Με γραφεία μέσα στο Σαλέ του Καλπαζίδη δεν υπάρχει «κυριαρχική επιρροή;» - Μήπως οι κινήσεις στην Ξάνθη γίνονται επειδή φοβάται ενστάσεις για πολυϊδιοκτησία;

Ο Μπαλτάκος θεώρησε ως ένδειξη αθωότητας το γεγονός ότι τα γραφεία της Ξάνθης ήταν μέσα στο Σαλέ που από τον Αύγουστο του 2018 ανήκει στον Καλπαζίδη, ανιψιό του Σαββίδη. Η μετακόμιση, σύμφωνα με το thrakisports.gr, έγινε πριν από μερικές μέρες. Όμως, η πρότερη κατάσταση δεν δείχνει σχέση, δεν δείχνει «κυριαρχική επιρροή»; Αναφορά στη μετακόμιση έκανε και ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ για να δείξει ότι δεν υπήρχε σχέση. Όμως, μήπως αυτή η κίνηση (της μετακόμισης των γραφείων της Ξάνθης από το Σαλέ του Καλπαζίδη) δείχνει ότι υπήρχε σχέση, άρα κυριαρχική επιρροή; Γιατί ο Μπαλτάκος ξεχνά ότι υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη ενοχής για πολυϊδιοκτησία;
Μήπως η Ξάνθη και ο Καλπαζίδης (με την αλλαγή της σύνθεσης του ΔΣ της εταιρίας του) έκαναν αυτές τις κινήσεις για να αποφύγει η ομάδα της Θράκης ενστάσεις από άλλες ομάδες που θεωρούν, πάντα με βάση την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ότι δεν λύθηκε το πρόβλημα της πολυϊδιοκτησίας;

Ξάνθη: Προσπαθεί να πείσει ότι κόβει τους δεσμούς της πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ! - Τελευταία κίνηση η... μετακόμιση των γραφείων από το Σαλέ - Αρκούν οι ενέργειες που κάνει η ομάδα της Θράκης; - Μήπως εκθέτει και τον ΠΑΟΚ; - Για να κάνουν αλλαγές, σημαίνει ότι υπήρχε θέμα καθώς είχαμε γεγονότα «απεμπλοκής», μετά την τελεσίδικη κατάδικη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ
Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020

Τέλος τα γραφεία της ΠΑΕ Ξάνθη από το Σαλέ των Πηγαδίων – Μεταφέρθηκαν στο προπονητικό
ΠΗΓΗ: www.thrakisports.gr
Νέα εξέλιξη που αφορά τη σύνδεση της ΠΑΕ με το Le Chalet είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη μετακινήθηκαν από το ξενοδοχείο στο προπονητικό της κέντρο που βρίσκεται δίπλα από το πάρκινγκ του Xanthi FC Arena.
Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε πριν λίγες ημέρες το οπαδικό aox1967 και δεν διαδεύστηκε από καμί πλευρά, τα γραφεία στεγάζονται στους πάνω ορόφους των αποδυτηρίων.
Αυτό σημαίνει πως πλέον επισήμως η μοναδική σύνδεση – προς το παρόν – που υπάρχει με εκμίσθωση ΠΑΕ και ξενοδοχείου είναι οι εγκαταστάσεις όπου γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες των αναπτυξιακών ομάδων υποδομή.
Βέβαια, αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν ούτε προπονησεις ούτε αγώνες για την ακαδημία του ΑΟΞ. «Θα έχει ωστόσο τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αν θα ισχύει η συγκεκριμένη συμφωνία ανάμεσα στις δυο μεριές», σχολιάζει το aox1967.
Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, από τις αρχές της χρονιάς έπαψαν να είναι μέλη της Vialand στην οποία ανήκει το Σαλέ οι Χρήστος Πανόπουλος, Αρης Πιαλόγλου, Πολυχρόνης Συγγελίδης και Νικος Χαλαβαζής. Επίσης, από τις αρχές του μήνα έγινε γνωστό πως το Σαλέ και τα βοηθητικά γήπεδα αποτέλεσαν παρελθόν από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη, αφού η ομάδα έκανε οριστικό διαχωρισμό εγκαταστάσεων.
Ωστόσο όπως έχει αναφέρει επίσης το ThrakiSportS, κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει από την επίσημη ιστοσελιδα του ξενοδοχείο. Ωστόσο αυτό μπορεί να δικαιολογείται από το γεγονός ότι λογω κορονοϊού τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας παραμένουν κλειστά και ανοίγουν από αυτήν την Δευτέρα, οπότε θα φανεί αν θα δοθούν σχετικές εντολές και στους ευρισκόμενους προφανώς σε αναστολή υπαλλήλους που χειρίζονται την ιστοσελίδα του La Chalet.


Αποκάλυψη: Τέλος Πιαλόγλου, Πανόπουλος και Συγγελίδης από το ΔΣ της Vialand
ΠΗΓΗ: www.thrakisports.gr (02/05)
«Ξηλώθηκε» όλο το διοικητικό συμβούλιο της Vialand, της εταιρείας δηλαδή που κατέχει το Σαλέ των Πηγαδίων αλλά και τα προπονητικά γήπεδα δίπλα από αυτό, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του ThrakiSportS.
Πρόκειται για την εταιρεία που πουλήθηκε από την Βιαμάρ των Χρήστου Πανόπουλου και Πολυχρόνη Συγγελίδη στην κυπριακή RFA του Γιάννη Καλπαζίδη. Εξαιτίας αυτής της μεταβίβασης η ΕΕΑ τεκμηρίωσε την περίφημη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης, με αποτέλεσμα την τιμωρία των δύο ομάδων με αφαίρεση 7 και 12 βαθμών αντίστοιχα.
Οπως είναι γνωστό, παρά την πώληση της Vialand το καλοκαίρι του 2018 και παρά το γεγονός ότι μετά την ημερομηνία της μεταβίβασης ορίστηκε νέο ΔΣ στην Vialand μετά την παραίτηση του Νίκου Επιτρόπου, σε αυτό παρέμεναν ως πρόεδρος ο Νίκος Χαλαβαζής (που μετέχει και στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη) και ως απλά μέλη οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης ενώ εκλέχθηκε νέο μέλος του ΔΣ ο Άρης Πιαλόγλου που μάλιστα ορίστηκε και διευθύνων σύμβουλος (ενώ έχει τον ίδιο τίτλο αλλά και την προεδρία και στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη).
Το γεγονός αυτό σε επικοινωνιακό αλλά όπως αποδείχθηκε και σε επίπεδο ουσίας, συνετέλεσε στο να θεωρηθούν όλοι αυτοί υπάλληλοι του Καλπαζίδη, ο οποίος με την σειρά του θεωρήθηκε ουσιαστικά παρένθετο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, ώστε εν τέλει να «τεκμηριωθεί» το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας στα διάφορα Δικαιοδοτικά και Πειθαρχικά Όργανα (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League, Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ).
Το έγγραφο που φέρνει στην δημοσιότητα το ThrakiSportS αποκαλύπτει ότι οι Χαλαβαζής, Πιαλόγλου, Πανόπουλος και Συγγελίδης έπαψαν να είναι μέλη στο ΔΣ της Vialand από τις 22 Ιανουαρίου του 2020 – πέντε ημέρες δηλαδή πριν εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία. Από εκείνην την ημέρα, τουλάχιστον με βάση το έγγραφο αυτό, οι συγκεκριμένοι παύουν ουσιαστικά να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ξενοδοχείο «Σαλέ» και τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τα προπονητικά γήπεδα δίπλα από αυτό.
Μάλιστα, το ΔΣ της Vialand από τετραμελές που ήταν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, γίνεται πλέον… μονομελές. Για την ακρίβεια, η Vialand από «Ανώνυμος Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων – Ξενοδοχείων -Χώρων Αναψυχής» γίνεται όπως μπορείτε να διαπιστώσετε «Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων – Ξενεοδοχείων – Χώρων Αναψυχής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η απόφαση για την πρόωρη λήξη της θητείας των Χαλαβαζη, Πιαλόγλου, Πανόπουλου και Συγγελίδη από το ΔΣ της Vialand φέρεται να έχει ληφθεί στις 22 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν την αποφαση της ΕΕΑ (εκδόθηκε στις 27/1), η σχετική γνωστοποίηση και καταχώρηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης γίνεται περίπου ένα μήνα μετά, στις 19 Φεβρουαρίου, μόλις δύο ημέρες δηλαδή πριν συζητηθεί η υπόθεση ενώπιον του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League (η υπόθεση αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 17/2 και μετά από αναβολή πραγματοποιήθηε στις 21/2 για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και στις 24/2 για την πολυιδιοκτησία, με την απόφαση να εκδίδεται στις 5/3).
Κανονικα η θητεία των Χαλαβαζή, Πιαλόγλου, Πανόπουλου και Συγγελίδη στο ΔΣ της Vialand έληγε στις 20/06/2022, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του συγκεκριμένου ΔΣ. Όπως προκύπτει όμως από το κατωτέρω έγγραφο, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης ουσιαστικά τερματίστηκε πρόωρα η θητεία όλων και εκλέχθηκε νέο (μονομελές ουσιαστικά) ΔΣ ενώ και η εταιρεία έγινε πλέον μονοπρόσωπη.


Αφαιρέθηκε το Σαλέ και τα γήπεδά του από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη
ΠΗΓΗ: www.thrakisports.gr (09/05)
Το περασμένο Σάββατο το ThrakiSportS αποκάλυψε ότι οι Χρήστος Πανόπουλος, Πολυχρόνης Συγγελίδης, Αρης Πιαλόγλου και Νίκος Χαλαβαζής αποτέλεσαν παρελθόν από το ΔΣ της Vialand, της εταιρείας δηλαδή στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Σαλέ και τα επτά γήπεδά του.
Μια εβδομάδα μετά η ΠΑΕ Ξάνθη προχωράει σε μια ακόμα κίνηση με την οποία διαχωρίζει πλέον πλήρως την σχέση της με τη Vialand. Με την αιφνιδιαστική για πολλούς έλευση του Πανόπουλου στην Ξάνθη υπήρξαν σημαντικές αλλαγές και στην ιστοσελίδα της ομάδας.
Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της Παρασκευής στο ThrakiSportS για την παρουσία του Πανόπουλου στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, ακόμα και μέσω της ανακοίνωσης της ομάδας για την παρουσία του επιχειρήθηκε να σταλούν μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Ενα από αυτά είχε να κάνει και με τον οριστικό διαχωρισμό των εγκαστάσεων.
Στην σχετική ανακοίνωση υπήρχε ενεργό λινκ στις εγκαταστάσεις, όπου περιλαμβάνονταν το προπονητήριο της ομάδας. Αυτό αποδεικνύεται ότι ήταν το μισό σκέλος της είδησης όμως. Το άλλο μισό είναι ότι αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη οτιδήποτε αφορά την Vialand και πρακτικά, το Σαλέ.
Μέχρι πριν τρεις μέρες το Σαλέ διαφημιζόταν στην σελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη και μάλιστα υπήρχε ιδιαίτερη αναφορά στο κάτω μέρος τξης κεντρικής σελίδας. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Και όχι μονο αυτό.
Τα πάντα έχουν προσεχθεί ώστε ακόμα και οι αεροφωτογραφίες και τα πλάνα με drone να δείχνουν μόνον τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ (δίπλα από το πάρκινγκ δηλαδή) και να μην φαίνεται πουθενά το Σαλέ και τα βοηθητικά του γήπεδα.
Χαρακτηριστικό είναι το μονόλεπτο βίντεο που ανέβηκε την Πεμπτη στο youtube της ομάδας και υπάρχει πλέον και στην σχετική σελίδα με το αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ Ξάνθη:


Αποκάλυψη: Η ΠΑΕ Ξάνθη διέγραψε το Σαλέ αλλά… το Σαλέ ΔΕΝ διέγραψε την ΠΑΕ Ξάνθη
ΠΗΓΗ: www.thrakisports.gr (17/05)
Μπορεί να αφαιρέθηκε οποιαδήποτε αναφορά από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη στο Σαλέ, καθώς ανήκει άλλωστε πλέον σε εντελώς διαφορετική εταιρεία (την Vialand) που έχει διαφορετικό ιδιοκτήτη (τον Καλπαζίδη) και επισημως δεν έχει πλέον καμία σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΞ, αλλά φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο και με την άλλη πλευρά.
Σχεδόν δέκα ημέρες μετά τις αλλαγές από την πλευρά της ΠΑΕ Ξάνθη, που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις του ThrakiSportS ότι έχουν αποχωρήσει από το ΔΣ της Vialand οι Πανόπουλος, Συγγελίδης, Πιαλόγλου και Χαλαβαζής, μια περιπλάνηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Σαλέ αποδεικνύει ότι τουλάχιστον από την δική του πλευρά δεν ισχύει το ίδιο.
Η ίδια η ιστοσελίδα του Σαλέ αναφέρει ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Le Chalet είναι μέρος μιας «συνολικής εγκατάστασης που αποτελείται και από το γήπεδο XANTHI ARENA». Μάλιστα, τονίζεται ότι «το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ θεωρείται το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα πιο αξιόλογα στην Ευρώπη» καθώς «περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους χώρους οι οποίοι στεγάζονται σε ένα συνολικό εμβαδό κτισμάτων 790 τμ».
Συνεπώς ενώ η ΠΑΕ Ξάνθη δηλώνει πλέον με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με το Σαλέ, αφαιρώντας οτιδήποτε σχετικό από την ιστοσελίδα της, το ίδιο το Σαλέ εμφανίζεται στην δική του επίσημη σελίδα να δηλώνει ότι είναι μέρος μιας συνολικής εγκατάστασης που περιλαμβάνει και το αθλητικό κέντρο που ανήκει στην ΠΑΕ Ξάνθη.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στην ιστοσελίδα του Σαλέ δεν θα μπορεί να αλλάξει απλά με την επιθυμία των ανθρώπων του ΑΟΞ, όπως προφανώς μπορούσε να γίνει και έγινε με την σελίδα της ομάδας. Θα πρεπει να ενημερωθεί με κάποιον τρόπο και να δώσει εντολή και ο… Καλπαζίδης για να υπάρξει τέτοια αλλαγή στην σελίδα του Σαλέ, αφού αυτός είναι πλέον το αφεντικό του.