Άλλος φιλοξενεί, άλλος τηλεφωνούσε

Φαίνεται πως δεν γίνεται να υπάρχει καλύτερη συνεργασία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Superleague, Βασίλη Γκαγκάτση. Ενα συμπέρασμα που προκύπτει από το έγκυρο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Live Sport», καθώς ο Γκαγκάτσης είναι αυτός που ανέλαβε να τηλεφωνήσει στους εκπροσώπους των ΠΑΕ για να «κλειδώσει» τη συνάντηση της Μεγάλης Δευτέρας, μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Μάλιστα διέρρευσε πως ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής δεν ενημέρωσε για την ατζέντα της συζήτησης «που προφανώς θα καθορίσουν» ο ίδιος και ο κ. Βασιλειάδης.
Υπενθύμιση: Αφενός, ο υφυπουργός ξέχασε, ίσως επειδή τότε ήταν φρέσκος στο πόστο, τι έλεγε όταν η Superleague προχώρησε στην πρόσληψη του Γκαγκάτση, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την εμπλοκή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας, τη στιγμή που άλλοι παράγοντες της ομοσπονδίας εξαναγκάστηκαν από την κυβέρνηση να πάνε σπίτια τους. 
Επισήμανση Νο 1: Στην πορεία ο κ. Βασιλειάδης θα έμαθε καλύτερα το ποδόσφαιρο, ίσως λόγω… εξυγίανσης, και αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Γκαγκάτση.
Επισήμανση Νο 2: Αφετέρου, από όλα αυτά προκύπτει πως η διοργανώτρια έχει πρόεδρο-γλάστρα, αφού ο Γιώργος Στράτος φαίνεται πως έχει εκχωρήσει αρμοδιότητες στον διευθύνοντα σύμβουλο, εκτός αν άλλαξε το καταστατικό που, εξ όσων γνωρίζουμε δεν προβλέπει θέση διευθύνοντος συμβούλου… Δεν το λέμε για κακό, απλά επισημαίνουμε την καλή συνεργασία Γκαγκάτση-Στράτου, όπως επισημαίνουμε πως όταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης προσελήφθη ειπώθηκε ότι «θα πάρει αρμοδιότητες προέδρου».
Απορία: Γιατί στη συνάντηση της Μεγάλης Δευτέρας δεν κλήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας Χρήστος Δάρας;
Συμπέρασμα: Τελικά ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατάφερε να γίνει αποδεκτός και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ που επί θητείας του στον προεδρία της ΕΠΟ τον περνούσαν… πριονοκορδέλα. Για τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, αφού εκεί είναι ο γιός του, Μάκης Γκαγκάτσης. Από τη στιγμή που τυγχάνει κοινής αποδοχής, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, αρκεί το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά.

Υστερόγραφο: Δεν θα πρωτοτυπήσουμε, προσθέτοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Απλά, όλα αυτά καταδεικνύουν ότι επουλώθηκαν …πληγές ετών και τονίζουμε ότι οι ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟ είναι οι ΠΑΕ που άλλαξαν (πολιτική) στάση. Αλλωστε, ο Γκαγκάτσης έμεινε ίδιος, ειδικά ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που κάνει πολλές… στροφές, αφού, όπως φαίνεται να έχει βρει μέχρι και με τον Μποροβήλο που τον αμφισβητούσε ένα χρόνο πριν, όταν καθόταν στον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας!

Επίλογος: Αν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου καλώς γίνονται συναντήσεις σαν της Μεγάλης Δευτέρας και επιτυγχάνονται μόνο με κοινή προσπάθεια.