ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού το παρανοϊκό σχέδιο για το ποδόσφαιρο

***Η ΕΠΟ θα κληθεί να πορευτεί, πλήρως παραδομένη πλέον στην κρατική εξουσία, με οργάνωση και λειτουργία μιας ΔΕΚΟ του δημόσιου τομέα
*** Μια καθαρή κυβερνητική παραγγελία στον "σύμμαχο στην διαπλοκή" Ιβάν Σαββίδη, με εκτελεστικό όργανο τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και την αμέριστη συνδρομή του κ. Λασκαράκη (επαναλαμβάνουμε ... του γνωστού Λασκαράκη)
Γίνονται ευκρινείς όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στην ημερομηνία-σταθμό της 18ης Μαίου οι προθέσεις της κυβερνητικής πλευράς για τα θέματα στα οποία θα διεκδικήσει να δικαιωθούν οι απόψεις της απέναντι στη FIFA, ώστε στη συνέχεια να ενσωματωθούν, ως μόνιμες διατάξεις, στο καταστατικό της ΕΠΟ. Η κυβερνητική μάχη θα δοθεί α. στον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο των εσόδων της ΕΠΟ από τα κράτος και τους κατευθυνόμενους από το ίδιο μηχανισμούς του β. στην επιβεβαίωση της σύνθεσης των δικαστικών επιτροπών με τακτικούς δικαστές, τον απευθείας διορισμό των οποίων διεκδικεί να αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός (και όχι να επιλέγονται από την γενική Συνέλευση της ΕΠΟ) με τετραετή θητεία γ. στην διαμόρφωση, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές και επιθυμίες, του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ ( ήδη αποκαλείται "αναλογικότερο") και δ. σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της διαιτησίας, στην προοπτική να απομακρυνθεί ο έλεγχός της από την ομοσπονδία και να ανατεθεί σε άλλα, περίεργα και αδιευκρίνιστα προς το παρόν, όργανα.
Σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω; Όσοι απαντήσετε "ναι, το σχέδιο καταστατικού που δήθεν εκπόνησε η Επιτροπή των Ενώσεων, δηλαδή ο κ. Γραμμένος με την αμέριστη συνδρομή του περιβόητου κ. Λασκαράκη" , που ήταν στην ίδια επιτροπή (!!!), έχετε απόλυτο δίκιο.
Πρόκειται, στην ουσία, για ένα σχέδιο καταστατικού, το οποίο συντάχθηκε με την αυστηρή κυβερνητική επίβλεψη, περιέχει, ως προτεινόμενες διατάξεις, όλες τις σκληρές κομματικές θέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διαμορφώθηκε σε ευθεία συνεννόηση της πλευράς Σαββίδη με την κυβερνητική ομάδα "Φλαμπουράρης, Παππάς, Κοντονής", υπηρετεί απολύτως την ισχυρή συμμαχία Τσίπρα-Σαββίδη και εντάσσεται στην καθημερινή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.
Την δικαίωση μιας παρανοϊκής πολιτικής περί το ποδόσφαιρο που άνοιξε το δρόμο για να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο όλα τα φαντάσματα της νεότερης ποδοσφαιρικής ιστορίας και οδήγησε σε δύο χειρότερους τελικούς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή την πολιτική που υιοθέτησε ασμένως το Μαξίμου ποντάροντας στην επικοινωνιακή δύναμη του αθλήματος ψάχνει, μέσα από τις καταστατικές αλλαγές, να δικαιώσει η κυβέρνηση. Μια πολιτική καταδικασμένη, ήδη, στη συνείδηση της ποδοσφαιρικής οικογένειας, με την οποία γελάει ο κάθε πικραμένος, ψάχνει να δικαιωθεί μέσα από ένα σχέδιο καταστατικού που είναι μια καθαρή κυβερνητική παραγγελία στον "σύμμαχο στην διαπλοκή" Ιβάν Σαββίδη, με εκτελεστικό όργανο τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και την αμέριστη συνδρομή του κ. Λασκαράκη (επαναλαμβάνουμε ... του γνωστού Λασκαράκη).
Αυτό το σχέδιο έχει διανεμηθεί στις Ενώσεις - Μέλη της ΕΠΟ., επ΄αυτού θα γίνει, υποτίθεται, η συζήτηση, τις διατάξεις αυτού του σχεδίου θα κληθούν οι Ενώσεις να υποστηρίξουν, με αυτές (αν ποτέ εγκριθούν) θα κληθεί να πορευτεί η ΕΠΟ., πλήρως παραδομένη πλέον στην κρατική εξουσία, με οργάνωση και λειτουργίας μιας ΔΕΚΟ του δημόσιου τομέα.
Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την βέβαιη επιθυμία της κυβέρνησης (σε απόλυτη ταύτιση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το οποίο για μια ακόμη φορά γλύφει εκεί που έφτυνε) να μειωθεί δραστικά η παρουσία των Ενώσεων στη σύνθεση της νέας διοίκησης με την ανάλογη διαμόρφωση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας κι έχετε μπροστά σας όλη την εικόνα της σχεδιαζόμενης επόμενης μέρας για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε αυτόν τον δεδομένο σχεδιασμό οι υγιείς ποδοσφαιρικές δυνάμεις είναι σαφές πως θα αντιταχθούν. Όχι μόνες κι έρημες όπως κάποιοι υπολογίζουν. Στο πλευρό τους θα υπάρχουν ισχυρότατες συμμαχίες. Πως είπε κάποιος; " Μην ανησυχείτε. Όλα θα γίνουν όπως ήταν πριν".

Ηθικό δίδαγμα: Τώρα ξεκινάνε όλα. και ξεκινάνε από την αρχή. Όρεξη να έχετε να διαβάζετε και να παρακολουθείτε...