Ο Βρακάς κλήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων για εξηγήσεις στην υπόθεση Μοντέστο

Ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ θα βρεθεί την Τετάρτη ο παρατηρητής του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1, Κώστας Βρακάς, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου. Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο έκρινε ότι η περίπτωση Μοντέστο χρειάζεται περισσότερη έρευνα και τον κάλεσε για εξηγήσεις.
Στην έκθεσή του κατέγραψε ότι ο Κορσικανός «χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε, «τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς». Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων». Όμως, το ερώτημα που προέκυψε είναι «σε ποια γλώσσα του μίλησε» ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού. Παράλληλα για τη συγκεκριμένη υπόθεση προκύπτουν και άλλα σημεία που χρήζουν διερεύνησης. Αλλωστε στην απολογία του, μέσω διερμηνέα, ο Μοντέστο τόνισε ότι δεν μιλάει ελληνικά, παρά μόνο γαλλικά και αγγλικά, ενώ διέψευσε το περιστατικό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει τον Βρακά για τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ (ο γιός του αγωνίζεται στις ακαδημίες), την παράταξη Γραμμένου αλλά και για στοχοποίηση της ομάδας, όπως επίσης και για ελλιπή άσκηση των καθηκόντων του αφού δεν έγραψε το «ντου» οπαδών σε βάρος παικτών και μελών της αποστολής της ομάδας. Εξαιτίας του θορύβου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου κλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σε απολογία, η οποία τον τιμώρησε με την πειθαρχική ποινή της εξαίρεσης από τον ορισμό του ως παρατηρητή αγώνων για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών (αριθμός απόφασης 150/2017), κρίνοντας ότι δεν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του.
Εξαιτίας των όσων έγραψε στην έκθεσή του ο Βρακάς, πρωτόδικα ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 30.000 ευρώ και ο Μοντέστο με την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: