Βγάζει μάτια η λύσσα της διαιτησίας εναντίον του Ολυμπιακού…

***Διαρκής ο πόλεμος των ρέφερι και των βοηθών με στόχο να εξοντώσουν τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας που ξεπέρασε πολλά εμπόδια και βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα

Γιατί και η ΚΕΔ
ευθύνεται
για τις «σφαγές»
κατά των Πειραιωτών

Δεν υπάρχει
«εξυγίανση»
αλλά προσπάθεια
να βλάψουν τον Θρύλο

Παραμένει θεατής
ο Κουτσοκούμνης
στο… συνεργείο
που λυμαίνεται
το ποδόσφαιρο

Ο Βρέντζος
έκανε επίσημες
καταγγελίες
στον Βασιλειάδη

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν αυτά που βλέπουμε στη διαιτησία, αυτός ο λυσσαλέος πόλεμος, με σοβαρές πλέον υποψίες ότι είναι συντονισμένος επειδή με τα πολλά διαιτητικά λάθη σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, γινόταν εναντίον άλλης ομάδας, θα είχαν φύγει από τον πίνακα αρκετοί διαιτητές και βοηθοί. Από όσα βλέπουμε, διευκρινίζουμε ότι είανι πάντα αγωνιστική η κριτική μας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει «εξυγίανση»  στη διαιτησία παρά επαναλαμβάνουμε διαρκής πόλεμος σε βάρος του Θρύλου, με κορυφαία απόδειξη τα λάθη του Παπαπέτρου (Αθηνών) και του επιπρόσθετου Κύζα (Δράμας) στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ.
Για πολλοστή φορά, όλος ο κόσμος συμπεραίνει την προσπάθεια να βλάψουν μόνο τον Ολυμπιακό και τέτοιο κυνηγητό είχε να γίνει μόνο από τα «πέτρινα χρόνια». Ναι, η διαιτησία είναι 50-50, με τη διαφορά ότι βλέπουμε μόνο σφυρίγματα 50 % κατά του Θρύλου και 50 % υπέρ των άλλων. Παράλληλα ο μηχανισμός της προπαγάνδας που λασπολογεί τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, ενώ πολλά συμπεράσματα βγήκαν και από την συνάντηση του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης (και πρώην Αθλητισμού),  Σταύρου Κοντονή με «εκλεκτούς» του δημοσιογράφους, ανέλαβε και ρόλο… μέντιουμ, ερμηνεύοντας ποια λάθη είναι ανθρώπινα και ποια όχι! Συμπτωτικά, καταγράφουν ως ανθρώπινα μόνο τα λάθη κατά του Θρύλου.
Το ένα σκοτεινό σχέδιο διαδέχεται το άλλο. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες της παράνομης ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Με το που ανέλαβαν επανέφεραν στους πίνακες διαιτητές που ήθελε η «εξυγίανση», αφού πρώτα η προπαγάνδα προανήγγειλε εξελίξεις και ονόματα. Παράλληλα κόπηκαν οι διαιτητές που βρίσκονται σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα… επιβιώσουν μόνο όσοι προσκυνούσαν στο… συνεργείο που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι ρέφερι που ευνοούν συγκεκριμένες ομάδες είχαν και έχουν ασυλία. Ολως τυχαίως οι απόψεις της ΚΕΔ για το ποιοι θα τιμωρηθούν ήταν ανάλογες με της προπαγάνδας και για να επιτευχθεί ο… στόχος γίνονταν φέιγ βολάν μέχρι και εκθέσεις παρατηρητών.
Γιατί να μην πάνε σπίτια τους διαιτητές όπως οι Μάνταλος (Καβάλας), Καλογερόπουλος (Αθηνών), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και βοηθοί όπως ο Κωσταράς (Αιτ/νιας) και ο Αθηναίος Ακρίβος (σ.σ. που τον επανέφεραν στους ορισμούς την 28η αγωνιστική); Αυτοί οι τρεις αλλά και ο Παπαπέτρου έκαναν τα πιο προκλητικά λάθη.
Με ποια κριτήρια ο Κουτσοκούμνης επέλεξε να βάλει στην ΚΕΔ τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που πληρούν τα προσόντα του κανονισμού; Στον πίνακα υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα παρατηρητές, οι οποίοι είναι πάνω από δυο χρόνια στον πίνακα, άρα μπορούσαν να μπουν. Βέβαια το μέγα ερώτημα είναι τι κάνει ο Κύπριος, βλέποντας ότι υπάρχει… συνεργείο που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο; Μήπως… νιαουρίζει αδιάφορα, όπως το ίδιο ισχύει και για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη;
Βέβαια ζητάμε πολλά. Αλλωστε ο Κουτσοκούμνης δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου πως «είναι δυνατόν να κάνει εξυγίανση ο παράγοντας που ηγείται του πιο διεφθαρμένου πρωταθλήματος όπως της Κύπρου;». Παράλληλα η ΕΠΣ Ηρακλείου κατηγόρησε τον Κουκουλάκη μέχρι και για ρεβανσισμό απέναντι σε συντοπίτες του διαιτητές.
Τι κάνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μετά την καταγγελία-σοκ του διευθύνοντος συμβούλου του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζου ότι η διαιτησία δεν είναι «υπό την FIFA αλλά υπό τον Θωμά Μητρόπουλο»; Μια καταγγελία που έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα παρουσία εκπροσώπων και των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ.
Εμείς δεν είμαστε… μέντιουμ όπως η προπαγάνδα. Πάντως, από πριν ο «ΓΑΥΡΟΣ» …έδειξε τι θα κάνει ο Παπαπέτρου. Με τα δυο στο πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ, πλέον σε έξι αγώνες δεν έχει δώσει συνολικά 13 πέναλτι στον Ολυμπιακό, ενώ να μην ξεχνάμε στους «ερυθρόλευκους» δεν έχουν δοθεί και 15 πέναλτι στο πρωτάθλημα συν τις άλλες αδικίες.


Ο Παπαπέτρου δεν έπρεπε
να βρίσκεται στους πίνακες

Ήταν 12 Μαρτίου του 2012 και ο Παπαπέτρου διαιτήτευε τον αγώνα της Λάρισας με τον Πανσερραϊκό (0-1) για την 19η αγωνιστική της Football League. Στο 77’ ο τότε πρόεδρος της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης έκανε απίστευτο… ντου στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την υπόδειξη οφσάϊντ από εκτέλεση πλαγίου άουτ που έκανε ο βοηθός Γιώργος Δανέζης (Αθηνών)! Από τα τόσο πολλά που έγιναν το ματς διεκόπη για μια ώρα λόγω εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο… Δηλαδή ο 32χρονος ρέφερι που στο μεταξύ λόγω της… Κοντής έγινε και διεθνής έπρεπε να είχε φύγει από τους πίνακες πριν από πέντε χρόνια, αφού τέτοιο λάθος δεν ξανάγινε στα γήπεδα. Επιπλέον ο Παπαπέτρου θα έπρεπε να είναι τιμωρημένος για τη διαιτησία του στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0, καθώς στις 12 Μαρτίου (σύμπτωση κι αυτή!) έπαιξε 80-20 υπέρ της ΑΕΚ, δεδομένου ότι τα δυο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν και δεν δόθηκε πέναλτι στον Ενρίκε. Ο Παπαπέτρου μπήκε στον ημιτελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, αν και στον πρώτο προημιτελικό με τον Ατρόμητο 0-0 δεν έδωσε πέναλτι στους Πειραιώτες. Πέρασε από εξετάσεις;

Συγγνώμη από Κύζα
Τι να το κάνεις όταν το λάθος αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο επιπρόσθετος Γιώργος Κύζας (Δράμας) όπως έλεγαν άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησε συγγνώμη, επειδή δεν είδε ότι ο Πατίτο χρησιμοποίησε το χέρι του πριν πετύχει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Στον κόσμο τους
Αληθεύει ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έμεινα ευχαριστημένοι από τη διαιτησία του Παπαπέτρου; ΚΕΔ της «εξυγίανσης» και τα μέλη της δεν μπορούν να πάνε σε κανένα γήπεδο για να δουν ντέρμπι.

Σιγά μην τιμωρηθεί ο Σεμπά!

Πρόβλημα ουδέν με τον Σεμπά. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι έβαλε τρικλοποδιά στον Πατίτο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Βραζιλιάνο. Μπορεί ο Παπαπέτρου να θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση και για αυτό δεν τον τιμώρησε. Ακόμα και να υπάρχει η φάση είναι κίτρινη. Το σκάνδαλο ήταν ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν κάλεσε τον Μάνταλο για την αγκωνιά κατά του Λέτο, πριν το τρίτο γκολ του ΠΑΟ στο Αθηναϊκό ντέρμπι.

Το φύλλο αγώνα

«Μετά την λήξη του αγώνα και ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια μας, δύο άνθρωποι χωρίς διακριτικά που βρίσκονταν έξω από την είσοδο των αποδυτηρίων μας, μας προπηλάκισαν λεκτικά και εμπόδισαν την είσοδο μας εντός αυτών. Μας εξύβρισαν με τις φράσεις: «Μας γαμήσατε σήμερα. Τι κάνατε ρε». Με την παρέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν. Καμία άλλη παρατήρηση», γράφει επί λέξει ο διαιτητής Παπαπέτρου στο φύλλο αγώνα. Αρα, γιατί ουρλιάζει η προπαγάνδα; Προβλέπεται μόνο πρόστιμο και αν…