Υπόθεση καθαρού εκβιασμού

***Μια άσκηση πίεσης, μια σκληρή υπενθύμιση προς τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ “να συνέλθει, να ξαναγίνει καλό παιδί και να μην εγκαταλείπει τους παλιούς φίλους του”
update από ώρα: 11:40

Η "είδηση" γνωστή παλαιόθεν (από τις αρχές του 2016 ακόμη, ίσως και πιο πριν), δημοσιευμένη κατ΄επανάληψη στα ΜΜΕ και αρκούντως σχολιασμένη. Αφορά στην υπόθεση για την οποία καλείται (μαζί με άλλους) ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Ευάγγελος Γραμμένος, κατηγορούμενος για "πλαστογραφία" με δεδομένη την υπογραφή του σε Ταυτότητα Προπονητή και Δελτίο Πιστοποίησης.
Η διαδικασία ενώπιον του ερευνητικού τμήματος, υπό τον κ. Νικητόπουλο, ολοκληρώθηκε και η εισήγηση του ερευνητή προς το δικαστικό τμήμα οδηγεί, εάν γίνει δεκτή, στην επιβολή ποινής στον Βαγγέλη Γραμμένο (κάτι αναφέρεται για τριετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο), εξέλιξη η οποία (επαναλαμβάνουμε εάν υιοθετηθεί) ακυρώνει κάθε πιθανότητα να είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας υποψήφιος για τις εκλογές και να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ.
Ως εδώ όλα "καλά" και - το σημαντικότερο - δημοσιοποιημένα αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς κανείς να ασχοληθεί ιδιαιτέρως, ειδικά από το χώρο "της κάθαρσης, εξυγίανσης, εξομάλυνσης" για γνωστούς σε όλους λόγους. Τις περιόδους των πρώτων δημοσιευμάτων η "συμμαχία" δεν επέτρεπε ούτε τη σκέψη πως μπορεί να αμφισβητηθεί ο εκλεκτός της.
Το ερώτημα που, σήμερα, μετά τη νέα ανακίνηση του θέματος με τους όρους που αυτή έγινε, προκύπτει είναι ένα: Γιατί τώρα και με τι όφελος;
Με δεδομένο, πως η, εκ νέου, δημοσιοποίηση του θέματος και στόχο έχει και άτομα που ωφελούνται είναι σαφές ότι κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν μια ομαλή εξέλιξη της υποψηφιότητας Γραμμένου για τις εκλογές της ΕΠΟ, από την ώρα, μάλιστα, που εμφανίζεται ως μοναδικός υποψήφιος. Τελικός σχεδιασμός που να υπαγορεύει την πλήρη ακύρωση της υποψηφιότητας δεν φαίνεται να προκύπτει, καθώς η ρητή και σταθερή στήριξη προς το πρόσωπό του από τον κ. Σαββίδη δυσκολεύει εξαιρετικά τις επιθυμίες κάποιων να φύγει από την κούρσα ο Γραμμένος για να τον διαδεχθούν οι ίδιοι. Όχι ότι δεν υπάρχουν. Το αντίθετο. Και υπαρκτοί είναι και στην πρωτεύουσα κινούνται και στα γνωστά λαγούμια έχουν μάθει να σχεδιάζουν. Απλώς, δεν είναι καθόλου εύκολο να πει κάποιος στον Ιβάν ότι ο εκλεκτός του "έκοψε ρόδα μυρωμένα" και πλέον πρέπει να βρει νέο υποψήφιο για να στηρίξει. Αν μάλιστα, στα παραπάνω προσθέσει κανείς και την βεβαιότητα, εντός του σώματος των Ενώσεων, ότι η πλευρά Ολυμπιακού δεν έχει και δεν επιθυμεί, μετά και την αποχώρηση Ελευθεριάδη, δικό της υποψήφιο για τη θέση του προέδρου καταλήγουμε, μάλλον, στο συμπέρασμα ότι η ανακινηθείσα υπόθεση Γραμμένου είναι περισσότερο μια άσκηση πίεσης, μια σκληρή υπενθύμιση προς τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ "να συνέλθει, να ξαναγίνει καλό παιδί όπως ήταν πριν και να μην εγκαταλείπει τους παλιούς φίλους του" και πολύ λιγότερο μια απόπειρα να ακυρωθεί τώρα  ο Γραμμένος, μέσω μιας δικαστικής διαδικασίας που έχει κατ΄επανάληψη αμφισβητηθεί έντονα και οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται οδηγούν σε σκέψεις περίεργες για τις προθέσεις της. Υπενθυμίζουμε, πώς ότι η περιβόητη Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι αυτή που σε τριάντα τρεις (33)  περιπτώσεις εκθέσεων από την UEFA για χειραγωγημένους αγώνες προηγούμενων περιόδων έθεσε και τις τριάντα τρεις (33) υποθέσεις στο αρχείο, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του ερευνητικού τμήματος.
Στην ουσία βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαδικασίας καθαρού εκβιασμού προς τον κ. Σαββίδη να στέρξει στην αποκατάσταση συμμαχιών, που κάποτε υπήρχαν και, όπως όλοι λένε και γράφουν, χάθηκαν στη σκόνη του χρόνου. Οι στόχοι του εκβιασμού αυτού είναι και εμφανείς και ξεκάθαροι από πού εκπορεύονται.
Στην ομάδα άσκησης πίεσης είναι απολύτως βέβαιο ότι ανήκουν όσοι βολεύονται ποδοσφαιρικά με την σημερινή κατάσταση, ειδικά στην διαιτησία, όσοι καίγονται για να παραταθεί η θητεία του σημερινού παράνομου διοικητικού σχήματος των δοτών με άρωμα ΑΕΚ και της κυβέρνησης, όσοι έκαναν μεγάλα σχέδια για την επόμενη μέρα στηριγμένοι "στις ευχές του Ρώσου", όσοι ήταν βέβαιοι ότι οι δικοί τους άνθρωποι θα έκαναν κουμάντο ακόμη και αν εκλέγονταν ο Γραμμένος (λέγε με Θωμά και όσοι, τέλος, διακαώς επιθυμούν να δικαιωθεί ένας σχεδιασμός τους πολιτικός και βλέπουν πως οι εξελίξεις στο εκλογικό κομμάτι τους οδηγούν στην πλήρη γελοιοποίηση.
Εντάξει, μην νομίζετε ότι όλοι αυτοί είναι διαφορετικά πρόσωπα. Τέσσερις είναι όλοι κι όλοι και συνδέονται μεταξύ τους με άρρηκτους δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν στις περιόδους της ποδοσφαιρικής και κυβερνητικής "συμμαχίας" με τις “ευχές” του Ιβάν και την ευθύνη διανομής δική τους. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, δηλαδή. Η γνωστή "τετράς" των ενδιαφερομένων να επανασυσταθεί μια νεκρή συμμαχία, να συνεχίσει ο Ιβάν να δίνει "ευχές" για την δική τους εξυγίανση, να παραμείνει το σημερινό σχήμα για όσο περισσότερο καιρό γίνεται (και πάντως οπωσδήποτε έως το τέλος Αυγούστου για να εκδοθούν οι νέοι, με όρους εξυγίανσης, πίνακες διαιτητών που θα ισχύσουν για το νέο πρωτάθλημα) γιατί "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" και να συνεχίσει το κράτος να έχει αποφασιστικό λόγο στις ποδοσφαιρικές εξελίξεις είναι πίσω από την δημοσιοποίηση.
Ο Σαββίδης βρίσκεται ενώπιον αποφάσεων." Εκβιαζόμενος" (αυτό φαίνεται να πιστεύουν οι εμπνευστές) να συνεργήσει στην αποκατάσταση των ισορροπιών που ίσχυαν πριν ξεκινήσει η διαφοροποίησή του (για πολύ συγκεκριμένους λόγους) είναι υποχρεωμένος να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει την επόμενη μέρα και τις ισορροπίες που αυτή θα υπηρετεί. Πότε θα το κάνει είναι δικό του θέμα. Είναι δύσκολο όμως να σκεφθεί κάποιος ότι θα επιτρέψει για πολύ καιρό να τον τραβάνε από το μανίκι οι κάθε λογής... περίεργοι.


Υ.Γ. Αχ! αυτές οι εκλογές στη Λάρισα, πόσες ελπίδες ακύρωσαν...