Ντουκουμέντο: Καμία ισχύ η έκθεση της αστυνομίας στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου

Πριν ξεκινήσουμε να επισημάνουμε ότι το μόνο δεδομένο είναι οι καταγγελίες του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά της αστυνομίας μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, καθώς χτύπησαν παίκτες και υπαλλήλους της ομάδας, γεγονός πρωτοφανές για μια δημοκρατική χώρα. Το δεύτερο που πρέπει να επισημάνουμε είναι τι αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ σχετικά με την ισχύ της έκθεσης της αστυνομίας στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου. Οι αθλητικοί δικαστές βγάζουν αποφάσεις με βάσει τους κανονισμούς και όχι με τις θεωρίες και τη λασπολογία της προπαγάνδας.
Επειδή στο παρελθόν προέκυπταν πολλές ανακρίβειες και σύγχυση από τις εκθέσεις της ασ, επειδή διάφορα περιστατικά δεν αναφέρονταν ούτε στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα, ούτε στο φύλλο αγώνα του διαιτητή, σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 1 β του Πειθαρχικού Κώδικα «απαγορεύεται στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου η επιβολή ποινών, ως ποδοσφαιρικών ποινών, που προβλέπονται σε διατάξεις εκτός του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο. Οι ποινές αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη από το ποδόσφαιρο και τα όργανά του (Ε.Π.Ο. και Ενώσεις – Μέλη της).
Ετσι οι εκθέσεις της αστυνομίας έχουν πλέον συμβουλευτικό χαρακτήρα. Ειδικότερα με βάση το άρθρο 3 παράγραφος 2 «σε κάθε  περίπτωση δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί και ποινές δεν μπορούν να επιβληθούν σε βάρος των φυσικών ή νομικών προσώπων του άρθρου 2 μόνο με βάση τις εκθέσεις της αστυνομικής αρχής».
Για να μην τα ξαναλέμε: Ο Ολυμπιακός με βάση το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο, ενώ απίθανη θα πρέπει να θεωρείται και η τιμωρία της έδρας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.
Αναλυτικά το άρθρο 3 παράγραφος 1 β:



Αναλυτικά και το άρθρο 3 παράγραφος 2: