Επί των τύπων των ήλων

Χτύπησε φλέβα ο Ολυμπιακός με την δημόσια (πιο δημόσια δεν γίνεται) τοποθέτηση του για την ύπαρξη και λειτουργία αριστερής χούντας ( ομάδα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που είναι εξαιρετικά πιθανό να συγκοινωνεί με το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και τους βασικούς ενοίκους του ή -ακόμη χειρότερο- να ελέγχεται και να καθοδηγείται από αυτούς) που κινείται οργανωμένα και μεθοδικά εναντίον του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας με προφανή στόχο την καταστροφή του προς όφελος ανταγωνιστών του.
Όλες οι πληροφορίες (και οι ενδείξεις) συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η ερυθρόλευκη εκτίμηση θορύβησε σε ακραίο επίπεδο ισχυρά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη τα οποία διείδαν εύκολα πίσω από την δημοσιοποίηση της την πολύ μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί εντός της κυβέρνησης τεράστιο ζήτημα με απροσδιόριστες, προς το παρόν, εξελίξεις, ικανές, αν αφεθούν στην τύχη τους, να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην ίδια τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού. Τα ίδια στελέχη διαμήνυσαν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, προς την κεντρική κυβέρνηση να σταματήσουν αμέσως όλες οι σκέψεις που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται για ένα "αριστερό, αντιολυμπιακό μέτωπο" ως βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης από τη δράση του οποίου προσδοκούσε οφέλη ( στο επίπεδο των ψηφαλακίων) και ... τρίτου τύπου.
Ενδεικτική του πανικού που προκλήθηκε η ενεργοποίηση στο διαδίκτυο όλων των ΣΥΡΙΖοτρολ, των επαγγελματιών της διαστρέβλωσης, της κακολόγησης, της συκοφαντίας, της διαβολής με μοναδικό σκοπό να μεταφερθεί η ευθύνη των εξελίξεων από την κυβέρνηση στον ίδιο τον Ολυμπιακό ώστε να δικαιωθούν στα μάτια των οπαδών του οι επιλογές των βασικών μετόχων του Μαξίμου. Κίνηση που έπεσε στο κενό, προκάλεσε άφθονο γέλιο και κατέδειξε την τρικυμία εν κρανίω που προκλήθηκε στην κυβέρνηση.
Ως πρώτο βήμα η δημοσιοποίηση της πολιτικής εκτίμησης ( για τέτοια πρόκειται) του Ολυμπιακού υπήρξε εξαιρετικά επιτυχής. Έθεσε το θέμα με το καθαρότερο τρόπο, φωτογράφισε τους πρωταγωνιστές, άφησε, επίτηδες, εκτός εικόνας και κάποιους "συνεργάτες της χούντας από το εξωτερικό" και ανακάτεψε την τράπουλα με θεαματικό τρόπο.
Το ζήτημα που τίθεται πλέον είναι τα επόμενα βήματα. Αυτά που, αν απαιτηθεί, πρέπει να σχεδιαστούν και να οργανωθούν στο επίπεδο του Ολυμπιακού ως αθλητικού οργανισμού πλέον και όχι μόνο ως ποδοσφαιρική εταιρεία.
Η διαφορά είναι σαφής και παράγει τέτοια δυναμική που μπορεί να αναγκάσει ολόκληρη την κυβέρνηση να παρακολουθεί με την μέγιστη δυνατή προσοχή τις ερυθρόλευκες κινήσεις, καθώς είναι γνωστό πως η ερυθρόλευκη αθλητική οικογένεια στηρίζει ευρύτερες του Ολυμπιακού αθλητικές δραστηριότητες και αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα στην διαμόρφωση αγωνιστικών ισορροπιών για αντίστοιχες ομάδες.
Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της κυβέρνησης ή μάλλον στου Μαξίμου.


Υ.Γ. Το ματς (αν εξελιχθεί) δεν έχει διαιτητή για να οριστεί ο Παπαπέτρου ή ο Μάνταλος.