Τζώρτζογλου κατά ΠΔΕ/ΕΠΟ, Κουτσοκούμνη και των παράνομων Τριτσώνη, Κουκουλάκη στη συνάντηση με την FIFA

***Καταγγελίες και προτάσεις από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου
ΠΗΓΗ: www.neakriti.gr

Καταγγελίες και προτάσεις Τζώρτζογλου στη FIFA

Μία ημέρα μετά το φιλικό αστέρων, ο Νίκος Τζώρτζογλου ταξίδεψε στην Αθήνα και μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣΗ, Γιάννη Σμαραγδάκη, συμμετέχει σε συνάντηση της FIFA με αντιπροσωπεία Ενώσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, προχώρησε σε δριμύτατες καταγγελίες κατά ΕΠΟ και Κουτσοκούμνη και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Ομοσπονδία ενώ χαρακτήρισε παράνομη και παράτυπη την ΚΕΔ/ΕΠΟ των Τριτσώνη-Κουκουλάκη. Επίσης, αναφέρθηκε στην μηδαμινή χρηματοδότηση των Ενώσεων για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Ένα ζήτημα πάντως που συζητήθηκε έντονα ήταν αυτό του εκλογικού σώματος στην ΕΠΟ, όπου αυξάνεται στο 22% το ποσοστό του εκλογικού ποδοσφαίρου, με μία ψήφο για κάθε ΕΠΣ αλλά και μία ψήφο για κάθε ΠΑΕ της Super League.

Ο κ. Τζώρτζογλου έκανε δύο σημαντικές προτάσεις που εξετάζονται θετικά από τη FIFA. Η μία είναι η απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα και η άλλη η έλευση ξένου αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ/ΕΠΟ. Το συμπέρασμα είναι ότι η FIFA έχει γνώση των περισσοτέρων ζητημάτων ενώ ζήτησε τις επόμενες ημέρες να σταλούν γραπτώς οι προτάσεις των Ενώσεων.