Ομολογία Κοντονή: Ο Καμμένος μίλησε με τον ισοβίτη

***Γεωργιάδης: «Είναι λογικό υπουργός να τηλεφωνεί σε ισοβίτη; Γιατί κάνετε τον συνήγορο του Καμμένου; Πως προστατεύεται η δικαιοσύνη όταν ο αρμόδιος υπουργός της προστατεύει τέτοιες συμπεριφορές; Μήπως η κυρία Τζίβα έχει περάσει και από το γραφείο σας; Σας έχει επισκεφθεί;»

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr

Στην παραδοχή ότι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
«Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε για να συγκαλυφθεί ή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» ανέφερε ο κ. Κοντονής.
Υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν προέτρεψε τον ισοβίτη να κάνει οτιδήποτε αλλά να πει την αλήθεια.
«Κατηγορείτε τον υπουργό ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια;» συνέχισε ο Σταύρος Κοντονής και υπερασπίστηκε πλήρως την κίνηση του συναδέλφου του που έχει προκαλέσει σάλο εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση για την κριτική που άσκησε στον Πάνο Καμμένο.
« Μίλησε με ισοβίτη ο οποίος έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών του είπε μη μιλήσεις; του είπε μην αποκαλύψεις τίποτα ή του είπε μίλα όπως ο νόμος ορίζει; Ακόμα και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως κάποιος ο οποίος θα δώσει πληροφορίες για περαιτέρω αποκάλυψη πράξεων τυγχάνει ορισμένες ευεργετικές διατάξεις» είπε ο Σταύρος Κοντονής.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης ερευνάται ο ρόλος του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμφανίζεται σε ηχητικό ντοκουμέντο να συνομιλά με τον Γιαννουσάκη, αλλά και και το αν υπάρχει ήσσονος σημασίας παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας της φυλακής.
Ταυτόχρονα ο κ. Κοντονής είπε ότι διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες του ισοβίτη με δικαστική συνδρομή από ξένο κράτος.


Γεωργιάδης σε Κοντονή: Είναι λογικό υπουργός να τηλεφωνεί σε ισοβίτη;
*** «Γιατί κάνετε τον συνήγορο του Καμμένου; Πως προστατεύεται η δικαιοσύνη όταν ο αρμόδιος υπουργός της προστατεύει τέτοιες συμπεριφορές;»


Σε έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής έθεσε βροχή από ερωτήματα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή σχετικά με την υπόθεση Καμμένου και την συνομιλία του με ισοβίτη κρατούμενο.  
Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τον κ. Κοντονή να λάβει θέσει και να δώσει σαφείς απαντήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης και όχι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να κάνει τον συνήγορο του Πάνου Καμμένου».  
Καυτά ερωτήματα που προκύπτουν ωστόσο και για την στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με την στάση τόσο του υπουργού, όσο και των ενεργειών του απέναντι σε παρεμβάσεις που γίνονται από πολιτικά πρόσωπα, όπως την περίπτωση του κ. Καμμένου, αλλά και στην περίπτωση του κ. Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, ξεχώρισε την στάση του κ. Κουρουμπλή σημειώνοντας ότι ο υπουργός Ναυτλίας διατήρησε αποστάσεις από την υπόθεση του Πάνου Καμμένου.
Ειδικότερα απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:
Μου κάνει εντύπωση για ποιο λόγο αποφασίσατε να κάνετε τον συνήγορο του κ. Καμμένου;  Αυτό το οποίο συζητάμε αν έχει συμβεί, αλλά δεν θέλω υπεκφυγές, είναι αν ο υπουργός Άμυνας είχε επαφή με τον ισοβίτη κι αν ο υπουργός είχε επαφή με τον Λιμενικό και με την εισαγγελία για την υπόθεση αυτή. Φυσικά και ένας πολίτης θα πρέπει να ενημερώσει τις αρχές αν έχει μια πληροφορία, αλλά ένας ενεργεία υπουργός δεν είναι φυσιολογικό να μιλάει ταυτόχρονα με έναν ισοβίτη και με έναν εισαγγελέα. Θεωρεί ο Κοντονής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι λογικό να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη; Υποδείξτε μας μια παρόμια περίπτωση στο  παρελθόν.
Μήπως η αγάπη για την καρέκλα σας κάνει να τα παραβλέπεται όλα ακόμη και αυτές του τύπου οι συμπεριφορές; Πώς προστατεύεται η Δικαιοσύνη όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης προστατεύει τέτοιες συμπεριφορές. Πιο προσεκτικός ο Κουρουμπλής, πήρε απόσταση από την όλη ιστορία. Ελπίζω να προχωρήσει και στην έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο.  
Ο κ. Πολάκης έγραψε στο Facebook ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Τις ερευνήσατε αυτές τις καταγγελίες; Αν υπάρχει τι κάνατε; Αν δεν υπάρχει παραδικαστικό ποια η θέση σας απέναντι σε έναν υπουργό που αναφέρει τέτοια θέματα για την Δικαιοσύνη.   Έχετε ελέγξει αν η Εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τον κ. Καμμένο;

Επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα Καμμένου-ισοβίτη
Ακόμη πιο επιθετικός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την απάντηση που έλαβε από τον κ. Κοντονή στα ερωτήματά του. Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντησή του ανέφερε κυρίως πως ο κ. Καμμένος ήρθε σε επαφή με τον ισοβίτη, προκειμένου να τον πείσει να πει την αλήθεια, και μάλιστα ανέβασε τους τόνους ο υπουργός διερωτώμενος «γιατί σας ενοχλεί, ακόμη κι αν λειτούργησε παρατύπως, επειδή ο υπουργός ζήτησε από τον ισοβίτη να πει την αλήθεια για την υπόθεση».

Ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για θράσος, υπογράμμισε απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή: «Όχι μόνο επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα, αλλά εισπράξατε και το χειροκρότημα των συναδέλφων σας, όταν είπατε «να μην του πούμε μπράβο που ενδιαφέρθηκε και τηλεφώνησε»; Πρέπει να είστε πολύ στριμωγμένος κ. Κοντονή. Μήπως η κ. Τζίβα έχει περάσει και από το γραφείο σας; Σας έχει επισκεφθεί;   Ένα τηλεφώνημα, που είπατε ότι είναι παρατυπία του Καμμένου για προτρέψει να αποκαλυφθεί η υπόθεση άντε να το παραλείψουμε. Τα τρία ή τα δέκα μηνύματα και τηλεφωνήματα ήταν για να προτρέψει»;    

Σχόλια