Το "νόμιμο" αποτέλεσμα ενός παράνομου τελικού

Πρόκειται, όπως και να το αναγνώσει κανείς, για ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και κάθε απόπειρα να ευνουχιστεί η σημασία του με την επίκληση ηλίθιων (επιεικώς) δικαιολογιών ηθικολογικού χαραχτήρα δεν προσφέρει παρά γάργαρο γέλιο. Όλα όσα συγκρότησαν τον όρο "Τελικός Αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2016-2017" είναι πλήρως και απολύτως παράνομα. Το μόνο "νόμιμο" αποτέλεσμα είναι "ο πόλεμος του Μπερνα-Μπέου" ανάμεσα σε ούγκανους και ορκ, που εξελίχθηκε με όλους τους όρους μιας κανονικής μάχης, με μετρήσιμα μεγέθη ( στρατοί που συγκρούστηκαν, τραυματίες στα νοσοκομεία, συλλήψεις και προσαγωγές κ.λ.π.) και μετρήσιμο αποτέλεσμα. "Νίκησαν" οι δικέφαλοι ούγκανοι του βορρά στα σημεία. Στα έπαθλα τους και ένας ... ξεβρακωμένος!!!
Όλα τα υπόλοιπα ήταν, είναι και παραμένουν παράνομα και καμία απόπειρα να ωραιοποιηθούν δεν μπορεί να τα νομιμοποιήσει στην κοινή περί το ποδόσφαιρο συνείδηση.
- Η ΠΔΕ που είχε την ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα είναι παράνομη. Το ίδιο και η ΚΕΔ που όρισε τους διαιτητές. Γνωστοί οι λόγοι και χιλιοειπωμένοι, σε σημείο που να έχουν γίνει κοινά αποδεκτοί.
- Το γήπεδο που έγινε ο αγώνας είναι παράνομο. Δεν είχε καν άδεια καταλληλότητας, πήρε μια τέτοια άδεια χαριστικά, δεν κάλυπτε καμία από τις βασικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή του Τελικού και παρά τις δήθεν παρεμβάσεις, που έγιναν και κόστισαν (σύμφωνα με τον ... Μπέο) 200.000 έως 250.000 ευρώ, παρέμεινε παράνομο. Όλες οι αποφάσεις για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο όνομα (και με αποφάσεις της ΠΔΕ/ΕΠΟ) είναι παράνομες.
-Τα εισιτήρια που εκδόθηκαν ήταν παράνομα. Χωρίς σειρά και θέση ήταν, στην ουσία, χαρτιά χωρίς καμία αξία και δεν κάλυπταν καμία νομική προϋπόθεση. Η αποθέωση της παρανομίας ήταν τα ιστορικά (πλέον) αυτοκόλλητα, τα μεταφερόμενα (δήθεν) σκάνερ, οι προστρέξαντες (δήθεν) εθελοντές που εξαφανίστηκαν στη θέα των ούγκανων και των ορκ.
- Η είσοδος των μεταφερόμενων στρατών στο γήπεδο ήταν παράνομη. Η άνετη και ανεμπόδιστη κίνηση τους μέσα και έξω από το γήπεδο ήταν παράνομη.
- Η άδεια διεξαγωγής του αγώνα ήταν παράνομη. Εκδόθηκε από αναρμόδια υπηρεσία, με παράνομη άδεια καταλληλότητας (μόνο η απουσία κανονικού συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου έφτανε και περίσσευε) και δεν δέσμευε κανένα.
- Η πρωθυπουργική παρέμβαση (ως τέτοια κοινοποιήθηκε) υπέρ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός ήταν αντίθετος, ήταν παράνομη. Κανένας λόγος δεν έπεφτε στον πρωθυπουργό να ενημερώνεται, να ασχολείται και να ικανοποιεί παράνομα αιτήματα, παράνομων φορέων και προσώπων και να αδειάζει μεγαλοπρεπώς και νομιμότατα τον υφυπουργό του.
-  Η σιωπή του αρμόδιου υφυπουργού ήταν παράνομη. Είχε υποχρέωση να αποκαλύψει την αλήθεια, να στηρίξει την άποψη του και να δηλώσει δημοσίως την αντίθεση του με την διοργάνωση. Καλά, για την παρουσία του "πανύψηλου" (πολιτικά εννοείται) γίγαντα της αριστερής σκέψης Τζούλιου στο γήπεδο δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς.
- Η απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να διεξαχθεί ο αγώνας ήταν παράνομη. Έπρεπε να αποσύρει αμέσως την αστυνομία και να σημάνει το τέλος κάθε πιθανότητας να διεξαχθεί ο Τελικός.
- Η πρόκριση των δύο ομάδων στον Τελικό ήταν παράνομη. Προκρίθηκαν με κανονική σφαγή των αντιπάλων τους με την αμέριστη συνδρομή των διαιτητών της εξυγίανσης/εξομάλυνσης/κάθαρσης και δεν είχαν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται στο Βόλο.
- Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι παράνομο. Οφείλεται σε κραυγαλέα διαιτητικά λάθη και δεν νομιμοποιείται, ηθικά, από κανένα.
Απόμεινε το μόνο νόμιμο. Η μάχη των ούγκανων με τα ορκ και της αστυνομίας με τους δύο. Αυτό, δηλαδή, που όλοι θεωρούσαν (και δικαίως) σίγουρο πως θα συμβεί. Συνέβη, όπως ήταν προγραμματισμένο μέρες πριν. Το απόλαυσαν οι παρόντες, οι τηλεθεατές, η κυβέρνηση, οι υπουργοί, οι αρμόδιοι. Τελείωσε επίσης όπως ήταν προγραμματισμένο. Μόλις κουράστηκαν οι στρατοί.
Υ.Γ. 1:  Μαζί με όλα τα υπόλοιπα κατέρρευσε και το παραμύθι πως για όλα φταίει η αδικία από την μόνιμη κυριαρχία του Ολυμπιακού. Χτες Ολυμπιακός δεν υπήρχε. Αυτή η ρημάδα η αδικία πως και από που εμφανίστηκε πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας;

Υ.Γ. 2: Λεβέντες της κυβέρνησης και των επενδύσεων μαζέψτε τον πριν είναι αργά. Το παλληκάρι είναι αλλού γι΄αλλού. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν το βλέπετε;