Γκάφα ολκής: Χωρίς αναδρομική ισχύ... η τροπολογία για Σαββίδη

***Δώρον-άδωρον η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ και τζάμπα ο θόρυβος!!!
www.parapolitika.gr

Φιάσκο από τα… ολίγα αποδεικνύεται ο μεγάλος εναγκαλισμός της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, η κυβέρνηση πρόσφερε ένα «δώρο» άδωρο ωστόσο στον επιχειρηματία, καθώς η διαγραφή των χρεών της εταιρείας του, της ΣΕΚΑΠ, δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ! Τα χρέη σβήστηκαν… μόνο στα λόγια και πάει τσάμπα και η μεγάλη προσπάθεια του επιχειρηματία να στηρίξει με συνεντεύξεις την κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το ρόλο του «λαγού».
Στο ρεπορτάζ του Γιώργου Λυκουρέντζου αναφέρεται χαρακτηριστικά: Σε άνευ προηγουμένου φιάσκο για την κυβέρνηση τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της τροπολογίας για τα πρόστιμα λαθρεμπορίας, με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να απαλλάξει το νέο ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ, Ιβάν Σαββίδη, από παλαιότερα πρόστιμα της εταιρείας, ύψους 38.000.000 ευρώ. Η τροπολογία-γονατογράφημα και κυρίως η απίστευτη απρονοησία της κυβέρνησης να μην ορίσει αναδρομικότητα για την ισχύ της εκθέτουν το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, θέτει την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ εκτός των ευνοϊκών διατάξεων της τροπολογίας, καθώς δεν μπορεί να περιλάβει υποθέσεις του παρελθόντος. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ως εκ τούτου η βουλευτική τροπολογία του κ. Δημητριάδη, του βουλευτή Κοζάνης που κατέθεσε στη Βουλή, περιλαμβάνει όλες τις σχετικές υποθέσεις που θα προκύψουν από τον Αύγουστο του 2017 και έπειτα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμπεριλάβει στις ευνοϊκές διατάξεις της την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ, η οποία ανάγεται στο παρελθόν.    
 Τα επίμαχα άρθρα 
Βουλευτής Κοζάνης: Μου έδωσαν την τροπολογία και την κατέθεσα

Εντολές εκτελούσε, όπως συμπεραίνει κανείς, από τα λεγόμενα και του ίδιου, ο Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης που κατέθεσε την επίμαχη τροπολογία στη Βουλή, για τα χρέη των επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα, όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός για τα χρέη του επιχειρηματία – φίλου του, Ιβάν Σαββίδη. Μιλώντας, σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής Κοζάνης δήλωσε άμοιρος των ευθυνών του, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με «φωτογραφική τροπολογία και με κανέναν επιχειρηματία, με οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο», απαντώντας στις κατηγορίες περί καθαρά ρουσφετολογικής τροπολογίας υπέρ του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο βουλευτής «έδωσε» έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου ως ηθικό αυτουργό αυτής της πρωτοβουλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου».