Τελικά ο Βασιλειάδης επιβεβαίωσε για ξένους αρχιδιαιτητές

***Οριστικό… φρένο στην ΚΕΔ που δεν μπορεί να βγάλει πλέον πίνακες διαιτητών
***Υπάρχει φημολογία ότι σχεδίαζαν να το κάνουν μέχρι την Παρασκευή. Ισχύει;
***Ενώ ο υφυπουργός μίλησε για τη διαιτησία, δεν είπε έναν καλό λόγο για το δίδυμο

Επιβεβαίωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ότι όχι μόνο ότι υπάρχει συζήτηση αλλά και πως θα μπουν ξένοι αρχιδιαιτητές στην ΚΕΔ και πλέον μπαίνει οριστικό φρένο στους παράγοντες της τωρινής, καθώς αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να βγάλουν πίνακες, αν και υπάρχει φημολογία ότι αυτό θα συμβεί μέχρι την Παρασκευή.
Όμως, μετά τη δήλωση του Βασιλειάδη, οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης δεν μπορούν να κάνουν σχέδια και θα πρέπει να περιμένουμε όλοι τις εξελίξεις από τη FIFA, αρχής γενομένης από το νέο κανονισμό διαιτησίας. Αλλωστε η τωρινή ΚΕΔ δεν έχει καν τη νόμιμη (από τον τωρινό κανονισμό) σύνθεση, ούτε οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τα προσόντα που απαιτούνται. Επίσης, με βάση τον κανονισμό πρέπει πρώτα να γίνουν τα αγωνιστικά τεστ και μετά να βγουν πίνακες. Αξιο αναφοράς ότι ο Βασιλειάδης δεν είπε ένα καλό λόγο για το δίδυμο που κατέστρεψε τη διαιτησία, παρά τόνισε ότι «η διαιτησία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

Αναλυτικά η δήλωση του Βασιλειάδη, σε συνέντευξη που παραχώρησε, για τη διαιτησία: «Πρέπει να σπάσει ο κύκλος σχέσης παραγόντων-διαιτητών. Η διαιτησία είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορούμε ούτε να μένουμε άφωνοι ούτε άπραγοι. Και σε αυτό το κομμάτι βάλαμε τη FIFA και την UEFA στις συζητήσεις. Πετύχαμε να χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημά μας η χρήση βίντεο. Μπορεί να ξενερώνει λίγο η εικόνα, αλλά θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται επί ίσοις όροις. Με αυτόν τον τρόπο, ο φίλαθλος θα βλέπει τον καλύτερο ή τον πιο τυχερό να κερδίζει και δεν θα φοβάται ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Θα φύγει η καχυποψία και θα επιστρέψουν η καζούρα και η πλάκα. Η διαιτησία πρέπει να αυτονομηθεί και πρέπει να σκεφτούμε και την περίπτωση να μην έχουμε καλούς διαιτητές. Παράλληλα, πρότασή μας είναι, και πιστεύω ότι το θέλουν και η ΕΠΟ αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί, να έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητές που θα κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς πιέσεις τη δουλειά τους. Περιμένω να δω τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών».