Φανέλες του ΠΑΟΚ δώρο στους ρέφερι

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επί ημερών… εξυγίανσης συχνά το ελληνικό ποδόσφαιρο μας επιφυλάσσει και μια έκπληξη και φυσικά εννοούμε γεγονότα που εμείς δεν γνωρίζουμε να έχουν ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, γεγονότα που θα πρέπει να προβληματίσουν τους αρμόδιους, οι οποίοι φυσικά δεν υπάρχουν και πρέπει να τους εντάξουμε στην κατηγορία των ανευθυνοϋπεύθυνων (ΠΔΕ/ΕΠΟ, Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Κουτσοκούμνης που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει, αν και αρχικά ήταν λαλίστατος, μέχρι και για το… μωράκι του). Βέβαια, ένα ενδεχόμενο είναι ο Κύπριος να έχει χάσει τη… φωνή του, επειδή δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!
Ενα από αυτά έλαβε χώρα στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου, λίγο μετά τη λήξη του τελικού Κυπέλλου. Την ώρα που η ΑΕΚ «έβραζε» με τους Κομίνη, Καλφόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες ο σύμβουλος του Σαββίδη για θέματα διαιτησίας στον ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης, επισκέφτηκε μόνος του τα αποδυτήρια των διαιτητών για να κάνει δώρο φανέλες της ομάδας της Θεσσαλονίκης στους ρέφερι του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι συγκεκριμένες φανέλες είχαν και ονόματα αναπληρωματικών παικτών του ΠΑΟΚ, άρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο στον Καλφόγλου να… έτυχε του Ενρίκε, που πέτυχε το γκολ-οφσάιντ.
Θυμίζουμε τη διαιτητική ομάδα του τελικού: διαιτητής ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί οι Μπαλτάς (Αχαΐας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), επιπρόσθετοι διαιτητές οι Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Θάνος (Γρεβενών) και τέταρτος ο Καλογερόπουλος (Αθηνών).
Κανονικά οι διαιτητές θα έπρεπε να αρνηθούν κάθε επαφή με τον Τεβεκέλη, καθώς ο κανονισμός είναι σαφής. Δεν πρέπει να έχουν επαφή με παράγοντες ομάδων.
Κανονικά, κατά την κρίση μας και αν ισχύει η πληροφορία, θα έπρεπε να αρνηθούν και τις φανέλες του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι σωστό ή νόμιζαν πως δεν θα μαθευτεί;
Σιγά μην τους τιμωρήσει η ΚΕΔ.

Ο Τεβεκέλης πήγε στα αποδυτήρια την ώρα που οι ρέφερι έφευγαν από το γήπεδο

Το… πάθημα του Χάρη

Με έναν εκ των διαιτητών του τελικού έχει ξαναγίνει το ίδιο θέμα. Αναφερόμαστε στον Χάρη Καλογερόπουλο και στο ματς Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 και μάλιστα, όπως είχαμε αποκαλύψει χωρίς να διαψευστεί, στον διεθνή ρέφερι είχαν δοθεί φανέλες δώρο πριν από την έναρξη του αγώνα για την 6η αγωνιστική της Superleague. Ομως, η παράνομη ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν πήρε μέτρα. Αφενός δεν τιμώρησε τον Καλογερόπουλο, παρά μόνο για τα αγωνιστικά του λάθη, αφετέρου δεν προχώρησε σε συστάσεις, προκειμένου οι διαιτητές να αποφεύγουν στο μέλλον τέτοιες… κακοτοπιές, ώστε να μη δίνουν δικαιώματα.