ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Το... άκυρο των FIFA, UEFA στην ΕΠΟ

Νέο σκοτσέζικο ντους από τις FIFA και UEFA στην ΕΠΟ! Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομοσπονδία «έφαγε» άκυρο από τις διεθνείς ομοσπονδίες, όταν ζητήθηκε να έρθει στην Ελλάδα κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελαν να φέρουν τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο ή σε άλλη περίπτωση τη Γενική Γραμματέα της Φατμά Σαμούρα, όμως πήραν την απάντηση πως είναι απασχολημένοι. Δηλαδή, η πρότασή τους απορρίφθηκε... ευγενικά.
Η ΕΠΟ ήθελε να κάνει διαφήμιση στο αυτοδιοίκητο, παρότι οι διεθνείς ομοσπονδίες συνεργάζονται με την Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν δομικές αλλαγές στην ομοσπονδία και στο ποδόσφαιρο. Στην ομοσπονδία κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όπως και πάλι θα προσγειωθούν ανώμαλα όπως έπαθαν με την επιστολή που τους καλεί σε διάλογο με την Κυβέρνηση για το πότε θα γίνουν εκλογές, όπως επίσης και για άλλα θέματα που αποτελούν «προκλήσεις» του ποδοσφαίρου. Πλέον η ΕΠΟ δεν έχει τη... δόξα του αποκλειστικού συνομιλητή των FIFA, UEFA, στην Ελλάδα την έχει η Κυβέρνηση.
Πέρασαν οι εποχές που ό,τι μετέφερε η ομοσπονδία ήταν... δόγμα για τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές. Ηδη, λόγω του μνημονίου βρισκόμαστε στην απαρχή των αλλαγών και λόγω της επιτροπείας από τις εκθέσεις του Χούμπελ, οι ξένοι που ασχολούνται με το ελληνικό πρόβλημα ξέρουν ότι η διοίκηση Γραμμένου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για αυτό και... φωνάζουν ότι δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν, για αυτό και οι μεταρρυθμίσεις αναμένεται να περάσουν στο μνημόνιο.