Πήγαν 35, όμως δεν είναι 35!

Συμπέρασμα; Μάταιος ο κόπος της παράταξης Γραμμένου να επιβεβαιώσει πόσες ενώσεις έχει τελικά στο πλευρό της. Αμέσως μετά τον τελικό Κυπέλλου (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1) είχαμε επισημάνει ότι θα ξεκινήσει επανακαταμέτρηση των δυνάμεων και ήδη έγιναν δυο συγκεντρώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μια την 21η Μαϊου και η δεύτερη το περασμένο Σάββατο.
Όμως, κάνουν λάθος όσοι βγάζουν συμπεράσματα ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ που μπορεί να λένε ότι θα γίνουν στις 22 Ιουλίου, όμως η FIFA διαθέτει και Plan B που είναι ορισμός διοικούσας με νέα πρόσωπα. Για την τελευταία συγκέντρωση μας πληροφόρησαν ότι έλαβαν μέρος 35 ενώσεις. Δεν θα το αμφισβητήσουμε, όσον αφορά στον αριθμό των εκπροσώπων και όχι των προέδρων.
Εκείνο που πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ενώσεις πάνε όπου τις καλούνε. Όπως δεν πρέπει να αμφισβητηθεί πως αν προκηρυχτούν εκλογές αλλάζουν και τα δεδομένα. Ο λόγος είναι ότι ο «δικός μας Γραμμένος», κατά τον Σαββίδη, δεν πρόκειται να είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Τώρα παίζει μόνος του, αλλά με αντίπαλο θα αλλάξουν τα δεδομένα και είναι πολύ πιθανόν να λάβουν χώρα μετακινήσεις… πληθυσμού.
Αυτό το γνώριζαν καλά και οι παριστάμενοι στην συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου. Υπήρξαν πολλές τέτοιες συζητήσεις σε κάποια πηγαδάκια…
Παράλληλα προς ενίσχυση της επικοινωνιακής πολιτικής (σ.σ. γιατί άραγε την έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη; για να ενημερώνεται ο Σαββίδης;) επιστρατεύθηκε μέχρι και ο Βασίλης Χατζηαποστόλου. «Δε νομίζω ότι θα υπάρξει αντίπαλος του Γραμμένου στις εκλογές. Δε θα κατεβεί άλλος. Ούτε ο Τζώρτζογλου, που λέει αυτά που λέει γιατί είναι ο χαρακτήρας του έτσι, δεν είναι παρεξηγήσιμος. Με ποιους θα κατέβει; Μόνο με τις ενώσεις της Κρήτης;», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Προφανώς και δεν έχει πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς κάτι τέτοιο ίσχυσε και με την περίπτωση της Κάρτας Υγείας, αφού συμπεραίνουμε πως οι συνομιλητές του έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους και τελικά ο κ. Χατζηαποστόλου παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, με συνέπεια να προκύπτει νομικό κώλυμα αναφορικά με τη συμμετοχή του στις εκλογές της ΕΠΟ.  Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η συγκεκριμένη διάταξη, αναφορικά με τα κωλύματα παραγόντων, θα εξακολουθήσει να ισχύει και για το ποδόσφαιρο, ακόμη και αν ο κ. Βασιλειάδης κατοχυρώσει νομικά το αυτοδιοίκητο. Δεν θα είναι έκπληξη αν τη δούμε και στο καταστατικό της ΕΠΟ.
«Είναι κι άλλες οι ενώσεις που θα είναι μαζί μας, όχι μόνο 36 αλλά 39. Θα έρθουν κι άλλες», προέβλεψε ο κ. Χατζηαποστόλου. Καθόλα σεβαστή η άποψή του, αφού είναι έμπειρος παράγοντας, όμως ως τέτοιος δεν γνωρίζει πως άλλο συγκεντρώσεις, άλλο εκλογές; 
Μήπως τα λένε, μπας και τα πιστέψουν;