Μαρινάκης: «Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και νικητές»

***Για το παρόν και το μέλλον του Ολυμπιακού μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο συνέδριο της θύρας 7
Εφ’ όλης της ύλης για θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7, το οποίο έλαβε χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στην πρόοδο της ομάδας που «πέρσι έσπασε το ρεκόρ νικών του Μπούκοβι, εφέτος ισοφάρισε το μυθικό σερί των 7 πρωταθλημάτων. Και του χρόνου θα πάρουμε το 8ο»! Ειδικότερα για το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, τονίζοντας ότι ο τίτλος ήρθε κόντρα σε όλους και σε όλα και προσθέτοντας ότι «δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ, όσα έγιναν για να μας πάρουν αυτό το πρωτάθλημα».
Ακόμη ο Μαρινάκης στάθηκε και στα έργα που γίνονται για να μεγαλώνει συνεχώς ο Ολυμπιακός , καθώς «έχουμε τον Ολυμπιακό υπόδειγμα στο οικονομικό fair play, δίχως 1 ευρώ χρέος. Αλλάζουμε το γήπεδο καθημερινά, κάνουμε το προπονητικό κέντρο μας αντάξιο των καλύτερων της Ευρώπης. Και όλα αυτά με επενδύσεις εκατομμυρίων και σκληρή δουλειά. Όχι με τα λόγια, ή με την Πολιτεία».
Και συνέχισε: «Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα είχαμε κατορθώσει τόσα πράγματα, χωρίς προγραμματισμό; Χωρίς στρατηγική; Χωρίς αγάπη για τον Σύλλογο»;
Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το έργο που γίνεται στις Ακαδημίες: «Η Ακαδημία και οι Σχολές μας είναι ήδη στις κορυφαίες του κόσμου και δίνουν πια τεχνογνωσία σε όλο τον κόσμο. Χιλιάδες παιδιά μεγαλώνουν και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, μαθητές και αθλητές, φορώντας την ερυθρόλευκη ριγωτή».
Φυσικά ο πρόεδρος μίλησε και για τη νέα σεζόν: «Το νέο τεχνικό επιτελείο θα στηριχθεί στο μέγιστο βαθμό και θα πάρουμε 4-5 παίκτες έτοιμους και καλούς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν πολύ. Εγώ σας λέω ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη του χρόνου, θα ενισχυθούμε πολύ και αυτό που θέλουμε είναι να είστε δίπλα μας».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και για τον ερασιτέχνη, όπου «σαρώνουμε τα πάντα και καταγράφουμε ιστορικά ρεκόρ! Σε Ελλάδα και Ευρώπη». Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι στο γήπεδο υπήρχαν οι 64 κούπες, που κατέκτησαν τα τμήματα του Ολυμπιακού τα τελευταία επτά χρόνια! Ενα τεράστιο νούμερο, που δείχνει και το μεγαλείο του συλλόγου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη:
Για τη χρονιά που πέρασε: «Η ομάδα άρχισε τη σεζόν που πέρασε δύσκολη, όμως αντέδρασε και έφτασε πάλι στο πρωτάθλημα. Στο 7ο συνεχόμενο. Πέρσι έσπασε το ρεκόρ νικών του Μπούκοβι, εφέτος ισοφάρισε το μυθικό σερί των 7 πρωταθλημάτων. Και του χρόνου θα πάρουμε το 8ο!
Ήταν μία τεράστια επιτυχία, κόντρα σε όλους και σε όλα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ, όσα έγιναν για να μας πάρουν αυτό το πρωτάθλημα. Αλλά δεν τα κατάφεραν! Στο Κύπελλο αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες και στην Ευρώπη από ένα κακό βράδυ του τερματοφύλακα και από μία ομάδα, την Μπεσίκτας, με τετραπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Αλλά φτάσαμε και πάλι μακριά!
Είδατε κάτω αυτή την κατασκευή, με τις αμέτρητες κούπες σε ποδόσφαιρο, αλλά και σε όλα τα σπορ. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις… Αυτό κάνουμε εμείς αυτά τα 7 χρόνια. Νικάμε. Παντού. Παίρνουμε τίτλους, έχουμε τον Ολυμπιακό υπόδειγμα στο οικονομικό fair play, δίχως 1 ευρώ χρέος. Αλλάζουμε το γήπεδο καθημερινά, κάνουμε το προπονητικό κέντρο μας αντάξιο των καλύτερων της Ευρώπης. Και όλα αυτά με επενδύσεις εκατομμυρίων και σκληρή δουλειά. Όχι με τα λόγια, ή με την Πολιτεία...
Η Ακαδημία και οι Σχολές μας είναι ήδη στις κορυφαίες του κόσμου και δίνουν πια τεχνογνωσία σε όλο τον κόσμο. Χιλιάδες παιδιά μεγαλώνουν και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, μαθητές και αθλητές, φορώντας την ερυθρόλευκη ριγωτή…
Στον Ερασιτέχνη σαρώνουμε τα πάντα και καταγράφουμε ιστορικά ρεκόρ! Σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα είχαμε κατορθώσει τόσα πράγματα, χωρίς προγραμματισμό; Χωρίς στρατηγική; Χωρίς αγάπη για τον Σύλλογο;
Για τη χρονιά που έρχεται ξεκινήσαμε με την αλλαγή όλης της δομής του ποδοσφαιρικού τμήματος, του σκάουτινγκ, αλλά και βέβαια έχουμε νέο προπονητή, τον κ. Χάσι. Το νέο τεχνικό επιτελείο θα στηριχθεί στο μέγιστο βαθμό και θα πάρουμε 4-5 παίκτες έτοιμους και καλούς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν πολύ.
Εγώ σας λέω ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη του χρόνου, θα ενισχυθούμε πολύ και αυτό που θέλουμε είναι να είστε δίπλα μας. Να νιώθουμε ότι μας στηρίζετε.
Σε ό,τι αφορά στα διαρκείας, τα οποία θα βγουν την επόμενη εβδομάδα, θα δείτε ότι ακόμη και μετά τις μειώσεις των τελευταίων ετών, οι τιμές πέφτουν κι άλλο, για να μπορέσουν όλοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να έρχονται στο πιο όμορφο και ασφαλέστερο γήπεδο της χώρας. Και να χαίρονται τη μοναδική του ενέργεια.
Και είμαι σίγουρος, ότι τα καλύτερα έρχονται!»
*Στην αρχή τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο οποίος καλωσόρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Καλωσορίζω τον κ. Μαρινάκη και εύχομαι εκείνος και οι κ. Αγγελόπουλοι να ξεπεράσουν τον  Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος θεωρώ ότι το μεγαλύτερο καλό που έκανε, μεγαλύτερο και από την προσφορά του είναι ότι άφησε το τιμόνι του Συλλόγου σε άξιους ανθρώπους που μεγαλώνουν το Θρύλο».

*Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο συνέδριο αναγνώστηκε επιστολή – χαιρετισμός των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.