Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο ή νομίζουν ότι απευθύνονται σε… βλάκες; – Με ορθή επανάληψη άλλαξαν χωρίς να αλλάξουν τη διάταξη του καταστατικού για τα κωλύματα

***Όμως, έτσι έδειξαν ότι η εφαρμογή του νόμου στο καταστατικό δεν αποτελεί επιθυμία της FIFA αλλά την έβαλαν από το Πάρκο Γουδί!!!

«Αλλαξε» ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς»… Στην ΕΠΟ ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης, παρά το σάλο που προκλήθηκε με αφορμή ότι, στη ΓΣ της άλλης Παρασκευής, καλούν τις ενώσεις να ψηφίσουν τα κωλύματα του αθλητικού νόμου για τους παράγοντες και εφαρμόζουν τη …μέθοδο της στρουθοκαμήλου! Νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.
Έτσι απέστειλαν στις ενώσεις, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τους, δήθεν ορθή επανάληψη του καταστατικού η οποία ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στο Παράρτημα Α’  παράγραφος 1 β. Απλά έβγαλαν την φράση «όποιος εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2725/1999 ως ισχύει», όμως η ουσία παραμένει ίδια, δηλαδή τα κωλύματα που εκθέτουν, τόσο την FIFA, όσο και την UEFA, επειδή σύμφωνα με τα καταστατικά τους για να εκπέσει κάποιος παράγοντας από το αξίωμά του χρειάζεται καταδίκη στο εφετείο και όχι απλή παραπομπή, όπως θέλουν να το εφαρμόσουν στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνουμε οι διατάξεις για τα κωλύματα που περιλαμβάνονται στο νόμο και καλούν τις ενώσεις να το ψηφίσουν ως διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ, που είναι αδύνατον να το θέλουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, κουρελιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κόντρα σε συνταγματικές επιταγές και πάγιες νομικές αξίες.
Παρά την ορθή επανάληψη, στο Πάρκο Γουδί εκτέθηκαν, δείχνοντας ότι η εφαρμογή του νόμου στο καταστατικό δεν αποτελεί επιθυμία της FIFA αλλά την πρόσθεσαν στην Ελλάδα… Με άλλα λόγια είναι έντονο το άρωμα παρέμβασης από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού και νυν υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, καθώς αν ισχύσει σύμφωνα με τις παγκόσμιες αρχές, η πολιτική του θα γίνει απλά παρελθόν και ταυτόχρονα θα εκτεθεί.
Δείτε πως είναι η… ορθή επανάληψη στο Παράρτημα Α’  παράγραφος 1 β, από την οποία έχουν αφαιρεθεί οι λέξεις με τα μαύρα γράμματα για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

β) Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος και δεν μπορεί να εκλεγεί ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής όποιος εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2725/1999 ως ισχύει, δηλαδή όποιος έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος  αμετάκλητα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον τριών (3) ετών είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεωκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων. Ειδικότερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και των ενώσεων-μελών αυτής τα οποία παραπέμπονται με τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα για τα παραπάνω αδικήματα εκπίπτουν αυτοδίκαια από την ιδιότητά τους και αντικαθίστανται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού και του Καταστατικού της αντίστοιχης ένωσης.