Χειραγωγήστε άφοβα!

Κραυγές και αναθέματα επαγγελματιών (και καλοπληρωμένων) παπαγάλων τα προηγούμενα χρόνια " για την αμαρτωλή ΕΠΟ που δεν εξέταζε τους φακέλους των "στημένων αγώνων", όπως τους αποκαλούσαν, που διαβίβαζε η UEFA, δια της Sports Radar και επέλεγε να τους κρατάει στο συρτάρι της για να δικαιολογεί τα αίσχη της "εγκληματικής οργάνωσης" που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο κλπ, κλπ".
Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα θυμάστε όπως και τις υπογραφές όσων διατύπωναν ανάλογες αιτιάσεις σε γνωστές (ηλεκτρονικές και έντυπες ) φυλλάδες προσποριζόμενοι εξυγιαντικά ευρώ και αντιστασιακή δόξα.
Από τότε που διαβάζατε όλα τα επαναστατικά και αντιστασιακά τσιτάτα των απανταχού ειδικών του κώλου και διαμορφώνατε (πολλές φορές) και οι ίδιοι ανάλογη άποψη κύλησε πολύ νερό κάτω από τις γέφυρες.
Την "αμαρτωλή" ΕΠΟ διαδέχθηκε η έντιμη Επιτροπή Δεοντολογίας, στο παιχνίδι της έντιμης διερεύνησης των καταγγελιών και των φακέλων μπήκε η αναμάρτητη αθλητική νομοθεσία, από μια γωνία προέκυψε και μία εντιμότατη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ως "ειδική για την εξέταση των φακέλων της στοιχηματικής απάτης" (επιτροπή του υπουργείου αθλητισμού γαρ), ακολούθησαν διθύραμβοι για την τύχη των "κακών" που πλέον δεν έχουν οδό έντιμης διαφυγής, εξελίχθηκαν έρευνες, κλήσεις σε απολογίες, απολογίες, προτάσεις και εισηγήσεις και μετά από όλα αυτά τα εξόχως αριστερά .... μια έντιμη φούσκα!
Όλες οι υποθέσεις, είτε εκδικάστηκαν στην έντιμη Επιτροπή Δεοντολογίας ( με εισηγήσεις του ερευνητικού τμήματος για υποβιβασμό ομάδων και καταλογισμό πειθαρχικών ποινών εκατομμυρίων ευρώ), είτε στην εντιμότατη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ( εκεί δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό καν τι είναι το στοίχημα, πως διαμορφώνεται η απόδοση, πως προκύπτει χειραγώγηση κλπ) κατέληξαν, όπως ήταν φυσικό, σε μια θριαμβευτική αθώωση όλων των εμπλεκομένων για ένα εξαιρετικά απλό λόγο. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται από την Sports Radar είναι, για την εσωτερική νομοθεσία, ανεπαρκή να στοιχειοθετήσουν κατηγορία και ανεπαρκέστατα να στηρίξουν καταδίκη.
Αυτό που η "αμαρτωλή" ΕΠΟ είχε εκτιμήσει από την αρχή και διαβίβαζε τους φακέλους στην εισαγγελία της τακτικής δικαιοσύνης για να εξελιχθούν (όσο είναι δυνατόν) έρευνες και καταλογισμοί αποδείχθηκε ως η πλέον πρόσφορη αντιμετώπιση του θέματος. Ο λόγος; Πρώτο, ανέθετε την έρευνα σε κατά τεκμήριο ειδικούς και δεύτερο διατηρούσε ζωντανή την πιθανότητα τιμωρίας, καθώς άφηνε ανοιχτό το θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας. Πλέον, μετά από τις καταπληκτικές εμπνεύσεις των ειδικών της εξυγίανσης και των κορυφαίων της κάθαρσης, όλοι οι εμπλεκόμενοι με οποιονδήποτε τρόπο σε χειραγωγημένους στοιχηματικά αγώνες στην Ελλάδα είναι αθώοι...
Το χειρότερο; Είναι αθώοι με τη βούλα της τακτικής δικαιοσύνης ( Επιτροπή δεοντολογίας) και του ίδιου του κράτους (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).
Το σήμα δόθηκε προς όλες τις πλευρές και είναι εξαιρετικά δυνατό. Στήστε, χειραγωγήστε, συμφωνήστε κάτω από το τραπέζι, στοιχηματίστε παράνομα χωρίς κανένα φόβο και χωρίς το παραμικρό άγχος. Είστε όλοι εκ προοιμίου αθώοι με τη βούλα της δικαιοσύνης και του κράτους και δεν έχετε τίποτε να φοβάστε και κανένα να σας απειλεί έστω και με ένα πρόστιμο.

Αναρωτιέστε ποια ήταν η αντίδραση από τα παπαγαλάκια της εξυγίανσης και τους αντιστασιακούς της κάθαρσης; Μούγκα. Σιωπή νεκροταφείου, εκκωφαντική, καλοπληρωμένη και διαρκής. Τώρα που η δουλειά έγινε ποιος ασχολείται με την UEFA, τη Sports Radar και τους φακέλους... Οι κακοί, έτσι κι αλλιώς, δεν μένουν πια εδώ...