VAR: Το... θέμα που κρύβουν όλα – Προνόμιο των «εκλεκτών» - Όλοι ξέρουν, κανείς δεν μιλάει...

Η πιστοποίηση για το VAR ισοδυναμεί και με... πιστοποιητικό «εξυγίανσης»! Είναι η απόδειξη ότι οι διαιτητές δεν είναι ίδιοι, όπως και οι βοηθοί. Είναι η απόδειξη ότι αντιμετωπίζονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Οι τελευταίοι που πιστοποιήθηκαν για το VAR ήταν πέρσι και ήταν οι μισοί διαιτητές και οι βοηθοί. Οι συγκεκριμένοι δεν προλάβαιναν να παίρνουν ορισμούς, ενώ για τους άλλους, ειδικά για τους βοηθούς, «χαιρετίσματα στον πλάτανο»...

Η ολιγωρία φαίνεται και με τους διαιτητές που ανέβηκαν. Δεν μπορούν να οριστούν επειδή δεν έχουν κάνει κάποιες ώρες μαθημάτων στο VAR, προκειμένου να ξέρουν πως λειτουργεί! Όμως, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την ΚΕΔ.

Η ΦΙΦΑ είχε εντοπίσει το πρόβλημα με το VAR. Για αυτό και έδωσε οδηγία στον Κλάτενμπεργκ ο ένας εκ των δυο συνεργατών του να είναι υπεύθυνος για το VAR. Λένε πως είναι ο Πορτογάλος, Καπέλα, όμως γιατί έμεινε ο Κουκουλάκης;

Γελάει ο κόσμος με την προχειρότητα της ΚΕΔ. Φαίνεται πως ο Αγγλος ασχολείται μόνο με την τηλεκριτική, δηλαδή με την... λεζάντα του, και όχι με το πώς θα προχωρήσουν σημαντικά θέματα της διαιτησίας. Ούτε σεμινάρια έκανε τους ρέφερι που τυπικά, εκτός από ένα βίντεο, δεν έχουν διδαχθεί τους νέους κανονισμούς. Καθόλου τυχαίο ότι οι ξένοι συνεργάτες του, ο Βορειοριλανδός Σνόντι και ο Καπέλα είναι σα να μην υπάρχουν! Η μόνη φορά που ακούστηκαν ήταν όταν υπέγραψαν!

Στο μεταξύ, όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση οι πιστοποιημένοι ρέφερι και βοηθοί του VAR θα ορίζονται συνέχεια. Οι άλλοι; Καλά …κρασιά! Αλλωστε, τον ρυθμό πρέπει να δίνουν οι... εξυγιαντές, επειδή πιστοποιημένοι είναι αυτοί που κάνουν τα περισσότερα λάθη. Μάλλον θα κουράζονται! Αλλωστε, δεν έχουν και να ανησυχούν, επειδή όσο θα υπάρχει αυτή η κατάσταση, θα ορίζονται συνέχεια. Οι τελευταίοι ρέφερι και βοηθοί πιστοποιήθηκαν ένα χρόνο πριν, με άγνωστα κριτήρια και από τότε παίρνουν σερί ορισμούς.

Σχόλια