FIFA: Ορίζει νέο τοποτηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου

***Είναι αδύνατον η Παγκόσμια Ομοσπονδία να αναλάβει ευθύνη για τα αίσχη στη διαιτησία
***Πολύ πιθανή η επιλογή δυο λύσεων από το εξωτερικό για την ΚΕΔ
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι αλλαγές στο καταστατικό και στους κανονισμούς της ΕΠΟ με την άφιξη του κλιμακίου της FIFA την προσεχή Πέμπτη. Θα ξεκινήσει συζήτηση επ’ αυτών, με προέδρους ενώσεων, ενώ το νέο καταστατικό, όπου ζητείται η χρυσή τομή για τον τρόπο και το σύστημα διεξαγωγής (απόλυτη πλειοψηφία ή απλή αναλογική) των εκλογών της ΕΠΟ, αναμένεται να τεθεί και σε διαβούλευση. Σκοπός όλα να είναι έτοιμα μέχρι τη ΓΣ της Ομοσπονδίας που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, ώστε το καταστατικό να εγκριθεί και από το Ειρηνοδικείο και να γίνουν εκλογές μέχρι την 31η Ιουλίου.
Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να μπει νέος υπεύθυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή αντί του Κουτσοκούμνη που το μόνο που έκανε είναι να συστήσει παράνομη ΚΕΔ και να επιτρέψει τις παρανομίες στη διαιτησία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός θα είναι ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της FIFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.
ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΣΤΗΝ... ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ
Ο παλιός άσσος της Μίλαν είναι ο άνθρωπος του Ινφαντίνο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ενώ έχει και πείρα διαπραγματεύσεων, καθώς και η Κροατία συνάντησε προβλήματα με το αυτοδιοίκητο. Φυσικά και θα ασχοληθεί με τη διαιτησία, άλλωστε η FIFA είναι ενήμερη για τα «τέρατα και σημεία» που έγιναν στο συγκεκριμένο χώρο, όχι για την… εξυγίανση αλλά στο… ρυθμό συμφερόντων συγκεκριμένων ΠΑΕ. Υπό την εποπτεία του νέου τοποτηρητή της FIFA θα τεθεί η διαιτησία και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα δυο μέλη της ΚΕΔ που θα αναλάβουν την εξομάλυνση της… εξυγίανσης να είναι από το εξωτερικό. Είναι αδύνατον η Παγκόσμια Ομοσπονδία να αναλάβει ευθύνη για τα αίσχη στη διαιτησία.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο νέος τοποτηρήτης της FIFA, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Μπόμπαν, θα έχει και συνεργασία με τον Βασιλειάδη. Το πρώτο βήμα είναι ότι για να γίνουν εκλογές να κατοχυρωθεί το αυτοδιοίκητο μέσω νομικής διάταξης. Αυτό πρέπει να γίνει από χθες, και όχι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο που θα καταθέσει αθλητικό νομοσχέδιο. Είναι μια διάταξη που επείγει, αλλιώς παραμένει ο κίνδυνος δικαστικών προσφυγών για τις εκλογές.