Οι λόγοι που αποδόθηκε δικαιοσύνη στη σκευωρία με τον Πλατανιά

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η αθλητική δικαιοσύνη έκλεισε τα αυτιά της στις σειρήνες της προπαγάνδας, που έξω από κανονισμούς αλλά και κάθε λογική, προσπάθησαν να επιβάλλουν τα «θέλω» τους, υπηρετώντας δουλικά συγκεκριμένη ομάδα, και έπραξε το αυτονόητο. Ετσι δικαίωσε τον Ολυμπιακό για τον αγώνα με τον Πλατανιά και η σκευωρία με άρωμα ΠΑΟΚ έπεσε στο κενό.
Η αλήθεια υπάρχει, ενώ το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί… Αναφέρουμε το ρητό για να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε καταγγείλει από την αρχή στους Σιμιτζόγλου, Βασιλειάδη τη σκευωρία που επιχειρούσαν σε βάρος του, και μάλιστα ένα μήνα μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά, με σκοπό να τιμωρηθεί άδικα η ομάδα.
Και μάλιστα οι σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει όχι μόνο με επίσημο έγγραφο αλλά και με ονόματα. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λόγο για «μεθόδευση, στην οποία συμμετέχουν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Αποστολόπουλος και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης». Παράλληλα δούλεψε στο φουλ και η προπαγάνδα με άθλιο στόχο να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό για να πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρωτάθλημα στα χαρτιά.
Αρχικά ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Οργανο της Superleague, όμως άπαντες ξεγυμνώθηκαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή των «ερυθρολεύκων» και κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
Αναλυτικά η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων:
Απόφαση 40/12-7-2017
«Δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αρ. 212/2017 απόφασης του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση.
Κηρύσσει απαράδεκτη την από 16-05-2017 πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες».
Η απόφαση 100 % είναι νομικά σωστή, ουσιαστικό επρόκειτο για κατασκευασμένη υπόθεση. Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε τους λόγους:
1) Στον φάκελο της πειθαρχικής δίωξης περιλαμβάνονταν μόνο δέκα καταθέσεις παικτών και ανθρώπων του Πλατανιά (και του Παράσχου που τονίζει ότι απλά του καταγγέλθηκαν φραστικές επιθέσεις) που ήταν γεμάτες αντιφάσεις και αόριστες, όμως ο Ολυμπιακός παρουσίασε τις υπόλοιπες 19 που έριξαν τη σκευωρία στο κενό. Εν ολίγοις ο Α κατέθεσε ότι ο Β έχει φάει ξύλο, όμως ο Β στη δική του κατάθεση τονίζει ότι δεν έγινε κάτι. 
2)Οι δήθεν καταγγελίες δεν έγιναν αμέσως μετά τον αγώνα αλλά έναν μήνα μετά!!!
3) Η αστυνομία φέρεται να ήταν παρούσα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονταν και όσοι έκαναν τις …καταγγελίες όμως, στην έκθεσή της δεν ανέφερε τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, ο οποίος αναφέρεται σε αντεγκλήσεις και φραστικές επιθέσεις».
4) Σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού της ΠΑΕ Πλατανιάς, κ. Σφυράκη, κανένα μέλος της αποστολής δεν τραυματίστηκε. 
5) Ο Γιορέντε που… κατάγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση αμέσως μετά τον αγώνα αγκαλιάστηκε και ευχαρίστησε τους πάντες.
6)Ο Μανούσος, ο οποίος ήταν ο σκόρερ, δήλωσε ότι στο ημίχρονο δεν τον πείραξε κανείς.
7) Ο κ. Μαλανδράκης (εκπρόσωπος του Πλατανιά) κατέθεσε ότι προστάτευσε τη φυσιοθεραπεύτρια κυρία Κοκολόγιαννη, κάτι που ο τελευταία δεν επιβεβαίωσε.
8) Ο κ. Παράσχος δεν επιβεβαιώνει ότι προστάτευσε τον γυμναστή κ. Παπαδάκη, ο οποίος κατέθεσε ότι γλίστρησε.
9) Ο Γιακουμάκης, νυν παίκτης της ΑΕΚ κατέθεσε ότι είδε τον γυμναστή να γλιστρά και τον βοήθησε να σηκωθεί. 
10)  Ο ποδοσφαιριστής Αποστολόπουλος στις 20 Απριλίου δήλωσε ότι δεν έγινε τίποτα, ενώ με την κατάθεσή του αυτοαναιρείται.

11)Στις 10 καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην πειθαρχική δίωξη αναφέρεται ότι χτυπήθηκαν οι Παπαδάκης, Κοσμαδάκης και Σωτηρίου, οι οποίοι στις δικές τους καταθέσεις λένε ότι δεν έγινε τίποτα!