Άλλος είναι ο Κολίνα, άλλος ο Καλογερόπουλος!

*** «Βαφτίζουν» φορμαρισμένο τον Αθηναίο επειδή τον θέλει το… συνεργείο για το Καραϊσκάκη


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ετοιμάζουν νέες προκλήσεις ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου της Μεγάλης Πέμπτης Ολυμπιακός-ΑΕΚ, καθώς ονειρεύονται νέο διαιτητικό μπλόκο στους «ερυθρόλευκους», όπως σε όλα τα ματς (εντός και εκτός έδρας) με ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και στα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος, ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά. Για αυτό και καταγράφουμε τι διαρρέει στο παρασκήνιο. Οι ορισμοί θα ανακοινωθούν τη Μεγάλη Δευτέρα, όμως από χθες στη διαιτητική πιάτσα υπήρχε έντονη φημολογία ότι το… συνεργείο, που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με την… καραμέλα της «εξυγίανσης», θέλει να βάλει τον διεθνή Χάρη Καλογερόπουλο (Αθηνών).
Αυτός κρίνεται πως είναι και ο λόγος που τα… εργαλεία της ενημέρωσης τον παρουσιάζουν ως τον πιο φορμαρισμένο διαιτητή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Παράλληλα βάζουν κάτω από το… χαλί τα λάθη του στο παιχνίδι Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-2, όπου δεν απέβαλε τον Βράνιες και δεν έδωσε δυο πέναλτι στους γηπεδούχους! Αρα, σιγά μην είναι και ο Κολίνα ενώ στα Χανιά ο Καλογερόπουλος έδειξε ότι αγωνιστικά είναι ντεφορμέ.
Με βάση την περσινή διαιτησία του στο ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, όπου έκανε «βροχή» από λάθη, αφήνοντας με πολλά παράπονα τους «ερυθρόλευκους» και ήταν μια από τις χειρότερες διαιτησίες της χρονιάς, είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο παρατηρητής Δημήτρης Κύρκος (Θεσπρωτίας) του έβαλε 7.4. Για αυτό ο Καλογερόπουλος δεν θα έπρεπε να μείνει το καλοκαίρι στον πίνακα των διαιτητών της Superleague, αφού τα κάνει μαντάρα συνεχώς (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική). Την προηγούμενη σεζόν όχι μόνο είχε χαμηλές βαθμολογίες στα περισσότερα παιχνίδια αλλά και φέτος δεν αποφεύγει τα λάθη.
Φυσικά ο Καλογερόπουλος δεν θα φταίει αν βάλουν στο ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ.  Τους ορισμούς κάνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, αν και ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός τους αμφισβήτησε ανοιχτά και επίσημα και απάντηση δεν έλαβε!


ΜΕ Παπαπέτρου, Αρετόπουλο φάνηκε η φιλοσοφία της… εξυγίανσης και στους προημιτελικούς Κυπέλλου με Ατρόμητο


Σε κανένα ντέρμπι…
Επειδή εδώ έχουμε γράψει πολλά πράγματα πριν γίνουν, σημειώστε επίσης: Και να μη μπει ο Καλογερόπουλος στο Καραϊσκάκη, το όνομα του διεθνούς ρέφερι θα παίξει… σοβαρά και για τη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου, ΑΕΚ-Ολυμπιακούς που θα γίνει στις 24 Απριλίου. Όμως, είναι δυνατόν ο Καλογερόπουλος να οριστεί σε τόσο υψηλής σημασίας αγώνα, από τη στιγμή που η τωρινή ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, δεν τον έχει βάλει σε κανένα ντέρμπι και το τελευταίο του ήταν το περσινό παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός; Πως θα εξηγήσουν μια τέτοια επιλογή αυτοί που έχουν την ευθύνη;

Τα ίδια
 Τυχαία η… αβάντα της προπαγάνδας που τώρα χαρακτηρίζει τον Καλογερόπουλο τον πιο φορμαρισμένο τη συγκεκριμένη εποχή; Είναι οι ίδιοι που την περσινή διαιτησία-αίσχος στο ΟΑΚΑ τον χαρακτήριζαν «πενηντάρη», οι ίδιοι που δεν είδαν κάποιο από τα δυο πέναλτι που δεν έδωσε στα Χανιά, ούτε την αποβολή του Βράνιες. Αραγε, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τα είδαν; Πάντως, ο Γιανναδάκης (Λασιθίου), κουμπάρος του δεύτερου, τον χαρακτήρισε πολύ καλό!

Πορεία
Αν ένας διαιτητής (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική μας στον Καλογερόπουλο) είναι καλός φαίνεται και στην Ευρώπη, όπου παρασέρνει σε λάθη και τον Σιδηρόπουλο. Και δεν θα είναι έκπληξη αν ο… κορυφαίος τον βγάλει από τη διαιτητική ομάδα του. Ούτε στα ματς που σφύριξε, ο Καλογερόπουλος έχει καλές εκθέσεις από την UEFA.

Εκτός τόπου
Στους ορισμούς της 28ης αγωνιστικής της Superleague, επειδή για τους ημιτελικούς Κυπέλλου χρειάζονται και επιπρόσθετους, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης κράτησαν τους διεθνείς αλλά και τους έμπειρους ρέφερι, βάζοντας τα… τσικό. Δηλαδή, οι δυο παράγοντες της παράνομης ΚΕΔ βρίσκονται στον κόσμο τους, καθώς κρίνονται και θέσεις για τα πλέι οφ, όσο και για τον υποβιβασμό. Αγνοούν την ποδοσφαιρική πραγματικότητα και… σνομπάρουν το πρωτάθλημα ή βρίσκονται σε σύγχυση;

Επεφτε

Αν ο Γκράνας αδίκησε κάποιον από τον Παναθηναϊκό, αυτός είναι ο Μπεργκ. Ο Σουηδός βούτηξε για πρώτη φορά στο 4’ και για δεύτερη στο 19’. Βέβαια οι… βουτιές του Μπεργκ μπροστά σε αυτή του Λέτο ήταν… Β’ Εθνικής! Μέχρι και ο Τασουλής που υποτίθεται ότι τον… ανέτρεψε γέλασε με την ψυχή του.

Σοβαρότητα μηδέν

Αν υπήρχε ΚΕΔ που ήθελε το 50-50 και οι διαιτητές να μην προκαλούν, ας μην ξεχνάμε ότι το ματς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0 ήταν ντέρμπι, ο Γκράνας (Θράκης) έπρεπε να είχε ήδη βγει εκτός πινάκων. Μόνο έτσι δεν θα βλέπαμε ξανά τόσο γελοία πέναλτι σαν αυτό στην εξίσου γελοία βουτιά του Λέτο. Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν έχουν αμέσως διαιτητές που πήραν τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις που προκαλούν το σύνολο των φιλάθλων.

Θέμα προέδρου της ΚΕΔ

Υπάρχει τρόπος να παραμείνουν στη διαιτησία οι παράνομοι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, που όπως φαίνεται πλησιάζουν! Σύμφωνα με τον κανονισμό ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι αυτός που θα κατανείμει τις αρμοδιότητες. Αρα, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουν ορισμούς στη Γ’ Εθνική, ο ένας τους διαιτητές και ο άλλος τους παρατηρητές! Δεδομένων των αντιδράσεων για τη Superleague αλλά και για τη Football League, όπου κι εκεί βγαίνουν ανακοινώσεις.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ… ΧΘΕΣ
Τώρα μιλάμε σοβαρά; Είναι δυνατόν να θεωρούν ότι γίνεται …εξυγίανση όταν δεν έχουν φύγει από τους πίνακες διαιτητές όπως οι Γκράνας, Μάνταλος, Καλογερόπουλος και Βάτσιος; Όταν διαιτητές που δεν έχουν προκαλέσει σε επιλέγονται επειδή δεν είναι αρεστοί σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ; Όταν παραπάνω από τις μισές ομάδες έβγαλαν ανακοινώσεις για τη διαιτησία;


Θα είναι μεγάλη πρόκληση ή όχι αν επαναφέρουν το Μάνταλο, έστω και ως επιπρόσθετο σε κάποιο από τα δυο ματς Κυπέλλου; Το… συνεργείο θα τον ήθελε και για αυτό ασκεί πιέσεις. Όμως, αν ορίσουν τον ρέφερι που στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός απέδειξε πόσο ακατάλληλος είναι και ξεσήκωσε τους «ερυθρόλευκους» δεν ξέρουν ότι θα προκαλέσουν; Αλλωστε αυτό γίνεται με το να παραμένει στον πίνακα.