Ούτε μια φορά δεν είπε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ!

Συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα με αφορμή τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, στον τελικό του αίσχους έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Μια συνέντευξη-ποταμός με 4.000 λέξεις. Όμως, ούτε μια λέξη του δεν είναι ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ! Επαναλαμβάνουμε δεν αναφέρθηκε στις ομάδες που έπαιξαν στον τελικό! Εβαλε τα επεισόδια σε βάση συνολική, όχι μόνο γενικά για το ποδόσφαιρο αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.
Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης τα μέτρα που θα πάρει είναι η απαγόρευση μετακινήσεων φιλάθλων, και μάλιστα με νομική διάταξη, αλλά και επαναφορά του ιδιώνυμου αδικήματος. Εμμέσως πλην σαφώς προκύπτει ότι ο νυν υφυπουργός …έθαψε το νόμο του προκατόχου του, Σταύρου Κοντονή, αφού δεν προτίθεται να επιβάλλει ούτε διοικητικά πρόστιμα, ούτε κλείσιμο κερκίδων όπως ο Ζακυνθινός πολιτικός.
Ούτε σε ολόκληρη συνέντευξη 4.000 λέξεων, ούτε καν σε σχετική ερώτηση για τις ευθύνες, ο Βασιλειάδης δεν ανέφερε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ! Τόσο αποφασισμένος είναι να πατάξει τη βία που φοβάται να έρθει σε ρήξη με τις ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη; Δηλαδή οι οπαδοί δεν πήραν εισιτήρια από τις ομάδες για να πάνε στο Πανθεσσαλικό; Ο κ. Βασιλειάδης στη συνέντευξή του αντιμετώπισε τα επεισόδια ως γενικότερο πρόβλημα του ποδοσφαίρου, λες και συμμετείχαν και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός στον τελικό.
Ουσιαστικά δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση, αν νιώθει «αδειασμένος» επειδή ο ίδιος ήθελε να μη γίνει ο τελικός στον Βόλο. Σε ερώτηση «είπαν κάποιοι κι έγραψαν κιόλας ότι θα έπρεπε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθείτε. Τι απαντάτε;», είπε πως «η πολιτική ευθύνη σε ακολουθεί συνέχεια και δεν την αποποιείσαι. Αλλά όντας σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με τις συζητήσεις με τη FIFA σε εξέλιξη, με το νέο αθλητικό νόμο που έρχεται και τις παρεμβάσεις που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε, θα ήταν ένα βήμα και λιγοψυχίας και υποχώρησης» και κάτι άλλα σχετικά. Γενικά ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε.
Να μην ξεχάσουμε ότι ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε πως συνεργάζεται, εκτός από χώρες όπως η Γερμανία, και με τις κυπριακές αρχές για την πάταξη της βίας στην Ελλάδα. Αν δεν το πιστεύετε αναζητείστε την συνέντευξη στο contra.gr για να το δείτε και με τα μάτια σας.
Και μόνο από το τελευταίο γίνεται αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης…

Αντε, να κάνει και προϊστάμενό του υπουργό τον Κουτσοκούμνη…