Αλλάζουν τις προτάσεις για τη διαιτησία ανάλογα με την εποχή – Προσοχή: Δεν κάνουμε πλάκα

***Μόνο που δεν μας λένε, ποιος σκέφτεται αυτές για τη διαιτησία
***Δεν τις ψηφίζουν στο ΔΣ της Λίγκας αλλά τις προτείνουν

Ο λόγος για τη διαιτησία:

1)Είναι ξεκάθαρο ότι η FIFA δεν θέλει να ανακατεύονται οι λίγκες στην διαιτησία, παρά η ευθύνη για αυτή, στην Ελλάδα μέσω της ΚΕΔ, να ανήκει στην ομοσπονδία κάθε χώρας και εφόσον μιλάνε για την εγχώρια διαιτησία, αυτή να είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ.
2)Παρόλα αυτά στην Ελλάδα ανακατεύονται όλοι, για να τη βελτιώσουν, τη στιγμή που έχει ξεφτιλιστεί μέχρι και λέξη …εξυγίανση. Βέβαια με αυτά που κάνουν, εννοούμε τις προτάσεις τους, παραδέχονται ότι η… εξυγίανση αγνοείται.
3)Τον περασμένο Ιούλιο δόθηκε ειδική άδεια από την UEFA για το ισπανικό μοντέλο. Καταργήθηκε τον Νοέμβριο και δεν αντέδρασε κανείς! Μέσω της FIFA η διαιτησία επέστρεψε στην ΕΠΟ, που στο μεταξύ είχε διοικούσα, δηλαδή την ανέλαβε ο Κουτσοκούμνης, αν και στην Κύπρο γίνεται χαμός με τη διαιτησία. Επαναλαμβάνουμε, κιχ δεν έβγαλε η Λίγκα.
4)Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κάνει προτάσεις, δεν την θέλει στην ΕΠΟ (σ.σ. βέβαια όλοι κάνουν σα να μην ξέρουν τι θέλει η FIFA), όμως μέχρι και ο προκάτοχός του, Σταύρος Κοντονής παραδέχθηκε στην Βουλή ότι «με καλείτε να παρέμβω για τη διαιτησία που είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου. Αρα για τον κ. Βασιλειάδη προέχει η κατοχύρωσή του, αυτή είναι η μοναδική αρμοδιότητα που έχει, αν θέλει η ΕΠΟ να είναι μέλος της FIFA.
4)Η Λίγκα επιμένει να θέλει να παρέμβει και ταυτίζεται με τον υφυπουργό στο «να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ». Όμως, τα στελέχη της, τόσο ο κ. Στράτος, όσο και ο κ. Γκαγκάτσης (που διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΠΟ) θα έπρεπε να ξέρει ότι η FIFA είναι ξεκάθαρη. Άλλο τι έκανε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης με τις επιλογές του και που κατάντησε η ελληνική διαιτησία με την παράνομη ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.
5)Η Superleague αλλάζει απόψεις για τη διαιτησία ανάλογα αν είναι χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο. Θέλετε και παραδείγματα;
Α)Θυμηθείτε τι γράφουμε πιο πάνω για το ισπανικό μοντέλο (μήνας Ιούλιος) και για τον Κουτσοκούμνη (μήνας Νοέμβριος).
Β)Στις 27 Ιανουαρίου έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο-εισήγηση για να την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος: «Η ΚΕΔ να είναι τριμελής επιτροπή και τα δύο (2) από τα τρία (3) μέλη της (ο Πρόεδρος και ένα μέλος) να εκλέγονται από το σύνολο των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Το τρίτο μέλος θα εκλέγεται από το Δ.Σ. της Super League, με τα ανάλογα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει. Τα ειδικότερα προσόντα των υποψηφίων, θα ορίζονται από τον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Π.Ο.», ανέφερε.
Γ) Όμως, στις 4 Απριλίου στη συνάντηση με την ΕΠΟ με θέμα τους κανονισμούς, που κατά τα άλλα θα τους προτείνει η FIFA (xa, xa, xa) «η πλευρά της Λίγκας πρότεινε τα τρία μέλη της ΚΕΔ να προκύπτουν από κλήρωση που θα γίνεται ανάμεσα σε πρόσωπα που προτείνουν οι ΠΑΕ και να μην έχει η επιτροπή ως πρόεδρο παράγοντα, όπως είχε μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο».

Η άλλη πλάκα είναι ότι αυτές τις προτάσεις δεν τις ψηφίζουν στο ΔΣ της διοργανώτριας. Κάποιος τις σκέφτεται και τις προτείνουν ως φορέας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ξέρουν ότι είναι συνεταιρισμός και τι σημαίνει αυτό;