Μέτωπο απέναντι σε Τσίπρα-Καμμένο

***Σύσσωμη η αντιπολίτευση βάλλει εναντίον των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους χειρισμούς του υπουργού Αμυνας στην υπόθεση με τον ισοβίτη

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

Διακομματική καταιγίδα από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Το Ποτάμι, αλλά πλέον και από το ΚΚΕ, χτυπάει την κυβέρνηση για την υπόθεση Καμμένου, με φόντο και το γαλάζιο αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ στο «κάδρο» της αυστηρής κριτικής μπαίνει πλέον και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαλείται ανοιχτά για την κάλυψη που προσφέρει στον υπουργό Αμυνας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιδράσεις για την εμπλοκή Καμμένου και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Το γαλάζιο επιτελείο, αν και προεξοφλεί την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, επιδιώκει να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα ξανά απολογούμενο στην Ολομέλεια για τον κυβερνητικό εταίρο του και ταυτόχρονα να δοκιμάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δυσφορούν από τις κινήσεις Καμμένου.  
Η Πειραιώς θεωρεί πως ο Πρωθυπουργός έχει οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο από τις συνεχείς αποκαλύψεις για την εμπλοκή Καμμένου, η οποία πλήττει συνολικά την εικόνα της κυβέρνησης. Γι' αυτό επιλέγει να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επίθεση εναντίον του. Είναι ενδεικτικό ότι με αφορμή και τη χθεσινή παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή, η ΝΔ κάνει λόγο για «πανικόβλητο Πρωθυπουργό απ' τη σκανδαλώδη εμπλοκή στις συζητήσεις με κατάδικους ισοβίτες για ναρκωτικά», αλλά και «αδύναμο να πειθαναγκάσει όλους τους βουλευτές του στη στήριξη του Καμμένου».
Για πρώτη φορά, ωστόσο, σκληρή επίθεση στο Μαξίμου για την υπόθεση Καμμένου εξαπέλυσε χθες και το ΚΚΕ. Μιλώντας στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «Πόντιο Πιλάτο» που προσπαθεί να καλύψει τον Πάνο Καμμένο. «Μέσα σε όλη αυτή τη δυσωδία που αποπνέει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο σημερινός υπουργός Αμυνας του κ. Τσίπρα, εκτός από το ότι προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι τίμιος, δεν τα καταφέρνει. Ακριβώς γιατί δεν φτάνει αυτό. Αφού πρέπει και να είναι τίμιος αλλά και να φαίνεται ως τέτοιος, κάτι όμως που έχουν ακυρώσει οι ενέργειες, τα λόγια και οι πράξεις του. Οπως και η γυναίκα του Καίσαρα δηλαδή. Ετσι συμβαίνει με κάθε γυναίκα του Καίσαρα. Και ο Καίσαρας δεν είναι Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας του, πρακτική που μέχρι σήμερα ακολουθεί ο κ. Τσίπρας» σχολίασε δηκτικά. Δείχνοντας τον δρόμο της Εξεταστικής Επιτροπής, εξάλλου, συμπλήρωσε «πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, με την κάλυψη του Πρωθυπουργού, προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, που άλλωστε είναι σύμφυτα με το σύστημα το οποίο υπηρετεί, αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε όλες τις επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτή την περίοδο και με όλους τους τρόπους».
 

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ WATERGATE». Πυρά στην κυβέρνηση εκτόξευσε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, καταγγέλλοντας «ευτελισμό των θεσμών» και ένα «ελληνικό Watergate». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε («Athens Voice»)  πως υπάρχει μια κοινωνία η οποία βιώνει καθημερινά εκβιασμούς, απειλές, διάχυτη βία, οργανωμένο έγκλημα, ανασφάλεια και «κυρίως έναν ευτελισμό των θεσμών, με κορυφαίο παράδειγμα τη Δικαιοσύνη». Χαρακτηριστικό δείγμα - πρόσθεσε - είναι η υπόθεση των συνομιλιών ενός κορυφαίου υπουργού και πολιτικού εταίρου της κυβέρνησης με έναν κατάδικο προκειμένου να κατασκευαστούν μαρτυρικές καταθέσεις, ανεξαρτήτως από την ουσία της υπόθεσης. «Αυτό που γίνεται είναι ένα ελληνικό Watergate, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο λόγω της αλλοίωσης των ανακλαστικών της κοινωνίας, δηλαδή λόγω του μιθριδατισμού, λόγω της στάγδην δηλητηρίασης της κοινωνίας με το δηλητήριο της υπερανεκτικότητας απέναντι σε φαινόμενα τα οποία μέχρι το 2015 θα είχαν προκαλέσει πολιτική έκρηξη».