Τζώρτζογλου: «Ξένοι διαιτητές τουλάχιστον για ένα ή δύο χρόνια» - Καρράς: «Η UEFA και η FIFA γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

*** « Καταγγέλλουμε επίσης την κρατική παρέμβαση από τον κύριο Κοντονή σε συνεργασία με τον κύριο  Κουτσοκούμνη για όλο αυτόν τον χρόνο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου
ΠΗΓΗ: www.ert.gr
Τις θέσεις  τους σχετικά  με τις προτάσεις που κατέθεσαν η FIFA και η UEFA για την ΕΠΟ, εξέφρασαν στην ΕΡΑσπορ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζωρτζογλου και της ΕΠΣ Λακωνίας, Παναγιώτης Καρράς.

Νίκος Τζώρτζογλου
Όλα όσα είπε:
«Οι προτάσεις που καταθέσαμε την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά με την επιστολή που αναφερόμαστε πιο αναλυτικά σε αυτές κι αυτό που προέχει για μας είναι ότι προτείνουμε ένα διευρυμένο εκλογικό σύστημα έτσι ώστε να ελαττωθούν  τα φαινόμενα χειραγώγησης των εκλεκτόρων. Θεωρούμε απαραίτητη την απλή αναλογική. Συμφωνούμε με την αύξηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις γενικές συνελεύσεις από το 11% στο 22%. Συμφωνούμε στη μείωση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής Ομοσπονδίας σε 15 μέλη. Δε συμφωνούμε με την αναλογία του 33% που η FIFA θέλει να επιβάλλει στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Για μας είναι αποδεκτή η επιτροπή παρακολούθησης για κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον το όποιος κόστος το επιβαρύνει η FIFA. Επίσης προτείνουμε σαν απαραίτητη προϋπόθεση για μας προκειμένου να σταματήσει αυτό που συμβαίνει και να πάψει να υπάρχει αναξιοπιστία, θα πρέπει να υπάρχουν ξένοι διαιτητές τουλάχιστον για ένα ή δύο χρόνια. Καταγγέλλουμε επίσης την κρατική παρέμβαση από τον κύριο Κοντονή σε συνεργασία με τον κύριο  Κουτσοκούμνη για όλο αυτόν τον χρόνο. Ένα βασικό για μας είναι το πως θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα για το οποίο δεν μιλάει κανένας. Όπως είπαμε στους ανθρώπους της FIFA και της UEFA το άρθρο 70 του καταστατικού της ομοσπονδίας, στην παράγραφο 13, 14 και 15 αναφέρεται στα ποσοστά που επιβάλλεται οι ΠΑΕ να πληρώνουν στην ομοσπονδία για μεταγραφές, για μάνατζερ κλπ. και το οποίο αναφέρεται στο άρθρο 70 ότι θα πρέπει να είναι από 1% έως 5%. Η διοίκηση του κύριου Πλάβιου πριν πέντε χρόνια το άλλαξε και το πήγε εξουθενωτικά από το 3-4% στο 1% κι αυτό για μας είναι κάτι πολύ βασικό».

Παναγιώτης Καρράς
Όλα όσα είπε:

«Η κρίση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να κλείσει. Η UEFA και η FIFA ήταν προετοιμασμένοι και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έδειξαν επίσης ότι οι προτάσεις τους, οι σκέψεις τους και οι θέσεις τους για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα είναι εκείνες που θα αποσταλούν και στο σχέδιο του κατασταλτικού τις επόμενες ημέρες στις ενώσεις. Οφείλουμε εμείς που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που θα έλεγα ότι είναι και η μεγάλη πλειοψηφική πλευρά της ΕΠΟ, εννοώ τη συμμετοχή των εκλεκτόρων μας στις γενικές συνελεύσεις, να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που θα επιτρέψουν αλλαγή σελίδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε ευθύνη εναντίων όλων που βρίσκονται και συμμετέχουν  στην ελληνική οικογένεια. Ενωμένοι μακριά από οποιεσδήποτε εκδηλώσεις  του χτες, μακριά από εγωισμούς, αλλά με ένα πνεύμα συνεργασίας και ενότητας επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα οδηγήσουν την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία το επόμενο  χρονικό διάστημα εκεί που πρέπει».
Τέλος, ο κ. Καρράς τόνισε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα αξιολογήσει την κατάσταση, ανάλογα με τα αποτελέσματα της ΓΣ της 30ης Ιουνίου, και στις 4 Ιουλίου θα πάρει αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.