλειά άλλων, να παρουσιαστεί ως ο μέγας αναμορφωτής όλοι εκείνοι που πρέπει και ξέρουν και δεν πείθονται με στρακατρούκες.
Πέτυχε ο Γιώργος Γκιρτζίκης με την επιλογή του Σκίμπε και με τις άλλες αλλαγές στην Εθνική όσο και αν αυτό απαγορεύεται σήμερα να ακούγεται, να γράφεται και να λέγεται. Αυτή την επιτυχία κανείς δεν μπορεί να την στερήσει από τον τέως πρόεδρο και τους αρμόδιους συνεργάτες του.
Τι πιο αληθές και τι πιο αριστερό ακόμη και για κάποιον όψιμο επαναστάτη να δεχθεί την πραγματικότητα και να βρει το ψυχικό σθένος να συγχαρεί τον προκάτοχό του (ατελής ο όρος, γιατί ο εντιμότατος κύριος καθηγητής είναι ένας απλός κομματικός διορισμός από το παράθυρο και καμία σχέση δεν έχει με εκλογική διαδικασία και λαϊκή νομιμοποίηση) για την επιτυχία του αυτή;
Τώρα θα αναρωτηθείτε "ποιος έχασε την τόλμη για να τη βρει ο κ. Δρόσος;" και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Τέλος πάντων. Γιώργος Γκιρτζίκης λέγεται εντιμότατε κύριε καθηγητά  αυτός που έβαλε το νερό στ΄αυλάκι στην Εθνική...