«Φωνή» της ΚΕΔ ο Βαρούχας: «Πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις και να προχωρήσουμε»

Διαβάστε τα παρακάτω αποσπάσματα και διαπιστώστε αν ο Βαρούχας μιλάει σαν ΚΕΔ ή όχι. Μέχρι και νέους πίνακες προαναγγέλλει ο πρόεδρος του συνδέσμου Αθηναίων διαιτητών και τηλεκριτικός του ΣΚΑΪ.
Με βάση τις παρακάτω δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM αν δεν βάζαμε ότι είναι του Βαρούχα, οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι μιλάει, είτε ο Τριτσώνης, είτε ο Κουκουλάκης:
- «Δεν γίνεται για παράδειγμα ένας διαιτητής να είναι από τα Τρίκαλα και να μένει στο Περιστέρι. Ο διαιτητής πρέπει να είναι διαιτητής της ένωσης που μένει. Πρώτον στο θέμα του εξοδολογίου προκειμένου να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος. Έχει γίνει μια προεργασία, υπάρχει πρόθεση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα για αυτό και θα γίνουν αξιολογήσεις».
- «Επίσης, έχουν ξεκινήσει και γίνονται συνεντεύξεις σε όλους τους διαιτητές από τη Γ΄ Εθνική και πάνω. Είναι ένα θετικό βήμα. Πρέπει να κοιτάμε και το μέλλον της διαιτησίας το οποίο μοιάζει λίγο θαμπό και δεν έχει σταθερές υποδομές. Πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις και να προχωρήσουμε».
Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαρούχα:
Για τους νέους πίνακες διαιτησίας:
«Οι άνθρωποι την εποχή που ήρθαν βρήκαν ένα πίνακα προεκλογικό. Με ρουσφέτια μέσα και τα λοιπά. Οι πρόεδροι των Ενώσεων είχαν το ενδιαφέρον να προτείνουν διαιτητές. Μόλις όμως οι διαιτητές έκαναν λάθη, οι πρόεδροι αυτή εξαφανίζονταν και η ευθύνη πήγαινε σε αυτούς που κατάρτισαν τους πίνακες. Ο βοηθός στον τελικό του Κυπέλλου είχε κάνει μια σειρά αρκετά καλών αγώνων. Το ότι τελικά αυτός έκανε ένα μεγάλο λάθος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ή η τοποθέτηση του Κύζα. Έπρεπε να υπάρξει πιο προσεκτική αντιμετώπιση. Δεν γίνεται για παράδειγμα ένας διαιτητής να είναι από τα Τρίκαλα και να μένει στο Περιστέρι. Ο διαιτητής πρέπει να είναι διαιτητής της ένωσης που μένει. Πρώτον στο θέμα του εξοδολογίου προκειμένου να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος. Έχει γίνει μια προεργασία, υπάρχει πρόθεση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα για αυτό και θα γίνουν αξιολογήσεις. Επίσης, έχουν ξεκινήσει και γίνονται συνεντεύξεις σε όλους τους διαιτητές από τη Γ΄ Εθνική και πάνω. Είναι ένα θετικό βήμα. Πρέπει να κοιτάμε και το μέλλον της διαιτησίας το οποίο μοιάζει λίγο θαμπό και δεν έχει σταθερές υποδομές. Πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις και να προχωρήσουμε. Και κάτι άλλο. Ποιος ο λόγος να ορίζεται ένας διαιτητής την Πέμπτη και το παιχνίδι να είναι Κυριακή. Ας ορίζεται ένα μήνα νωρίτερα ο κάθε διαιτητής για να μπορεί να προετοιμαστεί και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το παιχνίδι. Η φορά των πραγμάτων έδειξε πως αυτοί που ήταν ταγμένοι βγήκαν χαμένοι. Αυτοί που είναι ταγμένοι κάνουν κακό στον εαυτό τους».
Οσο για ταγμένους και χαμένους, καλό θα ήταν ο Βαρούχας να πει ονόματα και για τι κατηγορούνται. Δεν είναι σωστό να στοχοποιεί διαιτητές, υποτίθεται συναδέλφους του…
Κάτι καταγγελίες που έχουν γίνει, για παράδειγμα από τους Τζώρτζογλου, Τζανόπουλο, δεν τις έχει υπόψη;
Και έπειτα, για να κατανοήσει και ο κόσμος, έχει σημασία και ποιος τα λέει και τι λέει: Ο Βαρούχας είναι και τηλεκριτικός στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου, πηγαίνει και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για ματς του Παναθηναϊκού, εθεάθη και στο ΟΑΚΑ σε αγώνα μπάσκετ των "πρασίνων"…


Σεβαστές οι απόψεις του, όμως και ο κρίνων κρίνεται…