Εν ου παικτοίς παιχνίδια

***Μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποσείσει ο ΠΑΟΚ από πάνω του την εικόνα ή τη φήμη του προκλητικά ευνοούμενου
Εντυπωσιάζει, αν μη τι άλλο, η απόπειρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του ιδιοκτήτη της κ. Σαββίδη να παρέμβουν στο κανονιστικό πεδίο του ελληνικού ποδοσφαίρου και, εν τη αγνοία τους, να διατυπώσουν προτάσεις ( ή μήπως απαιτήσεις;) για κομβικής σημασίας ζητήματα κορυφαίων κανονισμών, όπως είναι αυτός της Διαιτησίας. Πρόκειται για ένα κανονισμό που περιγράφει (ακόμη και έτσι όπως τον κατάντησαν ο Κουτσοκούμνης και η παράνομη ΚΕΔ/ΕΠΟ με τις ευλογίες της ΠΔΕ/ΕΠΟ και της κυβέρνησης) λεπτομερέστατα όλα τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της διαιτησίας.
Το γεγονός πως η απόπειρα εκδηλώνεται στον απόηχο του ημιτελικού και του τελικού αγώνα του Κυπέλλου και του αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για τους αγώνες κατάταξης, το υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης αποτέλεσμα των οποίων προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μια προσπάθεια να αποσείσει ο ΠΑΟΚ από πάνω του την εικόνα ή την φήμη του προκλητικά ευνοούμενου από τις διαιτητικές αποφάσεις, την οποία διαμόρφωσαν, αντικειμενικά, οι εξαιρετικά αγαθών προθέσεων διαιτητές Κύζας και Κομίνης και ο βοηθός διαιτητή Καλφόγλου.
Τι προτείνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Την εφαρμογή του βίντεο για τις εξαιρετικά αμφισβητούμενες φάσεις και την μετάκληση ξένων διαιτητών για κορυφαίας αντιπαλότητας αγώνες μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων.
Τι "αγνοεί" (εσκεμμένα;) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταθέτοντας αυτές τις προτάσεις σε ένα φαντασιακό δημόσιο διάλογο, τον οποίο η ίδια ξεκίνησε και την λήξη του οποίου η ίδια και πάλι αποφάσισε; Ότι οι προτάσεις της είναι απολύτως αδύνατο να εφαρμοστούν για μερικούς πολύ απλούς και πρακτικούς λόγους που ξεκινάνε από τους σχεδιασμούς της FIFA και καταλήγουν στην πλήρη ακύρωση των εγχώριων διαιτητών, άρα και στην διεθνή απομόνωσή τους. Σύμβουλοι διαιτησίας χρυσοπληρωμένοι κινούνται περί και εντός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα μπορούσαν να έχουν ερωτηθεί πριν δημοσιοποιηθούν αυτές οι αστειότητες, αλλά φαίνεται ότι πρυτάνευσαν άλλες προτεραιότητες. Κυρίως, η ανάγκη να παρουσιαστεί η ΠΑΕ ως ενδιαφερόμενη "για την ισοτιμία και την αντικειμενική εφαρμογή των κανονισμών", ως συστατικών στοιχείων μιας νέας ρεαλ πολιτικ για το άθλημα υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της, έτσι όπως στην Τούμπα την αντιλαμβάνονται.
Δια ταύτα; Άνθρακες ο θησαυρός ή άλλως πως "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι".
Μόνο που δεν υπάρχει κανείς πλέον σε αυτό το άθλημα που να έχει την διάθεση να τον αντιμετωπίζουν ως "ζωντανό" και να πειραματίζονται πάνω του  εγχώριοι και εισαγόμενοι εξυπνάκηδες.
Τα εν ου παικτοίς παιχνίδια ετελεύτησαν!!!!