Αν χρειαστεί θα εξεταστούν και άλλες λύσεις

***Υπάρχει τελική συμφωνία FIFA-Βασιλειάδη, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να τηρηθεί
***Ολο το παρασκήνιο
Σε πλήρη γνώση των εσωκομματικών ισορροπιών στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικώς με τις αναγκαίες θεσμικές προσαρμογές της εθνικής αθλητικής ( ειδικά περί το ποδόσφαιρο) νομοθεσίας στα δεδομένα του καταστατικού της FIFA, είναι οι αρμόδιοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Στην προβληματική τους μάλιστα εξέχουσα θέση κατέχει η εξαιρετικά ισχυρή πιθανότητα το σύστημα του βαθέως κόμματος να αρνηθεί, καθώς έλκει τη νομιμοποίηση του από πολύ ισχυρούς κομματικά και κυβερνητικά παράγοντες, την θεσμική κατοχύρωση της Ρήτρας Ανεξαρτησίας της ΕΠΟ και να οδηγήσει, σε μια απέλπιδα απόπειρα δήθεν δικαίωσης της προηγούμενης πολιτικής του, τα πράγματα σε σύγκρουση.
Στη FIFA υποψιάζονται ήδη και τους επικοινωνιακούς λόγους για τους οποίους θα προκριθεί μια τέτοια στάση και αναδεικνύουν ιεραρχικά ως πρώτο την αδήριτη ανάγκη της κυβέρνησης να παρουσιάσει, σε μια συγκυρία που μοιάζει με πυγμάχο στριμωγμένο στη γωνία, ένα αφήγημα "νομιμότητας, κάθαρσης, συνταγματικής τάξης και αντιμετώπισης της βίας" ανάλογο του παρελθόντος για να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα.
Στη διαδικασία αυτή δεν θεωρούν καθόλου απίθανο να τεθεί ευθέως θέμα να θυσιαστεί και ο νυν υφυπουργός αθλητισμού σε μια επίδειξη κομματικής νομιμότητας αλλά και κυβερνητικής σταθερότητας με την έννοια ότι η αναμενόμενη και βεβαία σχεδόν κυβίστηση δεν είναι καθόλου εύκολο να δικαιολογηθεί σε κομματικό ακροατήριο εθισμένο σε κορώνες περί κομμουνιστικής ορθοδοξίας και στον αθλητισμό.
Στη FIFA αναδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία την ιδιαίτερα θετική στάση του κ. Βασιλειάδη στη διαδικασία εναρμόνισης της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στέκονται με πολύ καλά λόγια στην ευρύτητα του πνεύματος που επέδειξε στη συνάντηση με την κα Σαμούρα (αλλά και στις προηγούμενες από αυτή επαφές), υπενθυμίζουν σε όλους τους τόνους την τελική συμφωνία και την έγγραφη αποτύπωση της και αναμένουν τις πρακτικές κινήσεις του υφυπουργού, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η έγκριση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ με βάση ένα περιοριστικό σχέδιο που θα κατατεθεί ενώπιον των ενώσεων-μελών της. Είναι απολύτως βέβαιοι για την έγκριση του τελικού σχεδίου που θα αποστείλουν, όπως έχουν υποσχεθεί, στην ΕΠΟ (έχουν τον τρόπο να την επιβάλουν), αλλά κρατάνε μικρό καλάθι για την δυνατότητα που ο κ. Βασιλειάδης διαθέτει να διεμβολίσει τον σκληρό πυρήνα της κυβερνητικής (και κομματικής) ηγεσίας και να ακυρώσει ( περί αυτού πρόκειται) όλη την προηγηθείσα πολιτική της κυβέρνησης " με ένα άρθρο και ένα νόμο".
Θα επιθυμούσαν οι αρμόδιοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην μετά Κουτσοκούμνη εποχή μια πλήρη ταύτιση με τις απόψεις της κυβέρνησης που θα διαμορφωθεί στο έδαφος των διατάξεων του καταστατικού τους και μια σύντομη κοινοβουλευτική διαδικασία έγκρισης των νέων διατάξεων, αλλά δεν πετάνε στα σύννεφα. Γνωρίζουν άριστα σε τι έδαφος αναπτύσσουν την πολιτική τους παρέμβαση και τι περιμένουν από αυτή (και χρονικά).
Στυγνά, ποδοσφαιρικά, τους είναι πολύ εύκολο να επενδύσουν σε μια κυβερνητική απροθυμία και να οδηγήσουν τα πράγματα σε σύγκρουση με ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν θα το κάνουν εύκολα. Μάλλον θα πρόκειται για την τελική λύση, αφού πρώτα δεν ευοδωθούν όλες οι υπόλοιπες επιλογές συνεννόησης. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Στο πίσω μέρος του μυαλού τους εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα να προσφέρουν περισσότερο χρόνο στον κ. Βασιλειάδη για να διαμορφώσει τις αναγκαίες ισορροπίες εντός της κυβέρνησης αντιλαμβανόμενοι τις πραγματικές δυσκολίες και μη θέλοντας να τον οδηγήσουν σε σύγκρουση και με το κόμμα του.
Πόσος μπορεί να είναι αυτός ο χρόνος και τι σημαίνει στην πράξη μια τέτοια εξέλιξη μένει να αποκρυπτογραφηθεί (εάν και εφόσον προκύψει ως ενδεχόμενο).

Υ.Γ. κε Βασιλειάδη ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε, ούτε την κεφαλή του.... Με άλλα λόγια μεγαλύτερη προσοχή σε όσους νομίζετε ότι ελέγχετε ή χρησιμοποιείτε... Δεν είναι από καλό ύφασμα!