Θράσος

Σε πλήρη παράταξη... Ένα ραντεβού του Κοντονή με «εκλεκτούς» του δημοσιογράφους της... εξυγίανσης δημιούργησε μεγάλο σάλο αφού βγήκαν πολλά συμπεράσματα περί …αντικειμενικότητας των συνδαιτυμόνων του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης και Πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού, αφού σύμφωνα με όσα διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας, ο Τύπος (γραπτός και ηλεκτρονικός) πρέπει να ελέγχει την εξουσία.
Σα να μην έφτανε που η ...εξυγιαντική παρέα της ταβέρνας της Καισαριανής εθεάθη από οπαδούς, επειδή ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει και κρίνει, έχουν το θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να στοχοποιούν μαζικά με ατέλειωτη λάσπη, χωρίς ονόματα επειδή οι αγωγές θα έπεφταν… βροχή, όσους… τυχγάνει να τους ξεμπροστιάζουν. Όμως, επειδή τα μαρτυράνε από μόνοι τους, τα «παπαγαλάκια» δεν μπορούν να καταλάβουν πως έτσι εκτίθενται περισσότερο.
Ευτυχώς για κάποιους, δυστυχώς για τους ίδιους βγήκαν πολλά συμπεράσματα για το… έργο της προπαγάνδας. Και φυσικά δεν θίχτηκε ούτε η τιμή, ούτε η υπόληψή τους, επειδή τα γεγονότα είναι γεγονότα. Ξεκινάμε πάντα από τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή της «εκλεκτής» παρέας του Υπουργού Δικαιοσύνης. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τον Κοντονή θα τον είχαν… ξετινάξει στην κριτική, η πιο σκληρή ότι πέτυχε στο έργο του! Άλλο, αυτό θα θεωρείται... λεπτομέρεια, αν το διάστημα που ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Κοντονής απολάμβανε απίστευτης ασυλίας από τα συγκεκριμένους δημοσιογράφους.
Όμως, η στοχοποίηση και η λασπολογία άλλων δημοσιογράφων και γενικά όσων ασκούσαν κριτική στον Κοντονή, δεν τιμά πρώτα από όλους τον Υπουργό, ενώ ταυτόχρονα δείχνει και το επίπεδό τους. Τουλάχιστον λύθηκαν πολλές απορίες, αν και μόνο οι αδαείς θα έλεγαν ότι έπεσαν από τα σύννεφα.
Νέα ήθη λοιπόν στην πολιτική ζωή του τόπου. Οι διακρίσεις…

Μυστικός δείπνος και... κράξιμο σε Κοντονή!

www.contra.gr

Το... πασχαλινό τραπέζι του Σταύρου Κοντονή με δημοσιογράφους στην Καισαριανή και η απρόσμενη συνάντηση με οπαδούς του Ολυμπιακού που του επιτέθηκαν λεκτικά. Τι καταλόγισαν στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και νυν Υπουργό Δικαιοσύνης.
Σε μια περίεργη χρονικά συγκυρία (τη μέρα που ο διάδοχος του έβλεπε το Big-4) επέλεξε ο κ. Κοντονής να τραπεζώσει καλούς του φίλους δημοσιογράφους σε γνωστό στέκι της Καισαριανής.
Τα γέλια κόπηκαν μαχαίρι στο τραπέζι που έγινε εν κρυπτώ (αλήθεια γιατί;) όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οπαδοί του Ολυμπιακού αντιλήφθηκαν τον Υπουργό και τους ρεπόρτερ, εισέβαλαν στο μαγαζί και απευθυνόμενοι προς τον Υπουργό έκραξαν άγρια.
"Ωραία παρέα έχετε. Έτσι την κάνεις την εξυγίανση εσύ κ. Κοντονή; Μιλώντας με ανθρώπους που λασπολογούν τον Ολυμπιακό";
"Καλά διαβάζουμε ότι τα έχεις κάνει πλακάκια εδώ και χρόνια με αυτούς"...
"Να φέρεις και το Ζουράρι άλλη φορά να πιαστείτε αγκαλιά"!
"Πρέπει να ντρέπεσαι που κάθεσαι με αυτούς που στήνουν δίκες. Την κυβέρνηση την ψήφισαν και Ολυμπιακοί, αλλά θα δείτε τώρα μαύρο που θα πέσει"...
"Αυτή είναι η εξυγίανση σας, έπεσαν οι μάσκες, καταλάβαμε τώρα τι παίχτηκε και στον τελικό του Κυπέλλου και παντού".
"Τι κάνεις εδώ με υπαλλήλους του επώνυμου οπαδού;", ήταν μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν...

Ο Υπουργός σαστισμένος προσπάθησε να ανοίξει διάλογο, ενώ οι ρεπόρτερ και σχολιογράφοι (αρκετοί από το ίδιο Μέσο) δεν είπαν το παραμικρό και έμειναν παγωμένοι στις θέσεις τους. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έφυγαν φωνάζοντας "ντροπή"...