«Το γήπεδο ανήκει στην ΕΠΣ Καρδίτσας μέχρι το 2023»

***Γελάει ο κόσμος με την ΠΔΕ/ΕΠΟ που αντάλαξε επιστολές με τον Δήμο για το ενωσιακό γήπεδο, όμως το σκάνδαλο είναι ότι… έγραψε κανονικά την Θεσσαλική Ένωση
***Η ανικανότητα της διοικούσας και στα πιο απλά πράγματα εκπλήσσει αρνητικά και δημιουργεί συνειρμούς, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο η ομοσπονδία να αγνοήσει μέλος της για ένα σοβαρό θέμα
***Μήπως πρέπει να παραιτηθεί αυτός που υπέγραψε την επιστολή προς το Δήμο Καρδίτσας;
***Μήπως ο Δρόσος πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα, καθώς εκτέθηκε όχι μόνο ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι της ανύπαρκτης, για τις ενώσεις, διοικούσας, επειδή ένας στο Πάρκο Γουδί νομίζει ότι τα ξέρει όλα;
ΠΗΓΗ: www.karditsapress.gr

Τι προβλέπει το συμβόλαιο μεταξύ Δήμου και ΕΠΣΚ για την έκταση που παραχωρήθηκε στη συνοικία Αγ. Νικολάου , τα παράδοξα και μια...πρόβλεψη
Τέλος στα σενάρια που αφορούν το γήπεδο της ΕΠΣΚ βάζει το συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και ΕΠΣΚ και πολλοί μάλλον αγνοούσαν.  Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2004 οι δυο πλευρές, μετά την παραχώρηση της έκτασης βάσει απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, περιέγραψαν αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας σε συμβόλαιο που συνυπέγραψαν. Τα σημαντικότερα σημεία του συμβολαίου, που ουσιαστικά ξεκαθαρίζουν την εικόνα μέχρι το...2023, παρουσιάζει σήμερα το karditsapress.gr προκειμένου ο αναγνώστης να είναι σε θέση να έχει μια σφαιρική άποψη για την υπόθεση, που απασχόλησε δυο συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου.
To αν ήταν μια καλή ή κακή συμφωνία για τις δυο πλευρές, θα το κρίνουν οι αναγνώστες. Το αν δεν προβλέφθηκαν κάποιοι όροι, είναι πιθανόν θέμα προς συζήτηση αλλά όχι ουσίας.

Το συμβόλαιο και οι όροι
Το συμβόλαιο μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και ΕΠΣΚ υπογράφηκε στις 30/11/2004 και βάσει της απόφασης 196/2003 του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα στην ΕΠΣΚ την χρήση γηπέδου στη συνοικία Αγ. Νικολάου (θέση «Μπουρδένι») έκτασης 23593,90 τετραγωνικών μέτρων.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο «η διάρκεια του χρησιδανείου ορίζεται σε 20 έτη, αρχίζει από 12/4/2003 και λήγει στις 12/4/2023.»
Όπως τονίζεται στο συμβόλαιο ο «χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και μόνο αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και περιορισμένες κτηριακές κατασκευές όπως κυλικείο, ιατρείο κλπ)
Στο εδάφιο 4 του συμβολαίου υπάρχει αρκετή ουσία. Όπως αναγράφεται «η ΕΠΣΚ Καρδίτσας υποχρεούται εντός τριετίας από την υπογραφή της σύμβασης να κάνει ΕΝΑΡΞΗ κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις για την τέλεση επίσημων ποδοσφαιρικών αγώνων.»
Συνεπώς από τον παραπάνω όρο εξάγεται ότι εντός τριετίας έπρεπε τουλάχιστον να ξεκινήσουν οι εργασίες, χωρίς να περιγράφεται σε κανένα σημείο του συμβολαίου το πότε θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Δεν μπήκε καν το σύνηθες «σε εύλογο χρονικό διάστημα».
Στο εδάφιο 5 γίνεται αναφορά στην πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή στην οποία πρέπει να συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι του Δήμου Καρδίτσας και τρία μέλη υποδεικνυόμενα από την ΕΠΣΚ. Εδώ να σημειωθεί ότι για δυο χρόνια περίπου ο Δήμος δεν έστελνε εκπρόσωπους, παρότι ενημερώνονταν εγγράφως από την ΕΠΣΚ.
Στο εδάφιο 6 σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ενδεχομένως χρειαστεί προσωπικό για την φύλαξη και συντήρηση θα πρέπει κατά προτεραιότητα να είναι από το Δήμο Καρδίτσας και αν είναι δυνατό από την συνοικία Αγ. Νικολάου.
Το εδάφιο 7 έχει επίσης αρκετή ουσία. Όπως αναγράφεται ρητά «καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας μπορεί να γίνει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, εφόσον και μόνο δεν τηρηθεί κάποιος όρος». Αρα, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούσε με μια απλή απόφαση να πάρει πίσω το χώρο. Ο Δήμος Καρδίτσας οφείλει να κινηθεί δικαστικά και μόνο, βάσει του συμβολαίου που υπογράφτηκε.
Στο εδάφιο 8 σημειώνεται ότι η ΕΠΣΚ δεν μπορεί να κάνει χρήση διαφορετική από τη συμφωνηθείσα.
Στο εδάφιο 9 ξεκαθαρίζεται ότι ο Δήμος Καρδίτσας πληρώνει τη συντήρηση. Στο συμβόλαιο αναγράφεται : «Οι ετήσιες δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας (τέλη φωτισμού, ύδρευσης κλπ) και γενικά οι συνηθισμένες δαπάνες συντήρησης του παραχωρηθέντος χώρου βαρύνουν το Δήμο Καρδίτσας»
Αυτά λοιπόν λέει το συμβόλαιο και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τα παράδοξα
Οι συζητήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν θετικές, υπό το πρίσμα της πίεσης αν θέλετε, προκειμένου να επισπευσθούν κάποια πράγματα και εργασίες. Το Δημ. Συμβούλιο αν πράγματι θέλει να πάρει πίσω το χώρο έχει μια οδό, την δικαστική. Ότι άλλο ακούστηκε είναι μάλλον ανεδαφικό και στερείται ουσίας. Εν ολίγοις με μια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ γίνονταν να πάρει πίσω την παραχώρηση.
Ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνθηκε και στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ για το θέμα. Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο μια προσωρινή ουσιαστικά διοίκηση ήταν αρμόδια και σοβαρό ερώτημα γιατί η Διοικούσα Επιτροπή ως το τριτοβάθμιο όργανο, δεν απευθύνθηκε πρώτα για ενημέρωση στο δευτεροβάθμιο που είναι η ΕΠΣΚ.
Πιθανόν στο Δήμο Καρδίτσας να απέφυγαν και ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο, στην περίπτωση που έπαιρναν κάποια απόφαση ανάκλησης, διότι βάσει συμβολαίου η νομική της στήριξη θεωρείται αδιανόητη.

Και μια πρόβλεψη

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο. Και θα το κάνει. Είναι γνωστό όμως ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εργασίες σε εξέλιξη. Το πλέον πιθανό είναι να διαπιστωθεί η «τήρηση των όρων» και κάπου εκεί να λήξει το θέμα.
Το karditsapress.gr φυσικά θα φιλοξενήσει όλες τις απόψεις που αφορούν το ζήτημα.