Ο Σιδηρόπουλος γλιτώνει (;) και δεν υποβιβάζεται από την ελίτ – Ανεβαίνει ο Παπαπέτρου στη δεύτερη κατηγορία

***Όμως, ο… κορυφαίος της προπαγάνδας χάνει το μουντιάλ της Ρωσίας
Καθυστέρησαν, λόγω διεξαγωγής διαφόρων τουρνουά, οι αξιολογήσεις της UEFA για τους διεθνείς διαιτητές, οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες (ελίτ, 1η, 2η και 3η). Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι ο Σιδηρόπουλος και ο Αϊτεκίν, έκαναν σοβαρά λάθη στους αγώνες Αρσεναλ-Μπάγερν 1-5 και Μπαρτσελόνα-Παρί 6-1, αντίστοιχα, και είναι οι μόνοι που δεν ορίστηκαν από τη φάση των «16», τουλάχιστον ο Ελληνας διεθνής δεν έχει πρόβλημα. Πρόκειται για έκπληξη που δεν υποβιβάζεται ο ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου από την ελίτ στην πρώτη κατηγορία δεδομένου ότι στη φάση των ομίλων έκανε λάθος και στο Παρί-Λουντογκόρετς 2-2 που διαμόρφωσε και τη βαθμολογία του ομίλου που συμμετείχαν οι δυο ομάδες.
Όμως, είναι απίθανο ο Σιδηρόπουλος να επιλεγεί για το μουντιάλ της Ρωσίας, όπου οι Ευρωπαίοι ρέφερι δεν θα είναι πάνω από δέκα, άρα θα χάσει μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, όπου πήγε ως τέταρτος. Ο λόγος είναι ότι η πορεία του είναι πτωτική και απόδειξη αποτελεί ότι ο Ρουμάνος Χάτεγκαν και ο Πολωνός Μαρτσίνιακ, με τους οποίους ανέβηκε μαζί κατηγορία, ορίστηκαν μέχρι και στα ημιτελικά του Europa League. Και μόνο η συγκεκριμένη σύγκριση τα λέει όλα.
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Με βάση τους ορισμούς της UEFA, όλα δείχνουν ότι ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) ανεβαίνει από την τρίτη στην δεύτερη κατηγορία. Πήγε πολύ καλά στην τελική φάση του Euro U 17, ενώ είναι ο νεώτερος σε ηλικία, συγκεκριμένα 32 ετών, από όλους τους Ελληνες διεθνείς. Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκεται ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), ο οποίος δεν αναμένεται να προωθηθεί. Αλλωστε και εκεί που είναι, μπήκε επειδή είχαν γίνει μεγάλες αλλαγές και προέκυψαν αρκετοί νέοι διεθνείς.

Πλην του Παπαπέτρου, στην τρίτη κατηγορία είναι και οι Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας), Γιώργος Κύζας (Δράμας) και Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας). Αν ανεβεί και δεύτερος Ελληνας ρέφερι στην τρίτη κατηγορία, αυτός θα είναι ο Αρετόπουλος, για τον οποίο ο Ντάλας έχει πολύ καλή άποψη, καθώς τον γνωρίζει από τη θητεία του στην Ελλάδα. Δύσκολο να ανέβει ο Αρετόπουλος αλλά όχι απίθανο.