Δεν υπάρχει ατζέντα για το ραντεβού της Μεγάλης Δευτέρας ενώ η κυβέρνηση έχει ανάψει το «πράσινο φως» για να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ

Βέβαια το ραντεβού θα πρέπει να το δούμε και στην πράξη, καθώς δεν αρκούν μόνο οι διαβεβαιώσεις ότι θα παραστούν όλοι, επειδή και στο παρελθόν αρχικά είχαν δεσμευτεί, όμως η συνάντηση τορπιλίστηκε την τελευταία στιγμή. Αναφερόσαστε στο ραντεβού του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με την ηγεσία της Superleague και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 3 μ.μ. Παραμένει άγνωστο τι θα συζητηθούν, καθώς δεν υπάρχει ατζέντα.
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Βρέντζο, η ΑΕΚ από τον επίσης διευθύνοντα σύμβουλο Μηνά Λυσσάνδρου, ο Παναθηναϊκός από τον Χρήστο Παναγόπουλο και ο ΠΑΟΚ από τον Μάκη Γκαγκάτση. Όμως, απορία προκαλεί γιατί η Λίγκα, πλην του προέδρου της Γιώργου Στράτου, θα εκπροσωπηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλό της Βασίλη Γκαγκάτση, θέση η οποία δεν προβλέπεται από το καταστατικό της, και δεν θα παραστεί ο αναπληρωτής πρόεδρός της διοργανώτριας Χρήστος Δάρρας. Δεν θα μας κάνει εντύπωση, επειδή οι εκπρόσωποι δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αν παραστεί και ο πρώην πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος που αν και δεν έχει θεσμικό ρόλο στη διοργανώτρια μετέχει σε συναντήσεις με την ΠΔΕ/ΕΠΟ που αφορούν τις αλλαγές στο καταστατικό και στους κανονισμούς.
Πάντως, υπάρχει ένα ερώτημα για το αν Γκαγκάτσης, Παναγόπουλος έπρεπε να κατέχουν θέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λόγω εκκρεμοτήτων με την ελληνική δικαιοσύνη, όμως γίνονται δεκτοί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Ο μεν πρώτος λόγω της «Κάρτας Υγείας», ο δε δεύτερος λόγω των θεμάτων που έχει από την εποχή της θητείας του στην ΕΡΤ. Πάντως, αν είναι να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου «όλοι οι καλοί χωράνε», όπως αναφέρει και το γνωστό ρητό.
Τέλος, πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη είναι να συναντηθεί και με την ΕΠΟ. Το επόμενο διάστημα θα έχει αρκετές συναντήσεις ενόψει των αλλαγών στους κανονισμούς, στο καταστατικό της ΕΠΟ και στον τρόπο που πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές της ομοσπονδίας (π.χ. από πόσα μέλη θα αποτελείται το νέο ΔΣ και πόσες ψήφους θα έχουν οι ενώσεις). Όμως, για να συμβεί το τελευταίο η FIFA έχει ζητήσει την κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου – δηλαδή αυτό που έλεγε και ο Γκιρτζίκης από την αρχή της κόντρας με τον Κοντονή.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει ανάψει το… πράσινο φως για να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ.