Υπουργικά ισοδύναμα

Πρόθεση κατάθεσης και έγκρισης τροπολογιών για υφιστάμενες διατάξεις νόμων, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στους κ.κ. Ευάγγελο Μαρινάκη και Δημήτριο Μελισσανίδη όσον αφορά στην ανεμπόδιστη άσκηση της εξουσίας του προέδρου ή του ιδιοκτήτη ΠΑΕ, διαρρέει προς τα ίδια συστημικά ΜΜΕ ο φέρελπις κ. Βασιλειάδης. Ευαγγελίζεται, μάλιστα, ευρύτατη αποδοχή των τροπολογιών του σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα μεταξύ των παραγόντων των "μεγάλων ομάδων".
Ματαιοπονεί στην προσπάθειά του να εξισώσει εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες ο υπουργεύων τον ελληνικό αθλητισμό. Η κατάθεση των τροπολογιών που διαρρέει έχει ένα μόνο ωφελημένο. Τον κ. Μελισσανίδη. Η δική του εμπλοκή με την ΟΠΑΠ ΑΕ απαιτεί τροποποίηση για να νομιμοποιηθεί και να του επιτρέψει να αναλάβει (εφόσον το επιθυμεί βεβαίως) την νόμιμη διαχείριση της ΠΑΕ ΑΕΚ., από την ώρα που δεν υφίστανται άλλες, τυχόν, απαγορεύσεις προς το πρόσωπό του.
Προς τον κ. Μαρινάκη ο κ. Βασιλειάδης δεν κάνει κανένα χατίρι. Εάν και εφόσον κατατεθεί η τροποποίηση που εξαγγέλλεται θα πρόκειται για την απλή (και επιβεβλημένη απολύτως) προσαρμογή ενός νομικού τερατουργήματος, όπως είναι το σχετικό άρθρο του ν. 2725/1999 που κηρύσσει έκπτωτο κάθε ποδοσφαιρικό παράγοντα ο οποίος θα παραπεμφθεί απλώς για κακούργημα, στις ισχύουσες διατάξεις του ελληνικού συντάγματος και στο τεκμήριο αθωότητας. Στην ουσία αναφερόμαστε σε μια υποχρεωτική διαδικασία τροποποίησης, καθώς το νομικό τερατούργημα που εμπνεύστηκαν και ενέκριναν άφρονες πολτικάντηδες με μοναδικό σκοπό να εξοντώσουν αντιπάλους τους στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ειδικά μετά την ακραία εφαρμογή του τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν και ανέτρεψε με μοναδικής ταχύτητας διαδικασίες την εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ.
Όπως σαφώς προκύπτει πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις η σαλαμοποίηση των οποίων μπορεί να αποτελεί ευσεβή πόθο των κάθε λογής επικοινωνιολόγων, αλλά δεν ανταποκρίνεται σε καμία πραγματικότητα.
Όποιος συμβούλευσε τον κ.Βασιλειάδη "να παίξει εν ου παικτοίς" με τα θέματα αυτά τον συμβούλευσε λάθος. Ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Ολυμπιακός "τσιμπάνε" με τέτοιες υπουργικές πρωτοβουλίες, ειδικώς μάλιστα αν αυτές συνδυάζονται με ξεκάθαρες υπουργικές προσφορές προς ποδοσφαιρικούς παράγοντες με γνωστά και δεδομένα προβλήματα διασύνδεσης με νόμιμη εταιρεία στοιχηματισμού, εξέλιξη που το ίδιο το ποδόσφαιρο διεθνώς αποκρούει με ακραία ένταση.
Ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι διατεθειμένοι να γίνουν μέρος ενός κυβερνητικού πλυντηρίου (μέσω των τροπολογιών) το οποίο επιχειρείται να παρουσιαστεί ως μέγιστη προσφορά προς του ίδιους ενώ είναι ξεκάθαρο ποιον ωφελούν και για ποιο λόγο.

Ας ψάξει αλλού ο κ. Βασιλειάδης παραγοντικά ισοδύναμα για το καθαρό ξέπλυμα που επιχειρεί με την αυθαίρετη και ανιστόρητη εξίσωση δύο εντελώς διαφορετικών καταστάσεων.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΑ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και η κυβέρνηση δεν νομοθετούν υπέρ οποιουδήποτε παράγοντα του ποδοσφαίρου. Προχωρούν αταλάντευτα στη θέσπιση κανόνων διαφάνειας και ισονομίας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όσα, λοιπόν, είδαν το φως της δημοσιότητας τα ξημερώματα σήμερα από αθλητική ιστοσελίδα, εκτός από ανακριβη ελέγχονται και για τη σκοπιμότητα των πηγών τους και μόνο ως προβοκάτσια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.