ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Κανονισμός παρατηρητών δεν προβλέπει συμπληρωματική έκθεση

Συγκινητική η προσπάθεια του πρώτου παρατηρητή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, που διεξήχθη (υπό τις γνωστές σε όλον τον πλανήτη συνθήκες) στο Βόλο και έμεινε στην ιστορία ως ... ο Τελικός του... Βώλου, να συντάξει και να αποστείλει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. "συμπληρωματική έκθεση" για όσα είδε, αποτύπωσε και κατέγραψε στον ως άνω αγώνα.
Ο κ. Βακάλης είναι άξιος συγχαρητηρίων για ένα, βασικό, λόγο. Μόνος αυτός ανέλαβε, από ιερή υποχρέωση προς την μόνη αλήθεια, το σκληρό καθήκον να αναμετρηθεί, θνητός και πεπερασμένος ο ίδιος, με τον "πανδαμάτορα χρόνο".
Αυτή η συγκλονιστική μάχη που έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου με το διαστημικό μέγεθος του χρόνου, τις μονάδες μέτρησης του και την χωροχρονική  πραγματικότητα αγγίζει, σε σημασία, τις μεγάλες προσεγγίσεις των κορυφαίων επιστημόνων της Φυσικής, που μελετώντας δεκαετίες κατόρθωσαν, εν τέλει, να αποτυπώσουν την βεβαιότητα της σχετικότητας του χρονικού φαινομένου και να οδηγηθούν, μέσω αυτής, στην κβαντική θεωρία και από εκεί στις σύγχρονες απόψεις για την καμπυλότητα του χρονικού φαινομένου, τα παράλληλα σύμπαντα κλπ.
Ο κ. Βακάλης τα ανακάλυψε όλα αυτά μόνος, έρημος και αβοήθητος σε τρεις μέρες μέσα. Κυριακή μεσημέρι, σύμφωνα με τον Κανονισμό Παρατηρητών, έπρεπε να στείλει στην ΕΠΟ την έκθεσή του βάση του Κανονισμού παρατηρητών και θεωρούμε πως το έπραξε, όμως Πέμπτη μεσημέρι αποκαλύφθηκε και συμπληρωματική έκθεση. Πάντως, η ουσία είναι ότι έκανε λάθος στην χρονική αποτύπωση των γεγονότων.
Δεν ήταν η ώρα 20.:44 όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο και αναμετρήθηκαν "στα μαρμαρένια αλώνια του ... Μπερνα-Μπέου" με τα ΜΑΤ όπως έγραψε στην έκθεσή του. Ήταν δυο και πλέον ώρες νωρίτερα, εκεί γύρω στις 18.00, οι ομάδες δεν είχαν φτάσει ακόμη στο γήπεδο, άρα δεν είχαν ευθύνη (αντικειμενική) για τα γεγονότα, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθούν ( η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς δεν κινδύνευε άμεσα) με αφαίρεση βαθμών.
Την είχε προλάβει, άλλωστε, ως εκτίμηση περί της δικανικής κρίσης της Πειθαρχικής Επιτροπής, μέρες πριν ο βοηθός του κ. Βακάλη ο κ. Διακοφώτης, έτσι για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία κι ας αναφέρει ρητά Κανονισμός Παρατηρητών (άρθρο 8, παράγραφος β) ότι ορισθείς παρατηρητής απαγορεύεται να δημοσιοποιεί οτιδήποτε σχετικώς με τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα και την έκθεση του.

Υ.Γ. Η μεγάλη πλάκα της υπόθεσης ξέρετε ποια είναι; Από πουθενά δεν προβλέπεται το δικαίωμα του παρατηρητή να καταθέτει συμπληρωματική έκθεση, ακόμη και αν αναφερόμαστε σε τρίτη κατηγορία τοπικού πρωταθλήματος. Κανένας κανονισμός δεν το αναφέρει και καμία διάταξη δεν δίνει το δικαίωμα στον παρατηρητή να συμπληρώνει την έκθεσή του. Η έκθεση είναι μια, κατατίθεται στην διοργανώτρια έως τις 12.00 της επομένης του αγώνα ( άρθρο 7, παράγραφος β του Κανονισμού Παρατηρητών 2016/2017) και ... τέλος.  

Σχόλια