«Απαγορευμένη» λέξη και οι εκλογές για τον υφυπουργό

Οσοι διάβασαν την συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη σε αθλητική ιστοσελίδα, θα διαπίστωσαν ότι πέρα από το ότι δεν είπε ποτέ ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ όχι μόνο στις ερωτήσεις που αφορούσαν στα επεισόδια αλλά και σε ολόκληρη την συνέντευξη, δεν ανέφερε ούτε τη λέξη εκλογές στην ΕΠΟ, ακόμη και σε ερώτηση που αφορούσε στη συνάντησή του με τη FIFA στις 18 Μάϊου. Αυτό έκανε ακόμη πιο έντονη τη φημολογία ότι θα εισηγηθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία να μην γίνουν αρχαιρεσίες στην ομοσπονδία, παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης πιέζει το Μαξίμου για να στηθεί κάλπη στην ΕΠΟ, νομίζοντας (ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ) ότι ο κατά δήλωσή του «δικός μας Γραμμένος» έχει την πλειοψηφία των ενώσεων (έτσι του λένε, έτσι νομίζει).
Ο Βασιλειάδης πηγαίνει στη FIFA όχι για να συζητήσει την αλλαγή των νόμων που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα λάβει τελεσίγραφο, με ότι σημαίνει αυτό, επειδή η FIFA θέλει να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα άπαξ και δια παντός. Ο προϊστάμενος της Κυβέρνησης για τα Σπορ έχει την εντύπωση ότι θα κάνει εισηγήσεις για το εκλογικό σύστημα ή για τη διαιτησία. Εμείς δεν προειδοποιούμε απλά περιμένουμε να πέσει από τα σύννεφα…
«Οι προτάσεις σας και οι σκέψεις σας προς την FIFΑ ποιες θα είναι, αν μπορούμε να τις κωδικοποιήσουμε;», ρωτήθηκε από το contra.gr
«Νομίζω ότι οι βασικοί άξονες είναι σαφείς. Σε κάποιο βαθμό έχουν κατακτηθεί. Θέλαμε οικονομική διαφάνεια. Έχουμε πετύχει τον οικονομικό έλεγχο από ελεγκτικές εταιρίες και το δημόσιο οικονομικό απολογισμό. Αυτό είναι μία νίκη, έχει κατακτηθεί. Μένει να μπει και στα κείμενα. Πετύχαμε τους τακτικούς δικαστές. Και όχι μόνο αυτό.
Η συζήτηση πλέον μπαίνει στο να έχουν και συγκεκριμένες θητείες για να μην αλλάζουν μεσούσης της σεζόν. Αυτό είναι μία νίκη. Και αυτό όμως θα πρέπει να περάσει και στα κείμενα για να μην μπορεί να αλλάξει. Υπάρχει ένα ζήτημα για την εκπροσώπηση του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να το δούμε.
Επίσης, θα πρέπει να δούμε την αναλογικότητα του εκλογικού συστήματος και τα ενδεχόμενα ασυμβίβαστα. Έχουμε ακόμα το κομβικό θέμα της διαιτησίας, παρ' όλο που δεν περνάει μέσα από τους νόμους τους κράτους. Θα παρθούν και γι' αυτό αποφάσεις, αν και η Πολιτεία έχει το μικρότερο δυνατό λόγο. Έχει όμως σαφέστατα άποψη».


Καλό θα είναι να κρατάει μικρό καλάθι ακόμη και για τις δικαστικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, επειδή η γενική διευθύντρια της FIFA Φατιμά Σαμούρα δεν είναι Κουτσοκούμνης.