Τζώρτζογλου: «Αλλάζουν συνεχώς οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ» - «Ο κ. Δρόσος είναι συνεργάτης της κυβέρνησης, όπως και οι υπόλοιποι. Τι θα στηρίξουν, το αυτοδιοίκητο ή αυτό που θα του πει ο πολιτικός του προϊστάμενος;»

*** «Οι ημερομηνίες για εκλογές βγαίνουν αλλά βάζω ερωτηματικό»
*** « Δε με τιμάει καθόλου να έχουμε μνημόνιο χειρότερο από το πολιτικό και στο ποδόσφαιρο, δε με τιμάει ότι αυτός που εποπτεύει και ήρθε σταλμένος από τη FIFA για να φτιάξει το ποδόσφαιρό μας είναι ένας άνθρωπος που το διοικεί το ποδόσφαιρο της Κύπρου κι αυτό είναι από τα πλέον διεφθαρμένα»
***Θεωρεί αυτονόητο ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν είναι δυνατόν να βγάλουν πίνακες διαιτητών, καθώς δήλωσε: «Εφόσον γίνουν εκλογές προλαβαίνουμε να έχουμε πίνακες»


ΠΗΓΗ: www.metrosport.gr
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, προχώρησε σε καταγγελία στη FIFA και την UEFA εις βάρος της ΠΔΕ της ΕΠΟ, θεωρώντας ότι με την παρουσία της καταργείται επί της ουσίας το αυτοδιοίκητο.
 Μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο κ. Τζώρτζογλου αιτιολόγησε την κίνησή του, ενώ μίλησε και για τις γενικότερες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Δημήτρη Κανελλάκη:
 Για τις προσδοκίες:
 «Δε νομίζω να μπορεί να μας σώσει κάποιος. Δε με τιμάει καθόλου να έχουμε μνημόνιο χειρότερο από το πολιτικό και στο ποδόσφαιρο, δε με τιμάει ότι αυτός που εποπτεύει και ήρθε σταλμένος από τη FIFA για να φτιάξει το ποδόσφαιρό μας είναι ένας άνθρωπος που το διοικεί το ποδόσφαιρο της Κύπρου κι αυτό είναι από τα πλέον διεφθαρμένα. Και έρχεται αυτός να βελτιώσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι άνθρωποι που διόρισε, που υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύσουν το αυτοδιοίκητο, σε μια διαμάχη μεταξύ ομοσπονδίας και πολιτείας, ταυτίζονται -όχι όλα και δεν εννοώ τους Δέδε και Βρύζα- με την κυβέρνηση. Ο κ. Δρόσος είναι συνεργάτης της κυβέρνησης, όπως και οι υπόλοιποι. Τι θα στηρίξουν, το αυτοδιοίκητο ή αυτό που θα του πει ο πολιτικός του προϊστάμενος;».
Για τη στάση που τηρούν οι ενώσεις:
«Πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρά άτομα στις ενώσεις και στις τρεις τάσεις, αν υποτεθεί ότι υπάρχουν τρεις. Μετατοπίζονται εύκολα όμως από τη μία θέση στην άλλη. Υπάρχουν 35 άνθρωποι στην υποτιθέμενη αντιπολίτευση που πριν από 2 χρόνια όταν είχαμε εκλογές στην ομοσπονδία ήταν τέσσερις που δεν ήθελαν τον κ. Γκιρτζίκη. Από τους 55 προέδρους μαζί του ήταν 51. Τι έγινε άραγε και αυτοί οι 51 και σε 2 χρόνια έγιναν όλοι αντιστασιακοί; Το σημαίνει αυτό, ότι ο Γκιρτζίκης χάλασε το ποδόσφαιρο; Ο συσχετισμός δυνάμεων μεταλλάσσεται εύκολα και αυτό δε με κάνει αισιόδοξο. Ως πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου έκανα το καθήκον μου κατέφυγα στη ΦΙΦΑ, κατέθεσα τους προβληματισμούς μου και ανέφερα ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι ποδόσφαιρο και φτάσαμε».
Για το αν πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του Ιουλίου:
«Δεν πείθομαι γιατί οι ίδιοι άνθρωποι έδωσαν παράταση δύο μηνών, ήταν ανακόλουθοι στην πρώτη προθεσμία. Γιατί να μην είναι και στη δεύτερη; Εφόσον ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες μπορούμε να έχουμε αιρετή διοίκηση τέλος Ιουλίου. Εφόσον γίνει αυτό οριακά προλάβουμε να έχουμε τους πίνακες. Οι ημερομηνίες βγαίνουν αλλά βάζω ερωτηματικό».

Για τη διοίκηση που θα προκύψει:
«Να προχωρήσουμε σε συναινετικές διαδικασίες και διοίκηση κοινής αποδοχής. Ελπίζουμε να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους και να πάμε σε αυτή τη διαδικασία. Με σχήμα όλων των τάσεων και δέσμευση ότι θα ακολουθήσουμε αυτά που είναι συμφωνημένα από όλους. Δε θα είχα κανένα πρόβλημα να είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος, τον θεωρώ αξιόλογο παράγοντα, με ήθος, γνώση, αγάπη και μεράκι για το χώρο. Αλλά πρέπει κάποια πράγματα και πρόσωπα να αλλάξουν. Και η φιλοσοφία. Και όχι να έχουν εισχωρήσει άνθρωποι από το παρελθόν».