Καμία σχέση οι εξελίξεις στην ΚΕΔ με τις εκλογές στην ΕΠΟ


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ 

Για να μην μπερδεύεστε ενόψει των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών το καταστατικό της ΕΠΟ, όμως η FIFA είναι αυτή που θα αποφασίσει για το πότε θα γίνουν εκλογές στην Ομοσπονδία. Το ένα σενάριο είναι στα μέσα Αυγούστου, όμως ο Βασιλειάδης θα πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αυτοδιοίκητο και να… εξαφανιστούν διατάξεις των νόμων που παρεμβαίνουν σε αυτό.

Αναμένονται εξελίξεις από την Τρίτη και μετά, με την έλευση του κλιμακίου της FIFA, όπου επικεφαλής θα είναι ο Μαλτέζος Μπιορν Βασάλο, ο οποίος έρχεται ενημερωμένος για τα πάντα. Αυτός θα τρέξει όλες τις εξελίξεις, όμως οι εξελίξεις για τις εκλογές της ΕΠΟ δεν έχουν σχέση με τη διαιτησία, ούτε, σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν στη ΓΣ της ΕΠΟ οι εκπρόσωποι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, πρόκειται η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, όταν αυτή προκύψει, να αγγίξει το… κομμάτι της διαιτησίας.

Δηλαδή η ΚΕΔ, η οποία σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Ακχαλκάτζε (φωτ.), Λάκοβιτς θα στελεχωθεί από τρεις ξένους και δυο Ελληνες, θα είναι αυτοδιοίκητο μέσα στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου! Ταυτόχρονα, να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ότι η ΚΕΔ θα παρακολουθείται από άλλη επιτροπή και θα μπαίνει φρένο αν ξεφεύγει από τους κανονισμούς.

Για να συμβούν αυτά η FIFA έβαλε φρένο στα σχέδια των …εξυγιαντών να βγάλουν νέους πίνακες διαιτησίας. Θα μείνουν οι ίδιοι για να κριθούν άπαντες, μαζί και αυτοί που δεν έβαζαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Στόχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όσο πιο ομαλά γίνεται και η FIFA, με την παρουσία αρκετών προσώπων, αυτών που θα ορίζουν και αυτών που θα παρακολουθούν θα έχει άμεση αντίληψη. Ηδη, με τον Κουτσοκούμνη έκανε λάθος μια φορά.



Η ΚΕΔ θα είναι αυτοδιοίκητο μέσα στο αυτοδιοίκητο. Δηλαδή χωριστό… κομμάτι από την ομοσπονδία.





Μόνο… φάρσα θα είναι!



Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν έχουν θέση στη νέα σελίδα της ελληνικής διαιτησίας. Αλλωστε τι νέα σελίδα θα είναι αν δεν αλλάξουν οι πρωταγωνιστές, ενώ ως γνωστόν πάντα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Αρα, τέλος τα ψέματα για όλους. Η πολιτική τους απέτυχε και δεν είναι δυνατόν να μην τους αποδοθούν ευθύνες.

Ποιοι ανάγκασαν τη FIFA να επιβάλει μνημόνιο στη διαιτησία; Ουσιαστικά λειτούργησαν χωρίς κανονισμούς. Τώρα τι θα αλλάξει; Αλλωστε καλά παιδιά τους έλεγαν και πριν. Δεν θα τους χαιρετάει κανείς άμα φύγουν. Ο Κουκουλάκης δεν μιλάει ούτε με διαιτητές της ένωσής του.



Ανάγκη

Ως γνωστόν στη FIFA είναι δυσαρεστημένοι επειδή τόσο η Επιτροπή Εξομάλυνσης, όσο και η ΚΕΔ δεν προχώρησαν τίποτα ενόψει της νέας σεζόν. Μέχρι και ο κανονισμός διαιτησίας θα έρθει απευθείας από το εξωτερικό. Επειδή λόγω της σέντρας στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, υπάρχει σενάριο αρχικά να έρθει μόνο ένας ξένος αρχιδιαιτητής για να αναλάβει τη Λίγκα , η οποία ξεκινά 19/8. Ο πίνακας θα μείνει ίδιος.



Λογικό

Χωρίς να αποκλείουμε την περίπτωση να έρθουν απευθείας τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές, υπάρχει και λογική στο να έρθει αρχικά μόνο ένας, καθώς η Football League και η Γ’ Εθνική αργούν να ξεκινήσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι η… εξυγίανση, που πιέζει για παραμείνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, θα έχει πετύχει νίκη.





Η λύση

Κυκλοφορεί με τη μορφή σοβαρού και αστείου: Εφόσον ισχύει οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την FIFA και πατήσουν πάνω και δεν μπορεί να σπάσει, δεν είναι εναλλακτική λύση είναι να σταλούν στην Κύπρο, όπου πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο Κουτσοκούμνης; Αλλωστε, ο Κύπριος δεν τους επέλεξε για να αναλάβουν την ΚΕΔ με τη δέσμευση ότι δήθεν θα τους πληρώνει η FIFA;





Συμβάσεις

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ιωάννης Δρόσος στη ΓΣ της ΕΠΟ οι Δέδες και Βρύζας έχουν υπογράψει υπαλληλική σύμβαση με την Ομοσπονδία, παρότι από την άλλη πλευρά ασκούν διοίκηση (!), η οποία σύμβασή τους θα λήξει με το τέλος της θητείας της διοικούσας. Γιατί να με Τριτσώνη, Κουκουλάκη να ισχύουν άλλα;





Πολλά λάθη έχει και το πρόγραμμα των αγωνιστικών τεστ που απέστειλε η ΚΕΔ απευθείας στους διαιτητές, όμως ποτέ δεν φταίνε οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Είχαν ξεχάσει να βάλουν διαιτητές, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι δεν είχαν περάσει τα αγωνιστικά τεστ, ή είχαν κοπεί στα γραπτά. Εδώ είχαν λάθη τα αποτελέσματα στα γραπτά…





Εκεί που έπαιρναν ορισμούς …βροχή, όσο προχωρούν οι προκριματικοί γύροι των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, τόσο εξαφανίστηκαν οι Ελληνες διαιτητές. Για τον τρίτο προκριματικό του Champions League ορίστηκε μόνο ο Χάρης Καλογερόπουλος. Μένει να δούμε αν, μετά την περσινή κακή σεζόν του, η UEFA θα εμπιστευτεί τον Σιδηρόπουλο. Παράλληλα δεν θα είναι έκπληξη να ξεκινήσει από τους ομίλους του Europa League.