1) Πρόεδρος της ΕΠΟ και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2) Απειλή για Grexit αν…, 3) Δέσμευση Βασιλειάδη για νομοθετική ρύθμιση

Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες αν όχι ανύπαρκτες… Πάντως, η FIFA έδωσε προθεσμία μέχρι την 4η Ιουλίου και ζητεί να περάσουν από τη ΓΣ της ΕΠΟ οι αλλαγές στο καταστατικό που θα αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Η παγκόσμια ομοσπονδία άφησε… παράθυρο ότι πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπορεί να είναι και εκπρόσωπος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επίσης, ειπώθηκε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης θα περάσει σε νόμο, τόσο το νέο εκλογικό σύστημα (που δεν θα είναι απλή αναλογική), όσο και την κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τις δυο συναντήσεις του κλιμακίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με προέδρους Ενώσεων. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο ΔΣ της ΕΠΟ που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι 15μελές, με 9 εκπροσώπους ενώσεων, 5 (από τέσσερις που είναι τώρα αλλά σε 21μελές ΔΣ) εκπροσώπους ΠΑΕ και ένας ο πρόεδρος. Το πολύ το νέο ΔΣ της ΕΠΟ που θα προκύψει από εκλογές να είναι 17μελές, ενώ αναμένεται να υπάρχει ασυμβίβαστο μέλους του ΔΣ της ομοσπονδίας με την ιδιότητα του προέδρου ή του γενικού γραμματέα ποδοσφαιρικής ένωσης.
Όλα δείχνουν ότι το νέο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ θα είναι μια ψήφος η κάθε ένωση και μια η κάθε ΠΑΕ της Superleague.
Στο πρώτο γκρουπ που συνομίλησε με τη FIFA μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθήνας Παναγιώτης Δημητρίου, της ΕΠΣ Μακεδονίας Ευάγγελος Γραμμένος, της ΕΠΣ Σάμου Νίκος Βακάλης, της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστας Βρακάς, της ΕΠΣ  Αιτ/νιας Τάκης Παπαχρήστος, της ΕΠΣ Πέλλας Αστέριος Αντωνίου και της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης.

Στο δεύτερο γκρουπ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας Τάκης Καρράς, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Γιώργος Ανατολάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εβρου  Χρήστος Καραβασίλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Τάκης Παππάς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Μιχάλης Τσιχριτζής.