Ετοιμάζουν νέο «κομάντο» για το Καραϊσκάκη

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πολλά συμπεράσματα βγαίνουν από την απόδοση των διαιτητών και ειδικά όσο πλησιάζουν οι αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου. Για την ακρίβεια τα συμπεράσματα είναι ίδια εδώ και καιρό, με τη διαφορά ότι όσο πλησιάζει η Μεγάλη Πέμπτη, όταν ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, τα μηνύματα θα είναι περισσότερο έντονα και θα παραμείνουν εξίσου ενόψει της ρεβάνς στις 26/04. Θα βγάζουν μάτια, όπως και τα λάθη (πάντα αγωνιστική η κριτική) των διαιτητών.
Επί ημερών ΠΔΕ/ΕΠΟ, δεν παίρνει την ευθύνη για τη διαιτησία και παραπέμπει στον Κουτσοκούμνη, όμως αυτό μπορεί να ερμηνευθεί πως δεν θέλει πάνω της την «καυτή πατάτα» και παράλληλα ότι δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας που ήταν υπεύθυνες για την ΚΕΔ. Ομως, με τοποτηρητή τον Κύπριο τα βλέπουν όλα καλά, επειδή ο Ολυμπιακός αδικείται σε συστηματική βάση και η ΑΕΚ, που είναι η επόμενη αντίπαλος στους «4» του Κυπέλλου, ευνοείται εξόφθαλμα.
Θα είναι λάθος όποιος υποστηρίξει πως οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα μπροστά στη διαπίστωση ότι έχει συγκροτηθεί «ειδικό συνεργείο» στη διαιτησία που χαίρεται όπως ο… λύκος στην αναμπουμπούλα; Με βάση τις διαιτησίες που βλέπουμε, μήπως ετοιμάζουν… κομάντο για το «Γ. Καραϊσκάκης»;
Πώς να ερμηνεύσει κανείς τη διαιτησία του Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), όταν τα λάθη του στον πειθαρχικό έλεγχο έχουν να κάνουν με κάρτες που δεν έχουν δει οι παίκτες του Πλατανιά; Ποιο συμπέρασμα βγαίνει από τη διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3, όταν παράπονα έχει μόνο συγκεκριμένη ομάδα, δηλαδή οι φιλοξενούμενοι; Πώς ερμηνεύεται ο ορισμός του Καλογερόπουλου (Αθηνών) στο Πλατανιάς-ΑΕΚ, ενός διαιτητή που δεν έπρεπε να βρίσκεται στους πίνακες λόγω της περσινής διαιτησίας του στον αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0;

Με κάθε ευκαιρία επιχειρούν… μπλόκα κατά του Ολυμπιακού, καθώς οι ορισμοί είναι πολιτική και δείχνουν τη φιλοσοφία τους.

Μόνιμα

Καθόλου τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός είχε παράπονα σε όλα τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όχι μόνο στα εντός έδρας, ειδικότερα στα εκτός. «Μπλόκο» υπήρχε και σε αγώνες όπως με την Ξάνθη, τον Αστέρα Τρίπολης (εντός και εκτός), με τον Πλατανιά στα Χανιά, στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η ομάδα που μόνιμα αδικείται και δεν της δίνουν ούτε εξόφθαλμα πέναλτι.

Παραμένουν
Παρότι ο Ολυμπιακός αδικείται συστηματικά, οι αρμόδιοι δεν παίρνουν μέτρα. Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Κουτσοκούμνης δεν βλέπουν τίποτα. Ολοι οι διαιτητές και οι βοηθοί που προσπάθησαν να του στερήσουν το πρωτάθλημα παραμένουν στους πίνακες. Γιατί να τιμωρηθεί ο Ζαχαριάδης, παρότι δεν απέβαλε τον Στάθη και δεν έδωσε τις δύο κίτρινες στον Σκαρντοβέλι;

Πυξίδα

Τα λάθη, όλα πολύ χοντρά, του Παπαδόπουλου στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 ήταν μόνο υπέρ των γηπεδούχων, όμως οι φιλοξενούμενοι που με ένα ανάποδο αράουτ σηκώνουν το θέμα της διαιτησίας, κράτησαν χαμηλούς τόνους, πέρα από ανεπίσημες διαμαρτυρίες. Ασχολούμαστε μόνο και μόνο επειδή δείχνουν και τι έρχεται στη συνέχεια, στα επόμενα ματς της ΑΕΚ.

Αλαζονεία
Από τη μια οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν τιμωρούν τους διαιτητές και τους βοηθούς που κάνουν λάθη, από την άλλη η προπαγάνδα, υποβολέας συγκεκριμένων ΠΑΕ, πανηγυρίζει επειδή γίνονται ανθρώπινα λάθη. Ειδικά από την προπαγάνδα της ΑΕΚ επιδεικνύουν και την επίδειξη δύναμης για να καλύψουν τις απώλειες βαθμών. Σαν το γήπεδο που… έρχεται!


Ευαγγέλου στην Κέρκυρα

Για την τρίτη φορά ορίζεται ο Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) σε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στις 26 Οκτωβρίου σφύριξε Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-0 στο Κύπελλο και στις 4 Δεκεμβρίου Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0, όπου στο 66’ (με το ματς στο 1-0) δεν καταλόγισε πέναλτι του Μουλόπουλου στον Ιντέγε. Με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας), Χαρίση (Γρεβενών) και παρατηρητή τον Σπυρόπουλο (Φθιώτιδας) ο ορισμός… φωνάζει για δήθεν εξυγίανση. Οι τρεις τελευταίοι επέστρεψαν παράνομα τον Δεκέμβριο στους πίνακες.

Το… ηχηρό μήνυμα

Οσο πλησιάζει ο αγώνας Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ τόσο θα ψάχνουν ευκαιρίες για επίδειξη δύναμης. Μια από αυτές θα είναι η επιστροφή του Μάνταλου (Καβάλας), άσχετα αν προκάλεσε με τη διαιτησία του στο ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Αν ορίσει ξανά τον Μάνταλο, το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ θα δείξει ότι τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Θα δείξει ότι ανέχεται και προκλητικές διαιτησίες, αλλά και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, όπως είσοδος παραγόντων της ΑΕΚ στα αποδυτήρια.

ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 27ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 05/04 (15:00)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κοντιζάς (Πειραιά),
Χούσκογλου (Θράκης)
4ος: Σέζος (Κιλκίς)
Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

ΑΕΛ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 05/04 (17:15)
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας),
Παρασίου (Ημαθίας)
4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)
Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθήνας)

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 05/04 (17:15)
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας),
Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ 05/04 (17:15)
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας),
Σταθόπουλος (Ηλείας)
4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Κουρκούνας (Χανίων)

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 05/04 (17:15)
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου),
Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος: Τζήλος (Λάρισας)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)


ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 05/04 (19:30)
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας),
Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 06/04 (17:15)
Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου),
Απτόσογλου (Αθήνας)
4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ 06/04 (19:30)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνας)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής),
Καμπούρης (Εύβοιας)
4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Παρατηρητής: Γιανναδάκης (Λασιθίου)