ΔΙΕΘΝΕΙΣ: Μόνο ο Παπαπέτρου έχει ελπίδες να ανέβει κατηγορία, ενώ ο Σιδηρόπουλος κινδυνεύει με υποβιβασμό από την ελίτ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Τους… ξέρει και η UEFA

Ο Σιδηρόπουλος, επειδή είναι στην ελίτ  κατηγορία έπαιξε τρία παιχνίδια στους ομίλους του Champions League, του δόθηκε ευκαιρία στους «32» τα έκανε μαντάρα και από τότε τον έχουν στη …ναφθαλίνη, από τη στιγμή που ο Ρουμάνος Χάτεγκαν και ο Πολωνός Μαρτσίνιακ, με τους οποίους ανέβηκαν μαζί κατηγορία, ορίστηκαν μέχρι και στα ημιτελικά του Europa League. Η σύγκριση τα λέει όλα.
Όμως, δεν είναι κάθε πότε ορίζονται οι διεθνείς ρέφερι αλλά τα παιχνίδια που είναι χαμηλού ενδιαφέροντος. Δηλαδή θα επιτυχία που θα παίζουν όλοι στα προκριματικά του Champions League ή του Europa;

Παρηγοριά

Δεν αποτελεί επιτυχία ότι οι διεθνείς θα πάρουν από δυο το πολύ παιχνίδια του Champions League ή του Europa στους προκριματικούς ομίλους. Αυτό αποτελεί παρηγοριά στον …άρρωστο. Το καλοκαίρι οι αγώνες είναι πολλοί και όλοι ορίζονται. Τον Αύγουστο η UEFA κοιτάει τις εκθέσεις τους και τότε… χάνονται κάποιοι διαιτητές τύπου Μάνταλου που έχει να οριστεί από τον Οκτώβριο σε διεθνές παιχνίδι και Κομίνη που μπήκε τελευταία φορά τον Δεκέμβριο.

Ιδια εικόνα

Εφόσον οι διεθνείς δεν πάνε καλά στην Ελλάδα γιατί να ισχύει το αντίθετο στην Ευρώπη; Την ίδια (μέτρια ή κακή) εικόνα έχουν και στο εξωτερικό και αυτό φαίνεται από τη (μη) πρόοδο τους. Ο Καλογερόπουλος το Μάρτιο πήγε σε τουρνουά προκριματικών του Euro U 19, ενώ είχε να οριστεί από τον Νοέμβριο.


Εξοδος
Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις αξιολογήσεις της UEFA και σε λίγες μέρες θα γίνει γνωστό αν κάποιος ανέβει κατηγορία. Δεν θα είναι έκπληξη αν ο Σιδηρόπουλος βγει εκτός ελίτ κατηγορίας, πάντως έτσι όπως πάει δεν έχει τύχη να επιλεγεί για το μουντιάλ. Αν ο Καλογερόπουλος δεν ανέβει στην πρώτη κατηγορία, τότε θα πρέπει να φύγει από διεθνής για να ανοίξει ο δρόμος για τους υπόλοιπους.


Ανοδος

Ο Παπαπέτρου (Αθηνών) βρίσκεται σε τελική φάση Euro U 19, σημειώστε ότι ο Καλογερόπουλος πήγε σε προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης, δηλαδή η μέρα με τη νύχτα. Η διοργάνωση, όπου μετέχει ο Παπαπέτρου, γίνεται στην Κροατία και είναι από τους ρέφερι που θα συνεχίσουν. Σε ένα ματς είχε παρατηρητή τον Μπατά, όπερ σημαίνει ότι θα ανέβει στη δεύτερη κατηγορία. Οι άλλοι στην καλύτερη περίπτωση θα μείνουν στάσιμοι, αν και κάποιες ελπίδες έχει και ο Αρετόπουλος (Τρικάλων).

Υπομονή λίγες μέρες, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις αξιολογήσεις της UEFA.