NTOKOYMENTO: Βίντεο-σοκ «καίει» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και θα είναι σκάνδαλο αν δεν αφαιρεθούν βαθμοί – Λόγω υποτροπής δεν θα είναι υπερβολή αν τιμωρηθούν όχι με μείον τρεις αλλά μέχρι και με μείον έξι βαθμούς

***Διαβάστε τον κανονισμό…
 ***Δείτε και το βίντεο-σοκ

Ενα ανατριχιστικό βίντεο με τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Πέρα από την αγριότητά τους, «καίει» τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και αφού είναι δεδομένο ότι θα ασκηθεί δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια, δεδομένη να πρέπει να θεωρείται και η αφαίρεση βαθμών, με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 6 δ του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπει τα εξής:
«Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα
χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες
χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα,
εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Σημειώστε ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι υπότροποι από πέρσι, καθώς υποτροπή είναι να έχουν γίνει εκτεταμένα επεισόδια από την ίδια ομάδα και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ από το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Διαβάστε το άρθρο 15, παράγραφος 6 ε του Πειθαρχικού Κώδικα:
ε) Σε περίπτωση υποτροπής, των ως περιπτώσεων α , β και δ (σ.σ. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι στην περίπτωση δ) σε επόμενο αγώνα της ομάδας, έως τη λήξη της μεθεπόμενης αγωνιστικής περιόδου, η χρηματική ποινή που προβλέπεται για κάθε επιμέρους πράξη επιβαρύνεται και μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο προβλεπόμενο για την πράξη αυτή όριο, φθάνοντας μέχρι το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ προσαυξανομένου του ποσού αυτού κατά πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ για κάθε περαιτέρω υποτροπή.
Επιπρόσθετα, επιβάλλονται
ι. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές στην
πρώτη υποτροπή, επαυξανομένου του αριθμού των αγωνιστικών κατά
μία (1) για κάθε νέα υποτροπή και
ιι. Ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα για την
πρώτη υποτροπή, του αριθμού αυτού επαυξανομένου κατά ένα (1) για


κάθε νέα υποτροπή.




Σχόλια