Μόνη οδός η παραίτηση

***Οι περιφερόμενοι στο προαύλιο και τους διαδρόμους των γραφείων της ΕΠΟ δεν πείθουν ούτε εκείνον που τους ανακάλυψε και τους διόρισε
Κατέρρευσε, με κρότο πολλαπλάσιας έντασης από τον θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτησή της, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ ή αλλιώς Επιτροπή Εξομάλυνσης. Μαζί της κατέρρευσε και το αφήγημα που επιχείρησε να διακινήσει ( για να διασώσει την ύπαρξη της) παράλληλα με την περιβόητη τροπολογία Κοντονή, με την οποία αποπειράθηκε η κυβέρνηση να τη νομιμοποιήσει την ώρα που γνώριζε πολύ καλά πως ο διορισμός της είναι παράνομος και αντισυνταγματικός.
Δράστης της συγκλονιστικής κατάρρευσης των δοτών κυβερνητικών υπαλλήλων η ίδια η FIFA, που έξι μήνες πριν υπέκυπτε, ως επιβεβαίωση αγαθών προθέσεων, σε μια τεχνητά διαμορφωμένη ανάγκη να ασκηθεί παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια υπηρέτησε την ανάγκη αυτή με την χειρότερη, δυνατή, επιλογή που μπορούσε να κάνει στο πρόσωπο ενός παγκόσμιου ποδοσφαιρικού Τίποτε (κατά κόσμον Κωστάκη Κουτσοκούμνη).
Τα γεγονότα είναι πλέον γνωστά, δημοσιοποιημένα από την ίδια τη FIFA, άρα μη ανατρέψιμα από κανένα επικοινωνιακό εκβιασμό δημοσιογράφων ή από τηλεφωνικές απειλές πρώην γκαρσονιών τηλεοπτικών διαδρόμων.
Η ΠΔΕ/ΕΠΟ ετελεύτησε με τον πλέον άχαρο και αδόκιμο τρόπο και με έντονη την οσμή της διεθνούς ξεφτίλας όπως αυτή προκύπτει από τον τρίωρο και πλέον εγκλωβισμό της σε ένα γραφείο, ως εάν τα μέλη της να είχαν ανάγκη ποδοσφαιρικής απολύμανσης πριν έρθουν σε επαφή με κανονικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Σε απλά ελληνικά η FIFA έθεσε την ΠΔΕ σε τρίωρη και πλέον καραντίνα. Μόνο ο ψεκασμός έλειψε για να θεωρηθούν οι κυβερνητικοί σωτήρες του ελληνικού ποδοσφαίρου μικρόβια.
Στην επιστροφή της από την έδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η Επιτροπή Εξομάλυνσης, σε διαδικασία εξομάλυνσης, πλέον, η ίδια με τον σκληρότερο τρόπο, έχει μπροστά της μία μόνο οδό για να διασώσουν, όσοι από τα εναπομείναντα μέλη της εξακολουθούν να έχουν στοιχειώδη ευαισθησία, την ύστατη γραμμή άμυνας της προσωπικής τους αξιοπρέπειας.
Να παραιτηθούν αμέσως και να παραδώσουν τη διοίκηση της ΕΠΟ στη FIFA έως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Με την αξιοπιστία τους στα τάρταρα, τους εσωτερικούς βυζαντινισμούς τους να έχουν διαλύσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, την διεθνή στήριξη σε πλήρη αποδρομή, την αναγνώριση από τις Ενώσεις στην χειρότερη στιγμή της, την ανικανότητα της να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα να έχει εντυπωθεί στην αερογέφυρα του Μπερνα-Μπέου η φερόμενη ως Επιτροπή Εξομάλυνσης απλώς δεν υφίσταται πια.
Οι περιφερόμενοι στο προαύλιο και τους διαδρόμους των γραφείων δεν πείθουν ούτε εκείνον που τους ανακάλυψε και τους διόρισε κατά μήνα Οκτώβριο 2016 εκτιμώντας, ο αστείος πως με αυτούς θα κάνει τη δουλειά του. Πιστός στην πάγια τακτική του να την κοπανάει κάθε φορά που το πρόβλημα διογκώνεται από τις ίδιες του τις ενέργειες έστριψε και πάλι δια του αρραβώνος και εξαφανίστηκε. Ούτε  καν διανοήθηκε να πλησιάσει στη συνάντηση Ινφαντίνο - Βασιλειάδη.

Μια κοινή ( για οικονομία στο χαρτί) δήλωση παραίτησης όλων είναι πια η μόνη οδός. Έτσι κι αλλιώς, όπως ο Αλεξανδρινός είχε περιγράψει, "έτσι που τη ζωή τους χάλασαν στην κώχη τούτη τη μικρή σ΄όλη τη γη τη χάλασαν"...