Οι εκλογές της ΕΟΕ, η ΕΠΟ και ο ηθικός διασυρμός

Συγκλονιστική σε όλες τις αναγνώσεις της η εξέλιξη που σημειώθηκε με δικαστική απόφαση (ΣτΕ) 
στην υπόθεση των εκλογών για την  ανάδειξη διοίκησης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Αποτυπώνει, εκτός των άλλων, μια βαρύτατη νομική, πολιτική και ηθική ήττα όλων εκείνων που διαχειρίστηκαν αυτή την τραγική (για το επίπεδο νομιμότητας) εκλογική διαδικασία και πίστεψαν πως μπορούν, εν έτει 2017, να οργανώσουν την κορυφαία (τύποις) διοικητική έκφραση του ελληνικού αθλητισμού με όρους ... τάσης στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μειοψηφικής της περιόδου προ του 1990!!!
Αυτή η, κλασσικά σταλινικής προέλευσης, νοοτροπία της κατασκευής πλειοψηφιών με κάθε δυνατό (νόμιμο ή μη) τρόπο ( των απειλών, των πιέσεων και της υποσχεσιολογίας περιλαμβανομένων στο ελκυστικό στα κομματόσκυλα πακέτο), την οποία "με τόση επιτυχία" πίστεψαν πως διαχειρίστηκαν και έφεραν σε πέρας υπουργοί και (σύμφωνα με τις κακές γλώσσες) και κυβερνητικά ανώτεροί τους, αποδείχθηκε μια απολύτως μη νόμιμη, ψευδής και ετοιμόρροπη κατασκευή η τύχη της οποίας ενώπιον της πραγματικής δικαιοσύνης ( και όχι των περιστασιακών δήθεν διαχειριστών της σε πολιτικό επίπεδο) ήταν προδιαγεγραμμένη.
Στην ουσία πρόκειται για μια βαρύτατη ήττα μιας παλαιοπαραγοντικής και καταδικασμένης στην κοινή συνείδηση λειτουργίας στον χώρο του αθλητισμού στην γοητεία της οποίας εύκολα παρασύρθηκαν (επειδή το ήθελαν βεβαίως - βεβαίως) μοσχοσπουδαγμένοι επαναστάτες του γλυκού νερού, ανύπαρκτοι αθλητικά αγράμματοι οδοκαθαριστές, αμφίβολης νομιμότητας πρόεδροι ομοσπονδιών και εκπεσόντες αστοί. Εκρηκτικό μίγμα, που ήταν σαφές ότι είχε θνησιγενή ορίζοντα ζωής και δεδομένο τέλος από την ώρα που θα αντιμετώπιζε την πραγματική δικαιοσύνη και όχι αυτή των πρωτοδικών.
Στα παραπάνω προσθέστε και τις σαφείς επισημάνσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την τύχη των εκλογών στην ΕΟΕ., οι οποίες τίποτε καλό δεν προοιωνίζονται για τους ηττημένους δικαστικά κι έχετε ολοκληρωμένο ένα σκηνικό απόλυτης ανατροπής των δεδομένων για τα οποία κάποιοι ανταμείφθηκαν, πουλώντας αποτελεσματικότητα και εξυγίανση, με, υπέρτερες των πρώτων, κυβερνητικές θέσεις.
Το απόλυτο χάος! Η ολοκληρωτική καταστροφή όλων των σχεδιασμών εντός των κομματικών τειχών! Ο θάνατος των μωροφιλόδοξων και των υπό δικαστική διερεύνηση προέδρων ομοσπονδιών, λόγω εμπλοκής με τον αθλητικό νόμο και τα κωλύματα που αυτός θέτει.
Άτακτη, λοιπόν, η υποχώρηση των εξυγιαντικών δυνάμεων και στην ΕΟΕ με σαφείς και τις ποδοσφαιρικές αναφορές και μάλιστα τις εκλογικές, με δεδομένη την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία.
Η ΕΠΟ υπήρξε εκ των Ομοσπονδιών που πήραν, ασμένως, μέρος στις, εκ των υστέρων, κηρυχθείσες, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, παράνομες εκλογές της ΕΟΕ.. Συμφώνησε και υπερθεμάτισε στην διεξαγωγή τους, ξεπερνώντας με ... ρώσικη ευκολία τους όποιους ενδοιασμούς υπήρξαν τότε αλλά και τις ενστάσεις περί παράνομης διαδικασίας, φωτογραφήθηκε εν μέσω των υποστηριχτών της διεξαγωγής των παράνομων εκλογών και ανταποκρίθηκε αμέσως στα προερχόμενα από "ψηλά" κελεύσματα της κυβερνητικής εξουσίας. Η πρώτη τη τάξει αθλητική ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται πλέον στην δυσάρεστη θέση να είναι πολιτικά και ηθικά κατηγορούμενη, επειδή συναίνεσε σε μια παράνομη (και με την δικαστική βούλα) διαδικασία, ενώ γνώριζε άριστα, πως κάθε απόπειρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή προσέκρουε σε προφανή νομικά εμπόδια. Δέχθηκε, όμως, να τα υπερπηδήσει και να ενταχθεί σε ένα όμιλο παρανομούντων μόνο και μόνο για να κάνει τα χατίρια εκείνων που την καθοδηγούσαν και προσέβλεπαν σε κυβερνητική στήριξη σε αλλότριες δραστηριότητες και επιδιώξεις.
Τώρα είναι, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης της υπόθεσης των εκλογών στην ΕΟΕ όποτε και αν αυτές γίνουν, δημόσια εκτεθειμένη στην ηθική κρίση της αθλητικής οικογένειας παρέα με υπό νομική αμφισβήτηση προέδρους ομοσπονδιών και με διορισμένους αλεξιπτωτιστές εκπροσώπους ομοσπονδιών.

Πρόκειται για ... ανεπανάληπτο θρίαμβο της Ρήτρας Ανεξαρτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.